Hír

Legia Cup 2023 - Varsó - Értékelés

Legia Cup 2023 - Varsó - Értékelés

AKADÉMIA
|
Hír
| ke 5.12.2023, KK

DAC 1904 futbalový klub Dunajská Streda

LEGIA CUP 2023 DAC U11

Idén második alkalommal vett részt az U11-es csapatunk a Legia Cupon, a körülmények azonban kicsit mások voltak az előző évihez képest. Míg a tavalyi U11-es gárda már több mint másfél éve napi szinten együtt edzett, az idei U11-gyel mindössze négy hónapja kezdtük el a közös munkát. A múlt évben pályára küldött U11-nek már volt nemzetközi tapasztalata, és több alkalommal játszott rangos ellenfelek ellen, így tudta, hogyan kell játszani az ilyen neves tornákon. Ennek köszönhetően a csapat elhódította az első helyet, sőt, a gólkirályi címet is bezsebelte. Ezzel szemben az idei U11-nek ez volt az első ilyen színvonalú nemzetközi tornája, így más céljai voltak.

A gárda fő célkitűzése az idei Legia Cupon a nemzetközi porondon való tapasztalatszerzés volt, valamint, hogy a játékosok kipróbálják magukat az európai elit csapatok ellen. Ezek a tapasztalatok az elkövetkezendő időszakban aranyat fognak érni a gyerekek számára, arról nem is beszélve, milyen hatalmas élménnyel gazdagították őket. Az egzakt módon megszervezett torna kiváló feltételeket teremtett a tehetséges játékosok bemutatkozására. Mérkőzéseinket szombaton és vasárnap játszottuk. Hálásak vagyunk a klubnak, amiért lehetőséget biztosított számunkra a részvételre, és a Legia Varsónak, amiért idén ismét meghívtak bennünket a tornára. Minden résztvevő csapatból egy játékosnak lehetősége nyílt arra, hogy a Legia hazai bajnokiján felkísérjen egy játékost a pályára. A DAC részéről Szakál Bencét érte ez a megtiszteltetés.

Szeretném elismerésem kifejezni a játékosaim felé, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy kihozzák magukból a maximumot. Biztos vagyok benne, hogy mindannyian tudatában vannak, milyen magas szintű teljesítményre van szükség egy ilyen rangos focitornán való sikeres szerepléshez. Ezenkívül köszönettel tartozunk a szülőknek és minden stábtagunknak, akik hosszú utat tettek meg, és mindkét nap buzdították a csapatot. - nyilatkozta Bögi László, a DAC U11 vezetőedzője.

article_bannerarticle_banner