Elzetes

A DAC 1904 - Paks felkszlsi mrkzs eltt

A DAC 1904 - Paks felkszlsi mrkzs eltt

Elzetes
| sze 29.6.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Egy httel a szezon els ttmeccse eltt jn a fprba: cstrtkn 17:30 rai kezdettel a magyar NBI tavalyi idnynek a hatodik helyezettjt fogadjuk a MOL Arnban.

article_bannerarticle_banner

Jv ht cstrtkn jtssza a DAC a Cliftonville elleni prharc els felvonst az Eurpa Konferencia Ligban. Egy httel az els ttmrkzs eltt a srga-kkek fazonigazt fprbjn a Paksi FC-t ltjuk vendgl a MOL Arnban. Az sszecsaps jnius 30-n, cstrtkn 17:30 rakor kezddik.

Adrian Gua vezetedz vdencei hrom felkszlsi tallkozt abszolvltak, amelyeken sorrendben legyztk a Pohronie grdjt (3:1), dntetlent rtek el a Slovan ellen (0:0), majd szombaton a Mosonmagyarvrt is kt vllra fektettk (2:1). A nyri felkszls negyedik s egyttal utols sszecsapsn egy olyan egyttest fogadunk, amely tavasszal a magyar lvonal hatodik helyn vgzett, emellett a kupadntbe is bejutott.

A Tolna megyben tallhat, az atomermvrl ismert 20 ezres vros labdargsa idn nnepli a 70. szletsnapjt. A klub 1952 novemberben alakult, legnagyobb sikert pedig a 2010/11-es szezonban elrt ezstrem jelenti. Ugyanabban az vben a Ligakupt is elhdtottk, amely az egyetlen trfejuk a legfels szinten. 2011 szn elszr s mindeddig utoljra az eurpai kupaporondon is megmutathattk magukat: az Eurpa-ligban az andorrai Santa Coloma s a norvg Troms grdjt is bcsztattk, majd a 3. elselejtezben a skt Hearts ttte ki ket.

Ellenfelnk Bognr Gyrgy vezetedz irnytsval a tavalyi idnyben elszr jutott be a Magyar Kupa dntjbe, ahol 0:3-as veresget szenvedett a Ferencvrostl. A csapat attraktv tmadfutballt mutatott be, a mrkzseik a prtatlan szurkolk szmra (is) lmnyszmba mentek: a legtbb glt lttk (75) s kaptk is (63). A Paks bajnoki tallkozin sszesen 138 tallat esett, amely mr-mr rletes, 4,18 meccsenknti tlagot jelent.

gy nem csoda, hogy a 2020/21-es szezon legjobb gllvje, a paksi sznekben brillroz Hahn Jnos utn ismt a zld-fehrek adtk a glkirlyt. dm Martin 31 alkalommal ksznt be az ellenfeleknek, aki a teljestmnynek ksznheten a magyar vlogatottba is bekerlt.

A szezon vgeztvel azonban Bognr vezetedz tvozott, akinek a helyt egy jabb egykori vlogatott jtkos, a 44 ves Waltner Rbert vette t, aki legutbb Zalaegerszegen dolgozott. Waltner pont a ZTE szneiben lett az NBI glkirlya a 2007/08-as idnyben.

A Paks a DAC-hoz hasonlan szintn jnius 13-n kezdte meg a felkszlst, s ugyangy hrom meccset abszolvlt. A kt alacsonyabb osztly ellenfelnek 29 glt ltt, majd szombaton a msodosztly Sifokot is legyzte 3:2 arnyban.

A mr emltett Hahn mellett ms futballistnk is szerepelt a paksiaknl, mghozz Szendrei kos. Mindkettejk tavaly szeptember elejn igazolt a Csallkzbe. Vrom a holnapi sszecsapst, az ellenfl szneiben sok olyan labdarg van, akikkel tavaly mg csapattrsak voltunk. Kapcsolatban vagyunk, k is vrjk a DAC elleni meccset. Egy minsgi ellenfl vr rnk a fprbn, amely hrom httel ksbb kezdi meg a szezont, mint mi. Megltjuk, milyen formban vannak s kvncsi vagyok, hogy mutatkozik meg az edzvlts a jtkstlusukon. A Paks ers kerettel rendelkezik, a nzk szvesen kvetik figyelemmel a tallkozikat, magyarorszgi labdargkra ptenek. Egy nagyon korrekt klubrl van sz egy nagyjbl Dunaszerdahely nagysg vrosbl, gy egy nagyon rdekes magyar meccsnek lehetnk szemtani jelentette ki a paksi nevels Hahn Jnos.

Felkszlsi tallkozn legutbb 16 ve, 2006. jlius 6-n tallkoztunk a Pakssal. Ellenfelnk akkor 3:2-s sikert aratott az otthonunkban. Eleventsk fel a glszerzket s a kezdcsapatokat:

Glszerzk: Ploszek 2 - Montvai (3).
DAC: Trank Milan (55. Egri), Samardi (46. Olejnk), Cslle (15. Lelkes), Medgyes Buka (50. Kov), Ggh (50. Drobn), Kundra (46. nego), Ploszek (60. Tomasovics) P. urica, Sani (46. Belkovics). Vezetedz: Milan Albrecht.
Paks: Kovcs A. Molnr Z., Salamon, Benedeczki (70. Fehr), Csehi T. (17. Kczin, 50. Bari) Zovth, Tamsi G. (77. Mszros) Kiss T., Buzs (69. Heffler), Bl Belnyesi (46. Montvai).

Emltsk meg azt is, hogy 2008. jlius 1-n Tatn 3:2-re nyert a Paks a DAC B ellen.

Szurkoli tmutat

A holnapi sszecsaps a MOL Arnban kerl megrendezsre. Belpjegyek tovbbra is kaphatk, online s a jegypnztrakban egyarnt. Az rustsukra vonatkoz informcikat itt talljk.

A szurkolk szmra csak a C tribn (C1-C4 szektorok: hazai szurkolk; C5: vendgszurkolk) s a Silver VIP szektor lesznek megnyitva. Nincsenek helyjegyek, gy minden nz szabadon vlaszthat lhelyet a nyitott szektorokon bell. A stadion kapui egy rval a kezds eltt nyitnak (16:30), belertve a Silver VIP szektort.

A mrkzst ingyenes tekintheti meg mindenki, aki jnius 30-a 16:30-ig brletet vsrol a 2022/23-as idnyre.

A mrkzst hivatalos YouTube-csatornnkon s Facebook profilunkon is lben kvethetik.