Interj

Dominik Kruliak: lomszer visszatrs

Dominik Kruliak: lomszer visszatrs

Interj
| h 18.10.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Kt hnapos kihagys utn gllal trt vissza Dominik Kruliak. lett a DAC trtnelmben az tdik csapatkapitny, aki gyzelemhez vezette Zsolnn a csapatot.

article_bannerarticle_banner

Termszetesen fontos volt a gyorsan megszerzett vezets, ahogyan a hrom pont is. Szerintem j meccset jtszottunk, okosan futballoztunk, s kihasznltuk a lehetsgeinket. Mg ha az ellenflnek volt is nhny helyzetflesge, vlemnyen szerint jl vdekeztnk csapatszinten, kzdttnk egymsrt. Br a labda nhnyszor bejutott az tsnkbe, az ellenflnek nem volt kimondott ziccere. A csatroktl kezdve mindenki jl vdekezett. Tmadsban veszlyesek voltunk, elg helyzetet dolgoztunk ki, amelyekbl kt glt szereztnk, gy elgedettek vagyunk. gy gondolom, megrdemelten diadalmaskodtunk mondta a Zsolna-DAC (0:2) mrkzsrl Dominik Kruliak csapatkapitny, a msodik szombati glszerznk.

A 25 ves vdjtkos kthnapos kihagys utn lpett jra plyra. Legutbb Szenicn, a 4. fordulban jtszott, azt kveten srls hosszas srls htrltatta. Kt hnapig voltam harckptelen, az gykommal voltak gondjaim. Lelkiismeretesen kszltem az orvosokkal s fizikoterapeutkkal. rlk, hogy vgl plyra lphettem, s hogy segthettem a grdnak. Termszetesen mindig rmet okoz, ha pluszban mg be is tallok, de a legfontosabb a csapat sikeressge. Nagyon rlk a hrom pontnak tette hozz Kruliak, aki a 73. percben Schfer szglett kldte fejjel a hlba. Ez volt a 3. tallata a DAC szneiben, sszestve pedig 193/12 az lvonalbeli mrlege (59/3 a DAC-ban). A szombati volt csapatunk 5. gyzelme Zsolnn, 28-ik nekifutsra, s Dominik Kruliak lett az 5. csapatkapitnyunk, akivel sikeresek voltunk a nagy rivlis otthonban. Eltte Pavol Dia (1993 oktber, Zsolna-DAC 0:3), Zskovics Tibor (1995 prilis, Zsolna-DAC 0:1), Marin Ljubii (2018 prilis, Zsolna-DAC 2:3) s Tom Huk (2019 mjus, Zsolna-DAC 1:2) vezetsvel hoztuk el a hrom pontot.