Hír

Keletről visszahozni az elhullajtott pontokat

Múlt szombaton hazai pályán 1:1-es döntetlent játszottunk a Rózsahegy ellen, és csapatunk határozott célja Kassán visszaszerezni az elvesztett pontokat. 

Holnap délután a tabella alsó felében található csapatok találkoznak a keleti nagyvárosban. DAC 16 ponttal a hetedik, Kassa egy ponttal kevesebbet gyűjtött, és két hellyel alattunk áll. A szezon első egymás elleni mérkőzésén augusztus 2-án stadionunkban Ujlaky, Sabler és Jurčo találataival 3:1-re győztünk, a vendégeknél Pačinda volt eredményes.

Katasztrofálisan kezdte a bajnokságot a Kassa, első pontjait csak a hetedik fordulóban szerezte. Azután viszont kilenc tétmérkőzésen veretlen maradt és ezt a sorozatot az aranyosmarótiak szakították meg a múlt hétvégén, amikor 3:0-s vereséggel küldték haza Látal edző védenceit.

A DAC-ból sérülés miatt Šnirc és Tóth hiányzik, míg Szabó, Straka és Struhár játéka is kérdéses. Várható összeállítás: Penksa - Turňa, Kwin, Saláta, Szabó - Krišto, Straka - Ujlaky, Brašeň, Štepanovský - Jurčo. A ma délben induló keret további tagjai: Pernecký - Majerník, Struhár, Horváth, Černák, Szarka és Sabler.

Pavol Jurčo több évet töltött Kassán, a múltban ellenünk több gólt is szerzett. A DAC-nak már zsolnai mezben is beköszöntem, mondja a 28 éves támadó. Ha pályára lépek, szeretnék gólt lőni. Már illene is, hiszen régóta nem találtam be. Bízzunk benne, hogy lehet majd focizni, hiszen a kassai stadionban erős szél szokott fújni. Nehéz mérkőzésre számítok, a hazaiak legutoljára Aranyosmaróttól kaptak ki 3:0-ra, és ezt helyre akarják hozni. De nekünk szükségünk van az idegenbeli pontokra és jó lenne, ha végre három ponttal térnénk haza.

MFK Kassa, és elődje, az 1. FC a tradicionális ellenfeleink közé tartozik, 1993-tól mindegyik, élvonalban eltöltött idényünkben találkoztunk velük. Kassán eddig 15 mérkőzést játszottunk, és csak két pontot szereztünk; az utolsót 2008 novemberében.    

Mérleg (a mi szemszögünkből): 32  6-7-19, skóre 28:52

Stadionunkban: 15  0-2-13, 11:34

A Fortuna liga 14. fordulójának műsora:

Péntek, október 24., 18.30: Banská Bystrica-Podbrezová

Szombat, október 25., 14.00: Košice-DAC, Trnava-Trenčín, 17.00: Myjava-Žilina, 17.30: Senica-Zlaté Moravce

Vasárnap, október 26., 19.00: Ružomberok-Slovan

A Kassa-DAC bajnoki mérkőzés holnap 14.00-kor kezdődik, játékvezetők Valášek - Vorel, Bednár.

Mint minden bajnoki mérkőzésről, holnap Kassáról is élőben jelentkezünk szöveges közvetítés keretén belül. Kövesse a mérkőzést percről percre honlapunkon!

Kapcsolódó hírek

Hír