Mrkzs

Beszmol: FCSB - DAC 1904 1:0 (1:0)

Beszmol: FCSB - DAC 1904 1:0 (1:0)

Mrkzs
| cs 11.8.2022, Kiss Balzs

Kemny dinak bizonyult az FCSB elleni visszavg Bukarestben. Vgig derekasan kzdtt a Gua-legnysg a tbb mint 40 ezer nz eltt, de glt ezttal is csak a romnok szereztek, sszestsben pedig 2:0-s klnbsggel k jutottak tovbb az Eurpa Konferencia Liga play-off krbe. Emelt fvel, s remlhetleg gyorsan ml szomorsggal intnk bcst az eurpai kupaszereplsnek.

A vasrnapi bajnokin bokasrlst szenvedett csapatkapitnyunk, Kalmr Zsolt s az FCSB-vel vvott prharc hazai mrkzsn piros lapot kapott Dominik Kruliak, valamint a rgta mardi Bali s a kapus Ricardo nlkl utazott el Adrian Gua legnysge Bukarestbe, az FCSB elleni visszavgra.

A DAC korbban mg soha nem lpett plyra ekkora nzsereg eltt, mint cstrtk este Bukarestben. A fik ennek ellenre nem ijedtek meg a bmulatos kulissztl, hiszen az mrkzs els nagy helyzete pp a mi nevnkhz fzdtt. Szp akcit vezettnk a jobb oldalon, Blackman laposan kzpre tette a tizenhatos elterben rkez Baloghnak, aki egy igazts utn 17 mterrl risi ervel ltt. A labda a lcrl vgdott vissza a meznybe, Tarnovanu kapusnak eslye nem lett volna!

Vendgltink hrom gyors szglettel vlaszoltak, de egyik sem tette prbra igazn a vdelmnket. A 20. percben ismt Balogh lendlt tmadsba, ezttal egy remek keresztpasszal hozta helyzetbe Szntht, akinek lvse nagyjbl egy mterrel kerlte el a bal kapuft. Az FCSB birtokolta tbbet a labdt, mgis mi jtszottunk veszlyesebben. A 26. percben Blackman a tizenhatosban cirkl Krstoviot tallta meg egy jobb oldali beadssal, gyeletes glvgnk kapura is tzte a labdt, de Tarnovanu szmtott a lvsre.

Elszntabbak voltunk a romnoknl, mgis k voltak azok, akiknek a 28. percben sikerlt glra vltaniuk az els nagy helyzetket. A csapatkapitny, Popescu keresztlabdja tallta meg Rusut, aki kapuft ltt, m a kipattan egyenesen az resen rkez Cordea el kerlt, aki megalkuvs nlkl kzelrl a kapunkba gyzott 1:0. A tallat utn visszaesett a helyzetek szma s a kt tizenhatos kzt folyt tovbb a jtk. Az egyenltshez szksges glhelyzetig mr nem jutottunk, de a jtkunk bztatnak tnt, s gy futhattunk ki a msodik flidre, hogy a 2:0-s sszestett eredmny ellenre, van mg keresnivalnk a plyn.

Cservel kezdtk a msodik jtkrszt, Adrian Gua Szntht vette ki a jtkbl, helyette pedig Nicolaescut rakta be. A hazaiaknl nem trtnt vltozs. Az igyekezetnkre nem volt panasz, de sokig tartott, mg valdi helyzetbe kerltnk. Az 57. percben Blackman centerezse utn egy gyors ellentmadst indtottak az FCSB jtkosai, amely sorn Olaru nyargalt vgig a plyn, de a vgn Brunettinek ksznheten mr nem maradt kell energija a pontos befejezshez.

Kt perccel ksbb Ramadan veszlyes szabadrgst Cretu kishjn a sajt kapujba juttatta. A 66. percben Balogh harcolt ki egy szabadrgst, melyet Krstovi bikzott kapura. Az elemi ervel megrgott labda ugyan megtallta a rst a sorfalon, de vgl Tarnovanu kezben kttt ki. A fik azonban nem adtk fel, s megprbltk fokozni a nyomst. Nicolaescu kapott remek labdt, de a lvs helyett a rosszabbik megoldst vlasztotta, gy oda lett a lehetsg. A kznsg is rezte, hogy ezek a mi pillanataink voltak.

A 68. percben Balogh mr a bntetterlet szlrl sznta el magt lvsre, s csupn egy hajszllal clzott mell. Ezekben a pillanatokban az FCSB-t vdekezsre knyszertettk. 15 perccel a rendes jtkid letelte eltt Ramadan jtszotta be a labdt a sarokrl, de Krstovi prblkozsa sem haladt t a glvonalon.

