Hír

Sidney Friede a DAC következő erősítése

Az egykori német utánpótlás-válogatott játékos kétéves szerződést írt alá.

A DAC második nyári igazolása is Németországból érkezik. Sidney Friede, a berlini Hertha BSC 22 éves neveltje (szül. 1998. április 12-én) kétéves szerződésben állapodott meg klubunkkal. A kontraktust ma délután írta alá.

„Nagyon jól érzem magam és nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. A környezet lenyűgöző, az edzőközpont komoly meglepetést okozott. Nagyon várom már az új idény kezdetét és az Európa-ligás szereplésünket. Szeretnék minél többet játszani és gólokkal, gólpasszokkal segíteni a csapatot. Szép lenne bejutni a Bajnokok Ligájába, ez a titkos álmom” – nyilatkozta a szerződés aláírást követően a DAC új szerzeménye.

A jó felépítésű egykori német ifiválogatott (188 cm és 83 kg) a támadó középpályás posztján érzi magát a legjobban. Diákként az SC Staaken együttesétől a Hertha BSC-hez távozott, ahol végigjárta az összes korosztályt. Tavaly első ízben próbálta ki a légiós életet, Bernd Storck irányításával a belga Mouscron csapatában játszott. Idén tavasszal a német második Bundesligában szereplő Wiesbaden mezét viselte.

„Siedneyt a támadó középpályás posztjára igazoltuk, de más posztokon is bevethető. A Herthában nagyszerű alapokat szerzett, amelyeknek köszönhetően bekerült a német U20-as válogatottba is. Az utóbbi félévet a második Bundesligában töltötte. Egy intelligens, veszélyes és gólerős játékosról van szó, aki 22 évesen még mindig fiatal és ígéretes. Örülünk, hogy a klubunkat választotta és bízom benne, hogy kölcsönösen segíteni tudjuk egymást” – mondta Friederől Bernd Storck, a DAC vezetőedzője.

Sidney Friede a 23-as számú mezt fogja viselni Dunaszerdahelyen.

Kapcsolódó hírek

Hír

Teszttel a kézben focira

2 nappal ezelőtt
Hír
Hír

Hazai pályán Vida Mátéval

3 nappal ezelőtt