Hr

Jn az Eurpa Konferencia Ligrt zajl play-off

Jn az Eurpa Konferencia Ligrt zajl play-off

Hr
| ke 3.5.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Az Eurpa Konferencia Ligban val szereplsrt foly selejtez eldntjben mjus 24-n, kedden a Trencsnt vagy a Nagymihlyt fogadjuk hazai plyn.

article_bannerarticle_banner

A Ligs Klubok Unija nyilvnossgra hozta az Eurpa Konferencia Liga play-off menetrendjt, az lvonalbeli tagsg kivvsrt zajl selejtez programjt s a televzis trsasgok mrkzsvlasztst a rjtszs utols forduljbl.

A felshz rjtszsnak a htvgi 8. forduljban elrt idegenbeli dntetlennk a Szered ellen azt jelenti, hogy a srga-kkek bizonyosan a tabella 4. helyn fejezik be a szezont. Azt is tudjuk, hogy a Slovan lett az els, a Pohronie pedig az utols, st szombaton a 11. pozci sorsa is eldlt, amely az Aranyosmartnak jutott. A ViOn gy az lvonalbeli tagsgnak megrzse rdekben selejtezt vv a 2. liga msodik helyezettjvel.

Ahogy az ismert, az lvonal az immr tdik szezon ta rvnyben lev lebonyoltsi rendje alapjn rendezik meg az emltett selejtezt s a negyedik eurpai kupaindul kiltt eldnteni hivatott play-offot is. Selejtez minden vben van, mg a play-off csak abban az esetben, amely a mostani idnyben fennll.

Szlovkinak a Bajnokok Ligjban egy, az Eurpa Konferencia Ligban pedig hrom helye van. Az EKL-ben a bajnoki sorrend msodik s harmadik helyezettje indul, a Slovnaft Cup gyztesvel kiegszlve. Amennyiben azonban a hazai kupasorozatban egy olyan csapat diadalmaskodik, amely a bajnoksgban a dobog valamelyik fokn vgez, a fennmarad helyrt a vgs tabella 4-7. helyezettje csap ssze. Ez a helyzet llt el a mostani szezonban is, mivel a szlovk kupa dntjbe a Slovan s a Nagyszombat jutott be.

A play-off sorn a 4. s a 7., illetve az 5. s a 6. egyttes tallkozik, majd a gyztesek a dntben mrkznek meg. A tovbbjuts mindig egy meccsen dl el s az a csapat lvezheti a hazai plya elnyt, amely a tblzatban jobb pozciban vgzett. A hivatalos jtknapok mjus 24-e, kedd (eldntk) s mjus 27-e, pntek (dnt).

A mr biztos negyedik hely gy nemcsak a play-off els sszecsapsn, hanem az esetleges tovbbjutsunk esetn a dntben is hazai plyt garantl szmunkra. Egyelre nem ismerjk az ellenfelnk kiltt, de a 7. pozcihoz a Trencsn ll a legkzelebb, amelynek kt krrel a zrs eltt tpontos elnye van a nyolcadik Nagymihly eltt.

Az UEFA Eurpa Konferencia Liga play-offjnak menetrendje:

eldntk: 2022. mjus 24-e, kedd
1-es szm mrkzs: a FL 5. helyezettje a FL 6. helyezettje 17:00 ra (a VOYO lben kzvetti)
2-es szm mrkzs: DAC 1904 a FL 7. helyezettje 19:30 ra (a VOYO lben kzvetti)

dnt: 2022. mjus 27-e, pntek
az 1-es eldnt gyztese a 2-es eldnt gyztese 20:00 ra (a Nova Sport lben kzvetti)

A LKU egyttal nyilvnossgra hozta televzis trsasgok a szezon rjtszsnak az utols, 10. forduljra vonatkoz mrkzsvlasztst. A DAC zrskppen Nagyszombatban lp plyra egy kerleti rangadn; az sszecsapst a Nova Sport kzvetti.

A DAC aktualizlt programja a bajnoki szezon vgn:

Fortuna Liga, a rjtszs 9. fordulja, 2022. mjus 15-e, vasrnap, 20:00 ra: DAC-Rzsahegy (a Dajto lben kzvetti)
Fortuna Liga, a rjtszs 10. fordulja, 2022. mjus 21-e, szombat, 17:00 ra: Nagyszombat-DAC (a Nova Sport lben kzvetti)

A Fortuna Liga sszes mrkzse egyttal a VOYO streaming szolgltat platformjn is elrhet.