Ngy perccel ksbb aztn a romn csapat is helyzetbe kerlt, a msodik flid sorn csupn elszr. Szabadrgst vgezhettek el Nicolae Dica vdencei, Olaru jtszotta meg a labdt, Rusu pedig befejezknt iratkozhatott volna fel a gllvlistra, de Veszelinov egy remek vdssel megakadlyozta t ebben. A 81. percben Olaru vllalkozott lvsre, a labda azonban csak kvlrl mozgatta meg a hlnkat, noha a Nemzeti Arna 40 ezer fs kznsge mr bent ltta. Minden igyekezetnk s veszlyes helyzetnk ellenre a mrkzs vgig mr nem sikerlt betallnunk a romn rekordbajnoknak, gy vgl rgott gl nlkl 2:0-s sszestssel bcszunk az eurpai kupasorozattl.

Egyglos htrnnyal utaztunk a bukaresti visszavgra, amelyen a dunaszerdahelyi odavghoz hasonlan, 1:0-s veresget szenvedtnk az FCSB-tl. Pont kerlt az idei eurpai szereplsnk vgre, a tbbfrontos harcban most elhagyjuk az egyik csatateret, s sszpontostunk tovbb a bajnoksgra, illetve a hazai kupakzdelmekre. Szurkolinknak ksznjk, hogy Bukarestben is ott voltak a csapattal, vrjuk ket vasrnap is 20:30-kor a MOL Arnba, amikor az jonc Besztercebnya lesz az ellenfelnk.   

Edzi rtkels:

Adrian Gua (DAC 1904): Nagyszer mrkzs volt. Ez igazbl mindkt tallkozrl elmondhat. A hatkonysg, ami hinyzott. Az elejn volt hrom risi helyzetnk, melyeket sajnos nem sikerlt bergnunk. A msodik flidben kicsit megvltoztattuk a felllst, egy kicsit megnyugtattuk a srcokat. gy gondolom, hogy egyrtelmen mi voltunk a jobb csapat. Minden adott volt ahhoz, hogy drmaiv tegyk a vgjtkot. A jtkosaim az utols pillanatig kzdttek, harcoltak. Mindenki megmutatta azt a nagy lehetsget, ami benne rejlik, nemcsak egynileg, hanem csapatszinten is. Ltom a fikon, hogy csaldottak, de ez egy j jel egy ilyen mrkzs utn, egy ilyen ellenfllel szemben. Ha mr ki kell esni, akkor gy kell kiesni, ilyen teljestmnnyel. Azt hiszem, hogy fizikailag, ernltileg s taktikai szempontbl is minden benne volt ebben a meccsben. Kzdttnk, a helyzeteket nem rgtuk be, de bzom benne, hogy a mai teljestmnynk fog minket hajtani a kvetkez napokban. Gratullunk az ellenflnek a tovbbjutshoz.

Nicolae Dica (FCSB): Nehz, kemny meccset jtszottunk, de erre fel is voltunk kszlve. A DAC-nak mindjrt az elejn voltak helyzetei, de szerencsre nem tudta kihasznlni azokat. Biztos, vagyok benne, hogy ha akkor gl szletik vagy ksbb egy msik lehetsgbl, akkor teljesen ms meccset ltunk. Kemny kzdelem volt, de a vgn gyzni tudtuk, s ez a legfontosabb. A kimaradt vendglehetsgek utn sikerlt betallnunk, s megnyernnk az els flidt. A msodik jtkrszben is bernek kellett maradnunk. Arra sszpontostottunk, hogy az ellenfl ne kerljn glhelyzetbe. gy gondolom, hogy a vdelmnk jl tette a dolgt, llta a sarat. Ennek ellenre az utols pillanatig volt mitl tartanunk. Tisztban voltunk vele, hogy a DAC nagyon j az elrejtkban. A msodik flidben neknk is volt helyzetnk, de nem szereztnk jabb glt. Az 1:0-s eredmny gy is elegend volt a tovbbjutsunkhoz. Ksznm a csapatnak a mai teljestmnyt.

SC FOTBAL CLUB FCSB SA BUKAREST - DAC 1904 1:0 (1:0)
Eurpa Konferencia Liga, 3. selejtezkr, visszavg, Arena Naționala, Bukarest, 2022.08.11., 20:30 (helyi id szerint)
Jtkvezetk: Aliyar Aghayev (AZE) - Zeynal Zeynalov (AZE), Akif Amirali (AZE)
Nzszm: 40 457
Glszerzk: 29. Cordea
Srga lap: 86. Sut, ill. 78. Dimun
DAC 1904: Veszelinov - Blackman (K), Risvanis, Brunetti (80. Davis), Muhamedbegovic - Ker, Dimun - Sznth (46. Nicolaescu), Balogh, Ramadan (80. Veselovsk) - Krstovi
FCSB: Tarnovanu - Cretu, Dawa, Tamm, Radunovi - Edjouma, Olaru - Cordea (72. Sut), Popescu (K), Miculescu (51. Oaida), Rusu (87. Stoica)

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 47% : 53%
Lvsek: kapura: 4:5, mell: 10:9
Szabadrgs: 5:15
Szglet: 9:2
Les: 2:0