Elzetes

A DAC 1904 - Mosonmagyarvr felkszlsi mrkzs eltt

A DAC 1904 - Mosonmagyarvr felkszlsi mrkzs eltt

Elzetes
| p 24.6.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Szombat dleltt jn a nyri felkszls harmadik sszecsapsa, amelyen az NBII jonct fogadjk a srga-kkek a MOL Akadmin. A belps ingyenes.

A Pohronie (3:1) s a Slovan (0:0) elleni tallkozk utn immr a harmadik bartsgos meccst jtssza a DAC a nyri felkszls sorn a MOL Akadmin. A srga-kkek ellenfele az MTE 1904 Credobus Mosonmagyarvr egyttese lesz, amely joncknt vg neki az NBII kzdelmeinek.

A Dunaszerdahelytl nagyjbl 70 km-re fekv 34 ezer lakos vros klubjt hozznk hasonlan szintn 1904-ban alaptottk. A kk-fehrek, akiket immr az tdik ve Varga Lszl irnyt vezetedzknt, flnyesen nyertk meg az NBIII nyugati csoportjt, 38 meccsen 32 diadalt aratva. A 114:20-as glarnyuknak ksznheten kereken 100 pontot gyjtttek, s mindssze ktszer szenvedtek veresget. Legeredmnyesebb jtkosuk, Boros Gbor 27 tallatot rt el. A tavalyi ezstrem utn teht ezttal nem volt ktsges, hogy egyrtelmen a feljutst clozzk meg.

A msodosztlybeli szerepls nem jdonsg Mosonmagyarvron, legutbb a 2019/20-as szezonban futballoztak ezen a szinten. A klubtrtnet legjobb helyezst az 1959/60-as idnyben rtk el, amikor is a 6. helyet szereztk meg az NBII-ben.

Ellenfelnk jelenlegi jtkoskeretben megtallhatjuk a Hamburg friss szerzemnynek, a szlovk vlogatott Bnes Lszlnak az ccst, a DAC-nevels kapus Bnes Krisztint. Novota Jnos nemrg mgkapusedzknt szintn holnapi ellenfelnk edzi stbjt erstette.

A Credobus egy hete pnteken, jnius 17-n kezdte meg a nyri felkszlst. A holnapi lesz az els a tervezett hat edzmrkzsk kzl. A magyar msodosztly els forduljt jlius 31-n rendezik.

A DAC holnap zrja a nyri felkszls msodik hett, a teljes keret szerdtl ll Adrian Gua vezetedz rendelkezsre. Utolsknt a vlogatottbeli ktelezettsgek s egy rvid pihen utn a Davis, Blackman, Ciganiks s Krstovi ngyes csatlakozott az egytteshez, akik a Slovan elleni szerdai sszecsapson mg nem lptek plyra. A bajnok elleni megmrettetst Ricardo, Rymarenko, Bali, Pinto, Bgi, Kalmr s Szendrei srls, illetve betegsg miatt knyszerltek kihagyni. Tegnaptl a 21 ves szr tmadjtkos, Ammar Ramadan is a csapattal gyakorol. A fiatal labdarg a Ferencvros ktelkbe tartozik, aki a tavalyi idnyt Nagyszombatban tlttte klcsnben.

rlk, hogy a srcok majdnem teljes szmban jelen vannak. A visszatrk hoztak egyfajta pozitv energit, ami remek szmunkra. Immr velk is dolgozhatunk a taktikai elemeken. Nagyon fontos a csapatszellem. A vlogatottaktl visszatrket is szeretnm ltni a holnapi meccsen, de az egyni percterhelst mg tbeszljk az ernlti edzkkel. Remlhetleg egy flidn keresztl mindegyikket figyelhetem. Szeretnnk beemelni a jtkunkba a rjuk jellemz minsget, de ezt a mrkzsen is sszhangba kell hozni a tbbiekkel. Bzom benne, hogy annak ellenre is folytatjuk a Slovan ellen mutatott intenzitst, hogy ezen az sszecsapson is teljes edzsintenzits utn lpnk plyra. Az gsznkkek elleni meccset kveten folytattuk a ktfzisos gyakorlsokat. Szeretnnk ltni a jtkosok mentalitst, hogy mikpp dolgoznak teljes terhelst kveten, s termszetesen a gyzelem irnt vgy sem hinyozhat. A legutbbi tallkoznkon dntetlent rtnk el, de a felkszlsi mrkzseken is gyzelemre kell jtszani, hogy a csapat nbizalmat szerezzen az elkvetkez napokra is nyilatkozta Adrian Gua vezetedz.

A DAC-Mosonmagyarvr felkszlsi mrkzs 2022. jnius 25-n, szombaton 11:00 rai kezdettel kerl megrendezsre a Malrik Straka, Lauer jtkvezeti hrmas vezetsvel.

Szurkoli tmutat

A holnapi sszecsaps a MOL Akadmia 1-es szm plyjn kerl megrendezsre. A belps ingyenes.

Megkrjk a szurkolkat, hogy parkolsra az egykori cukorgyr kijellt parkoljt hasznljk a Bcsi ton, illetve ennek megtltse utn lltsk le gpjrmveiket a Bcsi t mentn. Krjk, kvessk a rendezk utastsait!

Belps a fbejrat sorompjn t lehetsges. Kapunyits 45 perccel a mrkzs kezdete eltt (10:15).

Az Akadmia egsz terletn tilos a dohnyzs, az alkoholtartalm italok s a tkmag fogyasztsa.

jdonsg, hogy a holnapi sszecsaps alkalmval 10:30-tl megnylik a Kukkonia Bf.

A mrkzst hivatalos YouTube-csatornnkon s Facebook profilunkon is lben kvethetik.