Mérkőzés

Előkészületi mérkőzésen: NK Maribor - DAC 1904 1:1 (1:1)

A tavaszi idény előtti főpróbán a szlovén bajnok ellen 1:1-es döntetlent játszott a DAC. Csapatunk szépségdíjas találatát Eric Davis szerezte szabadrúgásból.

A téli felkészülés hetedik és egyben utolsó mérkőzésén Hélder vezetőedző nem számíthatott a sérült Šimčák és Javro, valamint a beteg Lalatović játékára. Első alkalommal szerepelt viszont színeinkben az új horvát középhátvéd, Lorenco Šimić. A kapuban ezúttal Száraz, elöl pedig Phillips kapott lehetőséget.

A mérkőzése elején többet birtokoltuk a labdát, és az első lehetőségből meg is szereztük a vezetést. A 14. percben Eric Davis szabadrúgásból kipókhálózta Pirić jobb felső sarkát - 0:1. Negyedórával később Vida Kristopher is feliratkozhatott volna a góllövőlistára, ám csavart lövése a kapufát találta telibe. Ekkor már ikszre álltunk, mivel a 28. percben Bajde lőtt beadása a kapufa és Požeg Vancaš segítségével a hálóban kötött ki.

Összességében többet veszélyeztetett az ellenfél, Száraz két bravúrt is bemutatott, de Vida Kristopher mellett Phillips is eltalálta a kapufát, így igazságosnak mondható döntetlennel zárjuk a beleki edzőtábort.

A mai találkozóval befejeződött a téli felkészülés egy újabb fejezete, holnap csapatunk hazatér Törökországból. Legközelebb már élesben megy – az év első ligameccsén jövő vasárnap, 2020. február 6-án 15:00 órától a Szenicét fogadjuk a MOL Arénában.

NK Maribor - DAC 1904 1:1 (1:1)
Susesi Sports Center, Belek, Törökország, 2020. február 8., szombat, 18:00 ó (16:00 CET), derült, szeles idő, eső, +8°C
Góllövők: 28. Požeg Vancaš - 14. Davis
DAC:Száraz - Kružliak, Šimić, Beskorovainyi, Davis - Kalmár - Divković (64. Ramirez), Schäfer (55. M. Vida), Fábry, K. Vida (86. Blackman) - Phillips (79. Čmelík). Edző: Hélder Cristovao.
Maribor: Pirić (46. Cotman) - Milec, Koblar, Mitrović, Viler - Pihler, Dervišević - Požeg Vancaš, Kronaveter (75. Kotnik), Bajde (71. Santos) - Zahović. Edző: Marko Milanič.

STATISZTIKA:
Lövés - kapura 7:4, mellé 7:0
Szöglet - 11:2
Les - 1:1

Kapcsolódó hírek

Fotók