videó megtekintése

Pajzzsal, vagy pajzson.

Bemutatjuk a DAC 1904 új címerét

Mit jelent az új címer?

Az új címer a hitünk jelképe. Hiszünk az összetartozás erejében, és a harcban, amit együtt, egymásért vívunk.

A címer elemei

Sárga-kék

A nap és a víz , e két őselem,
ami a Csallóközt formálja.

Pajzs

A harcos hű társa a küzdelemben.
Védelmez, és erőt ad.

D-A-C

A három betű erős egységet alkot,
akár a mi közösségünk.

DAC 1904

Tiszteljük a múltunkat és tudjuk,
kik vagyunk.

Miért van új címer?

Ebből a videóból kiderül, miért és hogyan készült. Az új címer megmutatja kik vagyunk. Minden elemében az értékeinket képviseli:

  • az elszántságot,
  • a harcosságot és
  • az összetartozást.

A címer a közös jövőbe vetett hitünk szimbóluma.

Egy kis történelem

EDDIGI EMBLémáink

Athletic club Praha

DSE, 1908

Sparta Praha

Hivatalos pecsét,
1908

Sokol Sparta ČKD Sokolovo

SLAVOJ, 1953

fŽSJ Brratrství Sparta

JEDNOTA, 1965

Sparta Praha Sokolovo

DAC TE, 1970’

TJ Sparta Praha kopaná

FC DAC, 1990’

AC Sparta Praha

FK DAC, 2000

Sparta Praha

FC DAC, 2014

AC Sparta Praha Fotbal

DAC 1904, 2021

PAJZZSAL VAGY PAJZSON

A spártai anyák, amikor harcba bocsátották fiaikat, ezekkel a szavakkal búcsúztak tőlük: „Pajzzsal, vagy pajzson gyertek haza!”. Vagyis: térjenek vissza győztesen, vagy haljanak meg méltósággal. Győzelem vagy hősi halál – más opció nem létezett. Így küzdünk mi is, erre emlékeztet nap mint nap a pajzsunk.

ELSZÁNTSÁG – EGYÜTT A HARCBAN

Nem félünk senkitől és emelt fővel nézünk a jövő felé. Minden nappal jobbá válunk és minden tettünkkel még erősebbek vagyunk. Együtt haladunk a győzelem és a dicsőség útján.

BÜSZKESÉG – MINDÖRÖKKÉ DAC

A 117 év kötelez. Ehhez méltóan kell továbbépítenünk azt, amit a régiek elkezdtek. A DAC az életünk. Büszkék vagyunk rá, hogy ezt a klubot szolgálhatjuk, hogy ennek a klubnak szurkolunk és, hogy ezért a klubért harcolunk.

INNOVÁCIÓ - SOSEM ÁLLUNK MEG

Új akadémiát hoztunk létre, hogy tanítsuk és neveljük a jövő generációit. Modern stadiont építettünk, ahol együtt élvezhetjük a foci örömét. A korszerű edzőközpontunk nemzetközi szintű hátteret biztosít a labdarúgóink számára. A növekedésünk és fejlődésünk következő eleme az, hogy a 2021/22-es szezontól a jelképünk is megújuljon.

GYAKRAN
FELTETT
KÉRDÉSEK

A csapat új szimbóluma a DAC fejlődésének következő eleme, egy újabb lépés a megújulás útján. Ezzel mutatjuk meg a világnak, hogy egy innovatív, modern és erős identitású labdarúgóklub vagyunk.

A pajzs formája az erőt és az összetartozás erejét szimbolizálja. Az új címerrel megmutatjuk, hogy olyan szívós harcosok vagyunk, akiket a csapatszellem és a küzdeni akarás jellemez.

Az új jelképünk egyszerre tradicionális és modern. A hagyományainkat tiszteletben tartva a DAC régi logóira emlékeztet, de mindamellett letisztult, egyszerű és modern. Az új címerünkkel azt mutatjuk meg, hogy a klubunk három betűje erőt és elszántságot sugároz.

Az új logó több hónapnyi összetett munka eredménye. Vezető tervezője Davide Bignotti, a milánói Interbrand reklámügynökség dizájnere, aki többek közt tagja volt a Juventus új logóját készítő csapatnak is 2017-ben. A tervező nem csak a jelenlegi trendeket, hanem a DAC múltját és a csallóközi értékeket is figyelembe vette.