Interjú

Martin Bednár ismét teljes erőbedobással edz

Egy elmozdult porckorong miatt tavaly ősszel nemcsak a bajnoki küzdelmekből, hanem a huszonegy éven alatti válogatottból is kiesett a fiatal játékos.

„Szeptemberben egy mágneses rezonanciás kivizsgáláson vettem részt, amely kimutatta, hogy elmozdult a porckorongom. Onnantól kezdve csak a konditeremben dolgoztam, semmilyen bonyolultabb gyakorlatot sem végezhettem. A szezon őszi felének végéhez közeledve lassacskán elkezdhettem volna az edzéseket, de a felesleges megerőltetés elkerülés érdekében úgy döntöttünk, hogy a téli felkészülés kezdetére toljuk el a visszatérésemet. Eddig minden rendben van, százszázalékos erőbedobással edzek, bár még mindig érzek fájdalmat. Az orvos azt mondta, hogy ez még hosszabb ideig így lesz, de ha képes vagyok edzeni, akkor nyugodtan csinálhatom. A gyakorlások előtt alaposan bemelegítek, és akkor semmi gond sincs” – ecsetelte a problémáit Martin Bednár.

A húszéves védekező játékos esetében tehát tényleg igaz volt, hogy már nagyon várta az év elejét és a felkészülés kezdetét. Hiszen végre teljes erőbedobással csinálhatta azt, amit a leginkább szeret: futballozni. „Nagyon boldog vagyok, amiért végre mindent beleadhatok. Az új vezetőedző, Hélder nemcsak számomra, hanem az egész csapatnak új motivációt jelent. Eddig elégedett vagyok és remélem, hogy ez minél tovább így is lesz. A legfontosabb játszani és egészségesnek lenni. Az együttes szempontjából a tavaszi cél a kupagyőzelem és a Slovan utolérése lehet. A sérülésem miatt az U21-es válogatott keretéből is kiestem. A nemzeti csapatot is új szakember irányítja, akinek meg szeretném magam mutatni, hogy behívjon a legközelebbi, márciusi összetartásra” – kívánja a fiatal futballista, aki ebben a szezonban mindössze egyszer lépett pályára a DAC színeiben, mégpedig a Slovnaft Cup első fordulójában, Padkócon (Podkonice).

Megkértük Martin Bednárt, hogy írja le a csapat napi edzésprogramját. „A találkozás és a közös reggeli után mindig a konditeremben melegítünk be. Azt követően a pályára megyünk, ahol komolyabban foglalkozunk a taktikával. Az edző új dolgokat akar megtanítani nekünk. A gyakorlások nehezek és mások, mint az előző edző alatt: talán rövidebbek, de a mester fokozatosan növeli a terhelést” – árulta el a nagymihályi futball neveltje, aki 2018 szeptemberének elején érkezett a Csallóközbe.  

Kapcsolódó hírek