Hír

Luciano Vera, a jövő reménysége

Luciano Vera, a jövő reménysége

Hír
| szo 23.1.2021, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

Az argentin tinédzser ma bemutatkozhat a DAC-ban.

A tizennyolc éves argentin védő, Luciano Vera (szül. 2002. február 9.) a legjobb úton halad, hogy klubunk játékosa legyen. A River Plate neveltje tegnap első alkalommal edzett az A-csapatunkkal, ma pedig az ETO Győr elleni felkészülési találkozón be is mutatkozhat sárga-kékben.

„Lucianot már a Covid-időszak előtt is figyeltük, az argentin kapcsolataink hívták fel rá a figyelmet. A koronavírus-járvány kirobbanása után nehéz idők jártak a hazájára is, így Luciano lényegében egész évben mérkőzés nélkül maradt. Mondhatni ez is az egyik főbb oka annak, hogy miért van ma Dunaszerdahelyen. Időt kell neki adni, hogy formába lendüljön, nálunk pedig ezt mindenképp meg is fogja kapni. Ő a jövő játékosa” – kezdte az argentin utánpótlás-válogatott értékelését a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele, aki Vera szerződtetésével kapcsolatban is naprakész információkkal szolgált. „A River Plate együttesével megegyeztünk az érkezése feltételeiről. Már csak a papírmunkára várunk, ami mindössze formalitás.”

A médiákban felkapott hír lett, hogy a mértékadó Transfermarkt honlap szerint Luciano Vera a Fortuna Liga legértékesebb futballistájává válhat. „A honlap különféle algoritmusokat használ, és a játékos értékét több tényező alapján adja meg. Az ő esetében azt a tényt is figyelembe vették, hogy egy olyan futballnagyhatalomból származik, mint Argentína, vagy hogy részt vett az U17-es világbajnokságon, továbbá, hogy van egy érme az ugyanilyen korosztályos Dél-amerikai labdarúgó-bajnokságból. Viszont Luciano még mindig egy ifjúsági korosztályos labdarúgó, akit minél hamarabb fel kell készítenünk a felnőttfutballra, ugyanis ott még nem mutatkozhatott be” – magyarázza Jan Van Daele.

A tehetséges játékos a jobbhátvéd pozíciójában futballozik, de a bal oldalról, illetve a további védekező posztokról is van már tapasztalata. „A mi játékstílusunkban a szélső védők szerepe nagyon fontos. Bízunk benne, hogy sikerül jó futballistát nevelnünk Lucianoból és a jövőben számíthatunk a szolgálataira.”

Vera először a tavalyi év végén érkezett hozzánk, amikor is a 19 éven alatti gárdával kis csoportokban edzett. Életévével még mindig ebbe a kategóriába esik. Januárban a somorjai farmcsapattal készült, amelynek színeiben hozzájárult a Nyitrán aratott szerdai 4:2-es győzelemhez. Ma pedig valószínűleg a DAC szurkolói is láthatják őt először pályára lépni az A-csapatunk színeiben.