Hr

A kt legfels szint bajnoksg csapataival folytatdik a Slovnaft Cup

A kt legfels szint bajnoksg csapataival folytatdik a Slovnaft Cup

Hr
| cs 11.3.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A szlovk kupa Slovnaft Cup jelenlegi, 2020/21-es 52. kirst a rossz szlovkiai jrvnyhelyzet miatt kellett megszaktani mg 2020 oktberben a 4. fordul prharcait megelzen.

Zld utat kapott a Slovnaft Cup, befejezik a sorozat 2020/21-es idnyt! A DAC a nyolcaddntben csatlakozik a kzdelmekhez, ahol csak a kt legfels szint bajnoksgbl kaphat ellenfelet.

A Slovnaft Cup jtknapjai 2021 tavasz:
4. fordul: 2021. mrcius 23-24.
Nyolcaddnt: 2021. prilis 7.
Negyeddnt: 2021. prilis 14.
Eldnt, 1. mrkzsek: 2021. prilis 28.
Eldnt, visszavgk: 2021. mjus 5.
Dnt: 2021. mjus 19.

A rszleteket a Fortuna Liga honlapjn tallhat hivatalos rtests taglalja:

A Szlovk Labdarg-szvetsg (SZLSZ) elnke, Jn Kovik, a SZLSZ ftitkra, Peter Palenk, a szlovkiai Oktatsgyi, Tudomnyos, Kutatsi s Sportminisztrium llamtitkra, Ivan Husr s a sport szakosztly figazgatja, Peter Dedk kztt lezajlott mlt heti trgyalsokat kveten zld utat kapott a Slovnaft Cup.

A SZLSZ szmra fontos befejezni a szlovk kupt, hiszen annak gyztese biztosan rszt vehet az eurpai kupasorozatokban. Azrt a SZLSZ aktvan kereste az idny befejezsnek lehetsgt mondta a szvetsg honlapjnak nyilatkozva a SZLSZ versenyirnytsi osztlynak vezetje, Miroslav Richtrik. Mrcius 10-hez rve az amatr bajnoksgok s az edzsfolyamatok fel vannak fggesztve, ezrt a SZLSZ egy olyan dnts meghozatalra knyszerlt, amely alapjn a Slovnaft Cup a Regionlis Labdarg-szvetsgek klubjai nlkl folytatdik tovbb. Ez a kvetkez csapatokat rinti: TJ Cslle (Rovinka), FC Ndasf (Rohonk), FC Vgpatta (Pata), FC Slovan Galnta, OFK Bank Papszabadi (Lehota pod Vtnikom), K Zlyomszszfalu (Ssov), K Bla (Bel), OK Besenyfalu (Beeov), TJD Fehrkt (Prbelce), MK Slavoj Szepesbla (Spisk Bel), Slvia TU Kassa, 1. MFK Ksmrk (Kemarok), MK Szepesvralja (Spisk Podhradie) s MK Tesla Sztropk (Stropkov). Ezek a csapatok a kvetkez kirsban abban a fordulban csatlakoznak majd a kzdelmekhez, amelyben idn befejeztk a szereplsket.

Ezzel a Slovnaft Cup elhdtsrt foly kzdelemben tz lvonalbeli (Slovan, Rzsahegy, DAC 1904, Aranyosmart, Szered, Trencsn, Zsolna, Nagyszombat, Pohronie, Nagymihly) s kilenc msodosztly (Besztercebnya, Liptszentmikls, Szakolca, Ligetfalu, Rvkomrom, FC Kassa, Zlyombrz, Somorja, Mriatlgyes) csapat vesz majd rszt, mivel ezek professzionlis sttusz klubok, amelyek futballisti edzhetnek s jtszhatnak is a jelenlegi jrvnygyi helyzet ellenre.

Az 5. fordulban 16 csapatnak kellene lennie, m jelenleg 19 van. Ebbl kifolylag hat grda kzd majd meg az 5. fordulba szl helyrt, mghozz azok az egyttesek, amelyek az emltett 19 grda kzl a legrosszabban szerepeltek a Slovnaft Cup tavalyi vadjban Mriatlgyes, Somorja (mindketten a 2. fordulban bcsztak), Zlyombrz, Nagymihly (mindketten a 3. krben estek ki), Rvkomrom s Kassa (a 4. fordul volt szmukra a vglloms). A tbbi 13 klub kzdelem nlkl jut tovbb az 5. fordulba. A prosok kiltrl sorsols dnt, egy mrkzsen dl el a tovbbjuts sorsa, mghozz nzk nlkl. A 4. fordulban megrendezsre kerl mrkzsek helyszneit az aktulis jrvnyhelyzet alapjn a SZLSZ jelli majd ki. Ezt a hrom sszecsapst 2021. mrcius 23-n s 24-n rendezik magyarzta Richtrik.

Az 5. fordul mrkzseinek tervezett idpontja prilis 7-e, a negyeddntket ht nappal ksbb, prilis 14-n rendeznk. Az eldnt els felvonsai prilis 28-n lennnek programon, a visszavgk pedig mjus 5-n. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a dntt mjus 19-n rendezhetnk. A versenykirs alapjn minden fordult kveten sorsolssal dntenk el a prosok sszettelt. Az idpontok hinya miatt semelyik mrkzst sem lehetsges elhalasztani. Ha az egyik csapat nem ll ki a tallkozra, akkor az ellenfele jtk nlkl jut tovbb zrta mondandjt a versenyirnytsi osztly vezetje, Richtrik.

A 4. fordul sszecsapsainak a sorsolst 2021. mrcius 12-n, pnteken tartjk a Szlovk Labdarg-szvetsg otthonban.