Mrkzs

Beszmol: Pohronie-DAC 0:3 (0:2)

Beszmol: Pohronie-DAC 0:3 (0:2)

Mrkzs
| p 27.8.2021, Kiss Balzs

Kt veresg s kt dntetlen utn a gyzelembl is sikerlt begyjteni a msodikat, st, ezttal kapott gl nlkl hoztuk le a meccset. Az els flidben Schfer s Dimun, a msodikban pedig Sharani vette be a Pohronie kapujt. A hrom gl ezttal hrom pontot rt rnk frt mr a gyzelem!

article_bannerarticle_banner

A kedveztlen szezonrajt utn egyrtelm gyzelmi knyszerrel utazott a csapat Garamszentkeresztre, ahol a mindssze egy ponttal kevesebbet begyjt Pohronie ltott minket vendgl. Ezttal nemcsak a csapat kelt tra, hanem hossz id utn szurkolink is velnk tarthattak egy idegenbeli meccsre. Nmeth Antal a Trencsn elleni mrkzs utn is kihangslyozta, mekkora szerepe volt a lelti buzdtsnak a pontszerzsben, ezrt is volt rmteli, hogy a vendgszektor ezttal nem ttongott az ressgtl. A kezdbe visszatrt a kisebb srlst maga mgtt hagy Schfer, a kulcsemberek kzl azonban Kruliak s Bali tovbbra is a mardiak padjn foglalt helyet.

Mi jutottunk el elszr az ellenfl kapujhoz. A sarokban Nicolaescu rt utol egy labdt, adta is egybl Divkovinak, a laposan kzpre ltt center viszont a kapus lett. Prblkozsunkra egy gyenge fejessel vlaszolt a Pohronie, Badolo blintst knnyedn fogta Jedlika. A hazaiaktl Malle lvsnl kellett ismt lehajolnia a kapusunknak. A lvs nem jelentett szmra nagy kihvst, de a kellemetlenl pattog labda gy is fokozott koncentrcira ksztette. 

Ezutn kezdemnyezbben lptnk fel, s a 12. percben komoly lehetsgnk addott a glszerzsre. Ciganiks elbb megcsinlta magnak a helyzetet, majd tzelt, de Hrdlika hrtani tudott. A lepattanbl Fbry prblkozott, viszont az egyik vdt tallta telibe. Hosszasan azonban gy sem kellett bnkdnunk a kihagyott ziccer miatt, mert egy perccel ksbb mr a hazai kapuban tncolt a labda. Davis kzel 30 mterrl elvgzett szabadrgst Divkovi cssztatta meg fejjel, a labda pedig Paluszekrl gy pattant Schfer el, hogy onnan mr csak egy helyre lehetett azt tovbbtani, a kapuba 0:1. Ziemba jtkvezet egy percet ttovzott a kzpkezds eltt, mert a VAR kzben azt vizsglta, hogy nem volt-e les, de vgl rvnyestette a glunkat.

Magabiztosabb tette a fikat a tallat, s a bajnoksgban most fordult elszr el, hogy mi szereztk az els glt. Ennek tudatban nagy lendlettel vezettk a tovbbi tmadsainkat is. Nicolaescu s Fbry eltt is addott egy-egy lvsi ksrlet, de vagy pontatlanul cloztak, vagy Hrdlika kezben kttt ki a labda.

A folytatsban Lan sorfal mellett elkanyarod szabadrgsa hozta izgalomba a vendgszektor mintegy egyharmadt megtlt drukkereinket, de Jedlika ezttal is tudta, hol kell llnia. Indtst kveten pedig Nicolaescu lvse vgdott le a kapufrl. Elemi ervel tallta el a labdt a moldv, centiken mlott csupn, hogy az les szgbl megltt labda nem rezdtette meg a hlt.

A 36. percben Badolo flig-meddig ollzva prblt glt lni, m a labda mterekkel szllt a kapu fl. Hrom perccel ksbb Divkovi lvse glrt kiltott, de csak egy nagy shajts lett a vge, mert Hrdlika szgletre mentett. Fbry llt a labda mg a sarkon, kapu el velt, ott pedig Dimun ugrott a legmagasabbra, s kettre nvelte az elnynket 0:2. Ez volt a nyron rkezett kzpplysunk els tallata csapatunk szneiben.

Trflcsert kveten is ugyanaz a 22 jtkos futott ki a plyra, mint egy rval korbban. A hazaiak eltt addott a msodik flidben az els lehetsg: Lan szpthetett volna kzelrl, de a remekl sszpontost Jedlika lbbal blokkolta az les szgbl leadott lvst. Az 50. percben Schfer egy egyni akci vgn tallhatott volna a hlba, de a kapus rajta volt a labdn.

