Hír

Radványi Miklós: Ha megismételjük a szombati teljesítményt, reális az első idegenbeli győzelem

Péntek este csapatunk a Spartak Miava vendégeként lép pályára a Fortuna liga 17. fordulójában. A televíziós mérkőzés 18:30-kor kezdődik.

Tabellaszomszédok párharca lesz, mindkét csapatnak 20 pontja van, a DAC jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzi holnapi ellenfelét. A 17. forduló első mérkőzését már tegnap lejátszották, ezen a Zsolna hazai pályán gólnélküli döntetlent ért el Zólyombrézó ellen, ami azt jelenti, hogy a hiányos táblázaton a hetedik helyre csúsztunk vissza, míg a Miava nyolcadik.

A miavai futballklubot 1920-ban alapították, és ez a harmadik idénye a legfelső osztályban. A Spartak legnagyobb sikere a II. liga megnyerése és a legfelső osztályba való feljutás volt 2012-ben. A 2012/13-as szezon során újoncként a kiváló negyedik helyen végeztek, míg tavaly hetedikek lettek.

A 2014/15-ös szezon szokatlanul kezdődött a Spartak számára, a gyepszőnyeg felújítása miatt az első hat mérkőzését idegenben játszotta. Viszont a holnapi összecsapás lesz sorozatban a hetedik hazai találkozójuk, az előző hat során háromszor győztek, míg háromszor vesztesen hagyták el a pályát. Legutóbb Aranyosmarót csapatát győzték le 2:0-ra.

DAC az elmúlt három fordulóban öt pontot szerzett és holnap is szeretné megismételni a hétvégi, Szenyice elleni győztes mérkőzésen nyújtott teljesítményt egy újabb Nyugat-szlovákiai ellenféllel szemben. „Miava tapasztalt és jó csapat, a játékosok régebb óta együtt játszanak. Főleg az erős támadóalakulatára épít, melynek tagjai Pekár, Sládek, Kuzma és a gyors Daniel. Ha olyan teljesítményt nyújtunk, mint szombaton Szenyice ellen, akkor reális a jó eredmény. Végre idegenben is zsákmányolhatnánk három pontot,” bizakodik az ötödik egymás elleni mérkőzés előtt Radványi edző, akit ismét sérülések aggasztanak. „Azt mondják, győztes csapaton ne változtass. Straka azonban megsérült, és Szabó sem léphet még pályára. Szerencsére Brašeň eltiltása lejárt, így szép lassan már körvonalazódik a kezdőcsapat,” tette hozzá a 45 éves edző.

Várható összeállítás: Pernecký - Turňa, Kwin, Saláta, Štepanovský - Ujlaky, Krišto, Horváth Brašeň - Černák, Szarka.

A miava elleni első győzelmünket az aktuális bajnokságban szereztük, augusztus 16-án Roland Černák első bajnoki találatával győztük őket le. Első ízben a tavalyi szezonban találkoztunk, ősszel idegenben 1:4-es, otthon 0:3-as arányú vereséget szenvedtünk, míg a tavasz során 1:1-es döntetlen született idegenben.        

Mérleg (a mi szemszögünkből): 4  1-1-2, 3:8

Stadionunkban: 2  0-1-1, 2:5

A Fortuna liga 17. fordulójának műsora:

Szerda, november 5., 17.30: Žilina-Podbrezová 0:0

Péntek, november 7., 18.30: Myjava-DAC

Szombat, november 8., 13.30: Košice- Trenčín, 14.30: Banská Bystrica-Zlaté Moravce, Ružomberok-Trnava

Vasárnap, november 9., 19.00: Senica-Slovan

A Miava-DAC bajnoki mérkőzés holnap 18.30-kor kezdődik, játékvezetők Sedlák - Kováč, Ferenc.

Mint minden bajnoki mérkőzésről, holnap Miaváról is élőben jelentkezünk szöveges közvetítés keretén belül. Kövesse a mérkőzést percről percre honlapunkon!

Kapcsolódó hírek