Hír

Újabb győzelem idegenben!

Gólokban gazdag mérkőzésen, vesztes állásból felállva fordítottunk (Szarka 2, Brašeň) az újonc vendégeként. Tavasszal először lőttünk több, mint egy gólt egy mérkőzésen, és elérhetővé vált a hatodik hely.

A mérkőzést Breznóbányán rendezték, mivel a zólyombrézói stadionban átépítés folyik. Megpróbáltunk egy gyors gólt szerezni, már a harmadik percben Štepanovský távoli bombáját Balហszögletre kitornázta, majd Pape Sarr kísérlete kerülte el a kaput. A 15. percben az egész stadion tapssal tisztelgett Érsek Zsolt előtt, miután szurkolóink elővettek egy képet a tizenöt évesen elhunyt DAC-játékosról. Az ellenfél térfélen folyt a játék, mezőnyfölényünk ellenére a 20. percben az első akciójukból váratlanul megszerezték a vezetést a hazaiak: Harvilko szöglete után Kupčík ugrott fel a legmagasabbra - 1:0. A gól után néhány perccel az aktívan játszó Pape Sarr két lövését is fogta a hazai hálóőr. A 28. percben labdavesztésünk után  Škutka iramodott meg, aki Vaščákhoz passzolt, végül Michalík mentett nagyot a lövés pillanata előtt. A 35. percben egy kényszerítő után Gál-Andrezly indult meg a kapunk felé, ám Polaček kapujából kifutva zárta a szöget. Két perccel a félidő vége előtt Szabó távoli löketénél volt résen Baláž, majd egy kapu előtti kavarodás után Szarka lövését blokkolta a hazai védelem. Uraltuk a játékot, többet birtokoltuk a labdát, mégis egygólos hátránnyal mentünk pihenőre.

A fordulás után egyértelműen a gólszerzésre törekedtünk, Szarka fejese kerülte el a kaput, pár percre rá Ljubicic lövését blokkolták a kapu torkából. Az 51. percben Pape Sarr kapáslövése pár centivel elkerülte a kaput. Nyomásunk góllá érett az 56. percben: Michal Pančík hibája után Szarka szerzett labdát, majd a kilőtte a hosszú oldalt - 1:1. A gól után egy percre megszerezhettük volna a vezetést, ám egy szöglet utáni kavarodásból mentettek a hazai védők. Vezető találatunk így sem váratott sokat magára: a 64. percben Szarka kapott labdát a tizenhatoson belül, és fordulatból laposan bevette Balហkapuját - 1:2. A 70. percben a frissen beállt Nworah futott el a bal szélen, beadására Škutka érkezett az ötös vonalánál, akinek a lövése után Polaček védett reflexből óriásit. Öt percre rá Vaščák iramodott meg a jobb szélen, és beadása után Nworah fejese utat talált a kapunkba - 2:2. A 77. percben visszaszereztük a vezetést: źupták-Szarka-Brašeň összjáték után lőttük be győztes gólunkat- 2:3. A 82. percben ismét megtartotta csapatunkat Polaček, előbb Juraj Pančík fejesét tolta ki a bal alsó sarokból, majd a kipattanóra érkező Škutka lövését szögletre ütötte. Öt perccel a vége előtt Ljubicic bombájánál volt résen a hazai hálóőr. Az összecsapás utolsó percei már nem hoztak nagyobb helyzetet, kezdődhetett a szurkolókkal az ünneplés.

Az esős időjárás ellenére kb. harminc DAC-szurkoló utazott el, és remek hangulatot teremtett Breznóbányán, kitartóan hajtották előre játékosainkat az egész mérkőzésen át. A szezon utolsó mérkőzésén legnagyobb riválisunk, a Slovan látogat stadionunkba jövő hét szombaton (máj. 30.).

Edzői értékelés:

Tomislav Maric, DAC: „Tudtuk, hogy a Zólyombrézó legutóbbi, 5:0 arányban elvesztett mérkőzése után nehéz összecsapás vár ránk. Az első félidőben sok párharcot veszítettünk el, akadozott az összjáték. A második félidőben már agresszívebben játszottunk, és megfordítottuk a meccset. Az első félidővel nem vagyok elégedett, a második már rendben volt.”

Branislav Benko, Zólyombrézó: „Tudtuk, hogy a DAC agresszív futballt játszik. Örülök legalább annak, hogy négy mérkőzés után sikerült betalálnunk. Az első félidőben a játékosok betartották a taktikai utasításokat. A gólokat óriási hibákból kaptuk, amiken sírni lehetne. Úgy gondolom, hogy több játékosunk nem üti meg a liga színvonalát.”

Kapcsolódó hírek

Hír