Hr

A 2022-es vb hivatalos labdja a Fortuna Ligban

A 2022-es vb hivatalos labdja a Fortuna Ligban

Hr
| cs 7.7.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Az idei vilgbajnoksg hivatalos labdjval indul tjra az j szezon.

article_bannerarticle_banner

Az j bajnoki idny rkezsvel immr hagyomnyosan vltozik a honi lvonal hivatalos labdja is. A 2022/23-as szezonban az idei vilgbajnoksg hivatalos jtkszervel tallkozhatunk a plykon, amelyet novemberben s decemberben Katarban rendeznek.

Az Adidas ltal gyrtott labdrl van sz, amely a Fortuna Liga beszlltja. A labda neve Al Rihla, vagyis az t, amely strukturlt mintval s a Speedshell nev felszni fellettel rendelkezik a rotci s a pontossg nvelshez. Tovbb a vonz grafikjnak s a gyngyhzfelsznnek ksznheten a plyn sem veszik el.

A felsznen tallhat mkdsi nyomvonalakat futurisztikus stadionok inspirltk s a nagyobb gyorsasg elrsre szolglnak. A labda alakja s a felszni rovtkk tkletes stabilitst biztostanak a repls sorn. A gyngyhz fehr alapot Katar hagyomnyos gyngyipara ihlette.

A gyrt a futball-labdk vilgszint eladsbl szrmaz bevtel egy szzalkt jtkony clokra ajnlja fel.

Rszletek

Kls rteg 70% poliuretn, 20% jrahasznostott poliszter, 10% viszkz
Gumibels
Hragasztott varratmentes szerkezet
A FIFA Quality Pro minsgjegy
A FIFA World Cup logjt tartalmaz nyomtatott minta

A FIFA idn mrciusban mutatta be az Al Rihlt mint a 2022-es vb hivatalos labdjt. Az idei vilgbajnoksg lesz sorrendben immr a 14. megmrettets, amelyen az Adidas jtkszervel zajlik majd a kzdelem.

Nekem speciel nagyon tetszik, az az rzsem, hogy az idei labda jobb s szebb, mint a legutbbi. Pozitvum, hogy a fehr szn dominl, jl szll, jobb fogni s minsgibb rtkelte az Al Rihlt kapusunk, Veszelinov Dniel. A bajnoksgon kvl a hazai kupamrkzseken is ezzel a labdval fogunk jtszani.