A szabadrgsok elvgzsnl rendre Davis llt a labda mg. Az 54. percben azonban csak a sorfalat tallta telibe, a lepattant pedig a Pohronie hlre hatalmasat vetdve takartotta el a kapu elterbl. A mrkzs ktharmada mr mgttnk volt, amikor Nmeth Antal plyra kldte Njit s Sharanit. Kzlk elssorban az utbbi vitt j sznt a tmadsainkba. Az els megmozdulsa kis hjn glpassz rett, de Schfer a kellettnl tbb cselt is bevllalt a tizenhatosban. Kt perccel ksbb Schfer adta vissza a klcsnt s kivlan ugratta ki a villmgyors tmadnkat, de kzpre beltt lapos labdjra nem rkezett senki. Pajer is csak szablytalansg rn tudta meglltani Sharanit, az eset utn mgsem , hanem a hazai trner, Geri kapott srgt a brtl reklamlsrt.

Tredezett vlt a jtk. Egyik szabadrgs jtt a msik utn, s a hazaiak is cserkkel igyekeztek felrzni a sajt jtkukat. A 81. percben azonban vgleg eldlt a mrkzs. Schfer nagyon harcias labdaszerzs utn res terletre passzolt, Sharanit pedig mr senki nem tudta feltartztatni 0:3. A tallkozra jegyet vlt 998 nz a htralv idben mr csak azt lthatta, ahogy rutinbl lehozzuk a mrkzst.

Schfer gllal s glpasszal jelzett Marco Rossinak, a magyar vlogatott szvetsgi kapitnynak, hogy nem a kispadon szeretn kezdeni a szeptember 2-i magyar-angol vb-selejtezt. Dimun megszerezte els tallat a DAC-ban, Sharani pedig mr harmadszor volt eredmnyes ebben a szezonban, gy, hogy eddig minden alkalommal csereknt lpett plyra. Pntek esti teljestmnynknek ksznheten nyolcra nveltk a pontjaink szmt, de ami taln mg ennl is fontosabb, hogy sikerlt rmet szereznnk annak az 50 szurkolnak, akik ezen a meglehetsen hvs augusztusi estn is elksrtk a csapatot a garamszentkereszti stadionba. Most van kt hetk, hogy meggygytsk az elkopott hangszlaikat, majd hazai mrkzssel folytatdik a bajnoksg: szeptember 12-n a cmvd Slovan ltogat a MOL Arnba.

Edzi rtkels:

Nmeth Antal (DAC): Ahogy azt a mrkzs eltt is mondtam, szmtottunk r, hogy nehz meccsnk lesz, s ez be is igazoldott. Szmunkra ez egy nagyon fontos tallkoz volt. Nagyon rlnk, hogy sikerlt megszereznnk a hrom pontot. Ez nem volt egyszer, mert egy rendkvl szervezett csapat ellen kellett jtszanunk. Tudtk, mit akarnak jtszani, hogy tmadjanak, hogy vdekezzenek. Nagyon fontos gyzelmet arattunk, s mg egyszer mondom, nagyon rlk, hogy ez ma sikerlt.

Geri Gergely (Pohronie): Elgg nehz az rtkels. Nagyon kegyetlen az eredmny a szmunkra. Nem nyjtottuk azt, amit szerettnk volna, s ez leginkbb az els flidre rvnyes. Hinyzott a mozgs, a dinamika s az agresszivits. Kt knny glt kaptunk, amely megfogott bennnket. Az els flidben szinte r sem ismertem a csapatra. A msodikban mr nem volt mit vesztennk. Elgg kockzatosan jtszottunk, ilyenkor knnyen becsszik a hiba. Megprbltuk fokozni a tmadsainkat, az ellenfl pedig ekkor bntetett a harmadik gllal. Tudtuk, hogy a DAC jelenlegi pozcija a tabelln nem tkrzi a csapat valdi erejt. Tanulnunk kell a veresgbl, s a vlogatott sznet alatt rendbe kell rakni a fejeket. Taln rkezik mg hozznk egy-kt j jtkos. Ezen a meccsen egyltaln nem jtt ki a lps, de hossz mg az idny.


FK POHRONIE IAR NAD HRONOM DOLN DAA - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 0:3 (0:2)

Fortuna Liga, 6. fordul, tadin FK Pohronie, Garamszentkereszt, 2021.08.27., 20:00
Jtkvezetk: Ziemba - Bednr, trbo
Nzszm: 998
Gllvk: 15. Schfer, 40. Dimun, 81. Sharani
Srga lap: 53. Pajer, 71. Blaht, 74. Geri Gergely (edz), 77. Paluszek, 90+1. piriak, ill. 32. Dimun, 83. Njie, 85. Davis
DAC: Jedlika - Blackman, Brunetti, Beskorovainyi, Davis (K) - Schfer, Dimun (78. Nebyla), Fbry (60. Njie) - Divkovi (90. Rymarenko), Nicolaescu (60. Sharani), Ciganiks
Pohronie: Hrdlika - Blaht, mov, Pajer (78. Adamec), Paluszek, Zhumensk - cilak, Mazan (K), Malle (89. piriak), Badolo (61. Parreira) - Lan

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 44% : 56%
Lvsek: kapura: 5:9, mell: 4:6
Szabadrgs: 17:18
Szglet: 2:4
Les: 2:1

L SZVEGES KZVETTS