Elzetes

A Besztercebnya-DAC kupamrkzs eltt

A Besztercebnya-DAC kupamrkzs eltt

A-CSAPAT
|
Elzetes
| ke 13.4.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A msodik liga llovast kell legyznnk a ngy kz kerlsrt a hazai kupasorozatban. A Slovnaft Cup negyeddntjnek Besztercebnya-DAC mrkzse szerdn 13:30 rakor kezddik Zlyomban.

Egy ht elteltvel visszatr Zlyomba a DAC, ahol mlt szerdn a hazai kupasorozat nyolcaddntjben Taiwo, Divkovi s Kruliak tallataival 3:1-re legyztk a Rzsahegyet. Ez mindssze a msodik mrkzsnk volt a Slovnaft Cup idei kirsban; az elsn mg tavaly szeptemberben az V. ligban szerepl PFK Pstyn otthonban arattunk 7:0-s sikert (glszerzink: Nebyla, Fbry, Andzouana, Nicolaescu, Njie, Veselovsk, Mendez).

A Pstyn utn a Vgpatta egyttesvel kellett volna megmrkznnk, m ahogyan az ismert, a kupt oktberben felfggesztettk az orszgban tapasztalt slyos jrvnyhelyzet miatt. A szlovk kupa 52. kirsa vgl a nyolcaddnttl folytatdott, mghozz az 1. s a 2. liga csapatainak rszvtelvel.

A negyeddnt mlt cstrtki sorsolsa az lvonalban sok szezont abszolvl s a II. ligt jelenleg vezet MFK Dukla Besztercebnyval hozott ssze bennnket. Mg mlt szerdn semleges volt a zlyomi plya, ezalkalommal annak okn utazunk ismt oda, hogy a stadionja feljtsi munklatai miatt ott jtssza hazai mrkzseit a Dukla.

Stanislav Varga vdencei a Rvkomromot bcsztattk a nyolcaddntben, amikor is a glnlkli rendes jtkidt kveten jobban jttek ki a tizenegyesprbajbl. t fordulval a vge eltt vezetik a II. liga tabelljt: a Liptszentmikls eltt ktpontos, a Szakolca eltt hatpontos elnyk van. A katonacsapat a Fortuna Ligba val feljuts legfbb eslyese. Az egyttes csapatkapitnya a DAC egykori tmadja, Rbert Polievka.

A DAC s a Dukla egyms elleni mrkzseinek gazdag a trtnelme. 46 alkalommal csaptunk ssze velk az lvonalban (17-12-17, 58:57-es glarny), a msodik ligban tovbbi nyolcszor tallkoztunk a besztercebnyaiakkal. A hazai kupaporondon is megmrkztnk, legutbb 1999 szn.

A Besztercebnya kt alkalommal hdtotta el a Szlovk Kupt: 1981-ben s 2005-ben. 1970-ben (a kupa legels kirsban), 1984-ben s 1990-ben csak a dntben szenvedtek veresget. A DAC 1987-ben nyerte el a trfet (a csehszlovkot is elhdtva), ktszer pedig alulmaradtunk a dntben (1993 s 1995).

A Slovnaft Cup negyeddntjnek MFK Dukla Besztercebnya DAC 1904 mrkzse 2021. prilis 14-n, szerdn 13:30 rai kezdettel rendezik Zlyomban. A tallkozt a Dohl - Galo, Koeck jtkvezeti hrmas irnytja.

A Slovnaft Cup versenykirsa alapjn a negyeddntig egy mrkzsen dl el a tovbbjuts sorsa. Dntetlen esetn nincs hosszabbts, rgtn tizenegyesprbaj kvetkezik.

Az eldnt sszecsapsait prilis 27-n s 28-n rendezik, a visszavgk mjus 4-n s 5-n vannak programon. A sorsolst prilis 15-n, cstrtkn 11.00 rai kezdettel tartjk s SZLSZ szkhzban.

Mint minden ttmeccsrl, holnap Zlyombl is lben jelentkeznk szveges kzvetts keretn bell. A tallkoz l videkzvettst a futbalnet.tv honlapon tekinthetik meg.