Hír

Vereséggel búcsúztunk az idénytől

A szezon utolsó mérkőzésén alulmaradtunk hazai pályán legnagyobb riválisunk, a Slovan ellen, aki könyörtelenül kihasználta védelmi megingásainkat. Ezzel az eredménnyel a táblázat nyolcadik helyén fejeztük be az idényt.

A mérkőzés előtt elbúcsúzott a klub Peter Majerníktől és Ivan Šnirctől, valamint a jelenlévők megemlékeztek a tragikusan elhunyt fiatal DAC-játékosról, Érsek Zsoltról. A kezdetben a Slovan próbálkozott gólszerzéssel, de védelmünk leblokkolta Zrežák és Mészáros lövéseit. A 10. percben vezetéshez jutottak a vendégek, amikor Kubík lepattanó lövésére Milinkovic reagált a leggyorsabban, és bevette Polaček kapuját - 0:1. A 18. percben źupták ívelt Kwin fejére pár lépésre a kapu előtt, ám védőnk ajtó-ablak helyzetben a léc fölé küldte a labdát. Fél óra játékidő után Mészáros futott el a jobb oldalon, majd a beadásra érkező Lásik lövését Polaček szedte ki a bal felső sarokból. A következő percekben lelassult a játék irama, főleg a két tizenhatos közötti küzdelem dominált. A 43. percben Milinkovic távoli bombáját ütötte ki Polaček. Néhány másodperccel az első játékrész vége előtt egy pontrúgás után Straka egyedül találta magát Perniš előtt, ám kisodródott helyzetből visszapasszolt Ljubicicnek, és odaveszett a lehetőség, így csapatunk egygólos hátránnyal ment pihenőre.

Röviddel a fordulás után egy különös góllal duplázták meg előnyüket a vendégek - a 48. percben Saláta ívelt a kapunk elé, ahol Tóth elvétette a labdát, és Mészáros került helyzetbe, akinek a lövése lecsúszott, de még így is a kapura tudta irányítani a labdát, meglepve az elfekvő Polačeket - 0:2. Az 55. percben újabb gólt szerzett a Slovan: egy hosszú ívelés után Mészáros Kubíknak passzolt a kapu elé, aki az üres kapuba lőtt - 0:3. Három percre rá kis híján összejött a szépítőgól, ám źupták bombája a felsőlécen csattant. A 66. percben ismét źupták próbálkozott egy távoli lövéssel, de Perniš a helyén volt. Hét perc múlva egy Szarka-Sabler-Brašeň összjáték után szélsőnk kísérlete elkerülte a vendégek kapuját, majd a 77. percben Brašeň lövése ismét nem okozott gondot a pozsonyi hálóőrnek. Tíz perccel a vége előtt Brašeň passzolt źuptákhoz a jobb oldalra, akinek löketét Perniš kiboxolta. A 86. percben Szabó szabadrúgása a léc fölött kötött ki. A hosszabbítás előtt Oršula került helyzetbe, és Polaček lábbal védett, a legvégén pedig Ljubicic lövését hárította Perniš.

Csapatunk a nyolcadik helyen zárta a 2014/2015-ös szezont, mérlege 9-12-12, gólarány 32:44. Szurkolóinknak köszönjük az egész idényen át kitartó buzdítást, tizenkettedik játékosként hajtva előre játékosainkat. Holnaptól pihenőre vonul a keret, a nyári felkészülés június 15-én, 15.00 órakor kezdődik. A következő idény július 18-án rajtol.

Edzői nyilatkozat:

Tomislav Maric, DAC: „Szerettünk volna nyerni, hogy tovább éljen esélyünk a hatodik hely megszerzésére. Az első percekben még csak ismerkedett a két csapat egymással, majd a Slovan gyorsan megszerezte a vezetést. Utána megvoltak a gólszerzési lehetőségeink, de Kwin és Straka ezeket nem használták ki. Később egyéni hibáink könyörtelenül meg lettek büntetve. Ilyet egy ilyen erős csapat ellen nem engedhetünk meg. Mindez ellenére játékosaink továbbra is mentek előre, de ilyen melegben háromgólos hátrányból ez nem könnyű.”

Ján Švehlík, Slovan: „Úgy gondolom, hogy egy jó mérkőzést nyertünk meg, mindkét csapat előrébb szeretett volna jutni a táblázaton, nekünk esélyünk volt a harmadik hely elérésére. Az első félidő kiegyenlített volt, majd a második félidőben szerzett két gólunk után már lényegében eldőlt a mérkőzés. Örülök annak, hogy egy sikertelen szezon után végül a harmadik helyen végeztünk.“

Kapcsolódó hírek

Hír

DAC-Slovan: jegyinfó

csütörtök 28.5.