Elzetes

A DAC 1904 - FCSB mrkzs eltt: Megmutatni a tudsunkat

A DAC 1904 - FCSB mrkzs eltt: Megmutatni a tudsunkat

Elzetes
| ke 2.8.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A MOL Arna els alkalommal ad otthont egy eurpai kupasorozat 3. elselejtezjnek. A DAC-FCSB sszecsaps szerdn 20:30 rakor kezddik.

article_bannerarticle_banner

rlnk a sajt stadionunkban jtszott tallkoznak, kellemes idben egy j ellenfllel csapunk ssze. Bzom benne, hogy alaposan felkszltnk, hogy a lehet legtbbet tegyk a csapatrt, a klubrt s a szurkolkrt. Egy olyan eredmny elrse a clunk, amellyel a visszavgra is megrizzk a tovbbjuts eslyt nyilatkozta a mai hivatalos mrkzseltti sajttjkoztatn Adrian Gua vezetedz.

A DAC eddig remek eredmnyeket rt el az j trner irnytsa alatt, a bajnoksgban hrom fordult kveten vezeti a tabellt, az EKL 3. selejtezkrbe pedig az szakr Cliftonville s a fereri Vkingur ellen aratott ketts gyzelmek utn jutott be. Holnap azonban a szezon eddigi legkomolyabb akadlya vr egyttesnkre. Logikus, hogy a tovbbjutsokkal az ellenfelek minsge is folyamatosan n. Az FCSB-re egy komoly mlttal rendelkez, ers csapatknt tekintnk, de remlhetleg a fantasztikus szurkolink tmogatsval mi is megvillantjuk a tudsunkat. Az biztos, hogy az elstl az utols percig kzdnk majd a sikerrt. sszetartst, kzdszellemet s eltkltsget kell mutatnunk tette hozz a DAC 47 esztends vezetedzje.

Mr az EKL 3. elselejtez krbe val bejutssal belltottuk az eddigi legjobb eredmnynket. Az eurpai kupasorozatokban csak egy alkalommal jutottunk ilyen messzire, mghozz 2020 szn (akkor az Eurpa-ligban). Akkor ez az eredmny a koronavrus-jrvnnyal slyosbtott szezonban jtt ssze, amikor egy meccs dnttt a tovbbjut kiltrl. A sorsols alapjn a LASK Linz otthonban lptnk plyra. Ez pedig ezt jelenti, hogy a MOL Arnban elszr rendeznek harmadik selejtezkrs sszecsapst az eurpai kupaporondon. Mshogy fogalmazva, a dunaszerdahelyi kznsg elszr lthat egy kupaidnyen bell hrom hazai tallkozt is. Abban bzunk, hogy lesz mg tbb is.

Tovbbi rdekessg, hogy mindssze msodik alkalommal ltogat hozznk egy olyan csapat, amely elhdtotta az Bajnokok Eurpa-kupjnak (a Bajnokok Ligja eldje) serlegt. Az els ilyen klub a mncheni Bayern volt 1988 szn.

Az eddigi mrleg az eurpai kupasorozatokban (Bajnokok Ligja, EKL, Eurpa-liga, illetve annak eldjei KEK/UEFA-kupa):
DAC: 27 11-3-13, 43:47-es glarny
FCSB: 333 128-90-115, 455:427-es glarny

Szlovn jtkvezetk

Az UEFA szlovn jtkvezeti ngyest nevezett a DAC-FCSB sszecsapsra. Fbrknt az a 31 ves Rade Obrenovi tevkenykedik majd, aki szmra nem lesz ismeretlen a MOL Arna, mivel 2019 jliusban vezette a DAC-Cracovia Krakk mrkzst. Tavaly sszel az EKL csoportkrben is szerepet kapott, 2016 ta fjja a spot nemzetkzi meccseken. Hahn Jnos a 2022-es vilgbajnoki selejtezsorozat Magyarorszg-Andorra tallkozjrl emlkezhet r. A vonalakon honfitrsai, Jure Praprotnik s Grega Korde segtik a munkjt, mg a tartalk jtkvezet Asmir Sagrkovi lesz. Tegyk hozz, hogy Grega Korde egy msik szlovn ngyes tagjaknt a kt httel ezeltti Ferer-szigeteki sszecsapsunkon is szerepet kapott.

Az UEFA ellenri pozcijt az angol Jonathan Leese tlti be, mg a jtkvezetk tevkenysgt a francia Stphane Laurent Armel Lannoy kveti figyelemmel.

Az Eurpa Konferencia Liga 3. elselejtezs DAC 1904 FCSB prharcnak az els felvonsa szerdn 20:30 rakor kezddik.

Az UEFA kzpontjban megrendezsre kerlt mai sorsols arrl dnttt, hogy a prosunk sikeresebbje a norvg-r Viking FC-Sligo Rovers tovbbjutjval csap ssze a play-offban.