Mrkzs

Beszmol: Rzsahegy-DAC 1:2 (0:1)

Beszmol: Rzsahegy-DAC 1:2 (0:1)

Mrkzs
| szo 18.9.2021, Kiss Balzs

Szk gyzelem, fontos hrom pont elhoztuk, amirt jttnk. Egy mels meccsen sikerlt otthonban megvernnk a Rzsahegyet. Andzouana s Lamkel Z gljra Maslo mg vlaszolni tudott, de az egyenlts mr nem jtt ssze a liptiaknak. Idegenbeli gyzelmnknek szz DAC-drukker tapsolt a helysznen.

article_bannerarticle_banner

Az elmlt hten szvesen olvasgatta az ember a DAC-rl rt cikkeket s kommentrokat, mert szinte kivtel nlkl mindegyik dicsrte a mlt heti, Slovan elleni jtkot. Nem vletlenl. A szakemberek s a szurkolk az jonnan rkezkrl is elismeren nyilatkoztak, legtbben pedig a remekl Hahn Jnost lttk volna szvesen a Rzsahegy elleni kezdben. Hogy Nmeth Antal vezetedz ennek hatsra-e vagy sem, nem tudjuk, de a kezdk kzt kldte plyra az NB 1 tavalyi glkirlyt. Ez az egyetlen vltoztats volt csupn a kezdben Ciganiks ezttal a padra szorult.

Villmrajtot vehetett volna a mrkzs, ha a hazaiak csapatkapitnynak, a nemrg 300. bajnoki tallkozjt jtsz Jn Maslonak kisebb a szerencsje. De vgl hlt adhat a bajnoksg cmadjnak, Fortunnak, hogy nem sikerlt bevennie a sajt kapujt, mert a kapufa megmentette t. Lamkel Ztl rkezett a magas labda, melyet Andzouana prblt befejelni, ez nem jtt ssze, de Maslorl gy is a kapufra pattant a labda nem rezzent a hazai hl.

Az els t percben ngy szgletet is elvgezhettnk, de Krajrik kapust egyik sarokrgs utn sem tettk igazn prbra. Tak viszont egy rvidsarokra tart lvssel megknlta Jedlikt. Mindkt oldalon megvolt a kell tmadkedv, az tdik szgletnk utn pedig rkezett a gl is. Hahn perdtette kapu el, majd a magas labdt Lamkel Z kicsit szerencstlenl mg a fldre fejelte, de ennl jobban nem is rkezhetett volna Andzouana lbra, aki kapsbl a bal kapufa mell rgta 0:1.

Igyekeztnk megnyugtatni a jtkot, de persze nem bntuk volna, ha Hahn 21. percben megeresztett lvse pontosabb lett volna. A lipti csapat a bal oldalon vezette a veszlyesebb tmadsait. Regli Blackmant lerzva prblkozott, de az irnyzkkal gondja akadt. A csapatunkat elksr szz drukker a 32. percben mr a Jtszik a DAC!-ot skandlta, ez pedig annyira feltzelte Sharanit, hogy szinte azonnal helyzetbe is kerlt. Fejese azonban centikkel ment mell. Az ellentmadsbl Regli egyenlthetett volna, de Jedlikba durrantotta a szzszzalkos helyzetet.

A kt kimaradt ziccer felprgette a jtkot. lmnyszmba ment Hahn s Sharani kis terleten bemutatott gyors passzjtka is, amellyel lvhelyzetet teremtettek Lamkel Znek. viszont kapu fl kldte a labdt. Akrcsak hrom perccel ksbb Tak a msik oldalon, aki a hazaiak egyik legaktvabbja volt. A flid legvgn Jedliknak akadt mg egy komoly vdenivalja, de az ltzbe vgl egyglos elnnyel vonultunk be.

Nmeth Antal a sznetben egyet cserlt. Sharanit vette le, s Krstoviot kldte plyra. pp harcolt ki egy szabadrgst az oldalvonal mellett, amelybl Schfer adhatott volna glt. Davis labdja elszllt a vdk felett, s pp a remek temben berobban Schfer el kerlt, s valban kevsen mlott, hogy nem szaktotta ki a hlt.

A folytatsban viszont magukra talltak a hazaiak. Jedliknak kellett diriglnia htul, mert tbbet birtokoltk a liptiak a labdt, s egyre kzelebb kerltek a kapunkhoz. Ahogy az vrhat volt, jtt is a veszlyes tmads. Megint Tak veszlyeztetett, de Jedlika ezttal is a helyn volt. A 60. percben begyakorolt figurval prblkoztak: Tak gurtotta le a szabadot Mojinak, aki zavartalanul tzelhetett, szerencsre mell. Vezetedznk elrkezettnek ltta az idt a cserre. A 63. percben Hahnt Ciganiks, Andzouant pedig Njie vltotta.

