Hír

Vida Máté számára befejeződött a 2020-as futballév

A magyar válogatott középpályás térdszalag-szakadást szenvedett, a felépülési idő legalább hat hónapot vesz igénybe.

Sajnos a Slovnaft Cup-ból való kiesés nem az egyetlen veszteség, amit tegnap Rózsahegyen elszenvedtünk: a csapat több hónapra elvesztette az egyik kulcsemberét.

Vida Máté az első félidő vége előtt néhány perccel maradt lent a földön. „Balszerencsés mozdulat volt, senki még csak hozzám sem ért. Egyszerűen ez egy olyan szituáció volt, amelynek nem kellett volna így végződnie. Sajnos mégis megtörtént és hosszú kihagyás vár rám” – tért vissza gondolatban Liptóra a 24 éves középpályás.

A hatszoros magyar válogatott játékost ma reggel megröntgenezték, ahol kiderült, hogy a csontok épek. Ezt követően mágneses rezonanciás kivizsgálást abszolvált, amely a jobb térdében az LCA, tehát a keresztszalag teljes szakadását mutatta ki. Mátéra műtét vár és a felépülés várható időtartama legalább fél év.

„Ez az első súlyosabb sérülésem, sőt azt mondanám, hogy ez pályafutásom legelső sérülése, ha nem számítom bele az egy-kéthetes kihagyásaimat. Egy sérülés sosem jön jókor, de most kimondottan rossz időben ütött be. Úgy érzem, hogy Storck úr irányításával nagy dolgokat érhet el a csapat és személy szerint nekem is ül ez a stílus. Sajnos legközelebb ezt már csak tavasszal próbálhatom ki” – tette hozzá szomorúan Vida.

Kapcsolódó hírek

Hír

A szurkoló nem felejt

péntek 25.9.
Hír