Majd jtt msodik glunk. Kochan elpasszolta magt kzpen, Lamkel Z a felezvonalon labdt szerzett, zavartalanul vgigvitte az res bal szlen, kapu fel hzott, bemutatott egy lvcselt, majd kzelrl beltte a msodikat 0:2. Ez mr megnyugtat elnynek szmtott, m Maslok nem adtk fel. Hamar ssze is jtt nekik a szpts. Szabadrgs utn egy hazai fejrl elbb a fels lcre pattant a labda, onnan vissza a meznybe, majd Maslo el, aki kzelrl mr nem hibzott 1:2. El kell ismerjk, megrdemelt volt a gl, mert a msodik flidben veszlyesebb volt az ellenfl.

A folytatsban is aktvnak bizonyultak a hazaiak, de igazn nagy glhelyzetbe csak a vge fel jrva, a 88. percben kerltek. Kostadinov azonban kihagyhatatlan helyzetben rontott. Utna az akkor mr becserlt joncunk, Szendrei kos koronzhatta volna meg a gyzelmnket egy jabb tallattal. Lefutotta vdjt, majd jobbal kapura kldte, m a labda ms utat vlasztott magnak, nem a kapu belsejbe. A rads perceiben mr egyik kapu sem forgott veszlyben.

A tallkoz nagyon jl indult a szmunkra, majd veszlyesebb vltak a hazai tmadsok, de vgl mi rlhettnk a hrom pontnak. Andzouana remek lvsvel kerltnk elnybe, majd Lamkel Z egy flplys szl vgn megszerezte els gljt a szlovk bajnoksgban. Maslo tallata mr csak a szptsre volt elg a rzsahegyiek rszrl. A hrom pont zsebben, ezzel kzelebb kerltnk az lbolyhoz, s kivl ajnllevelet szereztnk a jv vasrnapi rangadhoz, amikor megyei rivlisunkat, a nagyszombati Spartakot ltjuk vendgl odahaza. Htkzben viszont mg egy kupameccs is vr rnk. Szerdn a Radvnyi Mikls ltal irnytott Komromot kell kiejtennk, ha tovbb akarunk menetelni a Slovnfat Cup-ban.

Edzi rtkels:

Nmeth Antal (DAC): Jl kezdtnk, aztn a vdelmi vonalban elkvetett egyszer hibkkal segtettnk a hazaiaknak. Vezettnk 1:0-ra, majd 2:0-ra is, de jra megismtldtek a hibk. Vendgltink nyoms al helyeztek minket. Nha szerencsnk is volt, de ez a futballban megesik. Nem mondom, hogy nem rdemeltk meg a gyzelmet, hisz kt glt adtunk, az ellenfelnk pedig egyet. A hazaiak nagyon j munkt vgeztek, megvoltak a helyzeteik, hogy kiegyenltsenek.

Peter Struhr (Rzsahegy): A nzk j minsg meccset lttak, amelyen j volt az ellenfl. Lthattuk a vendgek egynisgeit. A fikat meg kell dicsrnem a mai teljestmnykrt. Veszlyesek voltunk az ellenfl kapuja eltt, legalbb t szzszzalkos helyzetet is kidolgoztunk. Sajnos a befejezseknl nem vagyunk olyan jk, mint lennnk kellene. 16 lvsi ksrletnk volt, 1 glt rgtunk. Ma a szerencssebb csapat gyztt, de jra elbbre lptnk. A vezetsem alatt a fik a msodik flidben az eddigi legjobb teljestmnyt nyjtottk hazai plyn.


MFK RZSAHEGY - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 1:2 (0:1)

Fortuna Liga, 8. fordul, tadin pod ebraom, Rzsahegy, 2021.09.18., 18:00
Jtkvezetk: Preinsk - Pozor, dm
Nzszm: 785
Gllvk: 67. Maslo, ill. 13. Andzouana, 64. Lamkel Z
Srga lap: 78. Blackman
DAC: Jedlika - Blackman, Brunetti, Beskorovainyi, Davis (K) - Schfer, Dimun - Andzouana (63. Njie), Hahn (63. Ciganiks), Lamkel Z (81. Szendrei) - Sharani (46. Krstovi), (90+1. Muhamedbegovi)
Rzsahegy: Krajrik - Fabi, Maslo (K), Moji, Madlek - Lutern (62. Zsigmund), Kochan (86. Brenkus) - Rymarenko, Tak (62. Kostadinov), Regli - Gerec 

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 49% : 51%
Lvsek: kapura: 5:2, mell: 9:6
Szabadrgs: 16:18
Szglet: 4:6
Les: 4:2

L SZVEGES KZVETTS