Előzetes

A DAC 1904 - Pohronie felkészülési mérkőzés előtt

A DAC 1904 - Pohronie felkészülési mérkőzés előtt

A-CSAPAT
|
Előzetes
| pé 16.6.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner

Egyhétnyi edzést követően jön a nyári felkészülés első találkozója, amelyen szombaton 11:00 órai kezdettel a másodosztályú Pohronie csapatát fogadjuk az akadémiánkon. A belépés ingyenes.

Múlt pénteken, június 9-én kezdte meg a DAC az új szezonra való felkészülést. Adrian Guľa vezetőedző és a stábja kezdésképpen letesztelte a játékosokat, majd ezt követően a csapat teljes gőzzel vágott bele az edzésfolyamatba. A válogatottak a kezdet óta hiányoznak, a játékoskeret azonban fokozatosan bővül: az első két érkező Filip Kaša és Aleš Čermák volt. A klub tegnap véglegesítette Željko Gavrić átigazolását is, aki egyéves kölcsönjátéka után immár végleg a DAC futballistája lett. Az edzéseket több somorjai, győri és a DAC U19-es gárdájához tartozó fiatal tehetség is látogatja.

Holnap a DAC Akadémia ad otthont a nyári felkészülés első mérkőzésének, amelyen a II. liga legutóbbi idényének ötödik helyezettjével, az FK Pohronie csapatával találkozunk.

A garamszentkereszti klub a rövid létezése (2012-ben alakult) alatt három idényt töltött az élvonalban. A 11. és 9. helyezés után 2022 tavaszán sereghajtóként esett vissza a másodosztályba. Ott 30 forduló alatt 11-11-8-as mérleggel, 45:41-es gólaránnyal és 44 szerzett ponttal az ötödik helyen végzett. Az együttes legjobb góllövői a Somorjáról igazolt Jakub Čunta és Christián Steinhübel voltak 5-5 találattal. Utóbbi korábban a Dunaszerdahely mezét is viselte.

Rastislav Urgela vezetőedző védencei június 12-én, hétfőn kezdték meg a felkészülést, és az ellenünk abszolvált összecsapás lesz az első számukra a tervezett hétből.

A két csapat egymás elleni mérlege hat mérkőzést ölel fel az első ligában, amelyek közül 5 is csapatunk sikerét hozta, egy pedig döntetlennel ért véget. A gólarány a mi nézőpontunkból 14:2. Tavaly nyáron szintén a Pohronie ellen játszottuk az első felkészülési találkozónkat; akkor június 18-án, szombaton 3:1-es győzelmet aratott a DAC (gólszerzők: Andzouana 2, Kružliak – Berisha).

„Teljes megterhelésből vágunk neki a meccsnek és örülök annak, hogy az akadémia, a Somorja és a Győr futballistáit, tehát a projektünk résztvevőit is láthatom akcióban. Természetesen az A-csapat tagjai is pályára lépnek, akik teljes megterhelést abszolváltak. Örömteli, hogy Risvanis felépült, legalább egy félidőt biztosan kap” – állapította meg Adrian Guľa vezetőedző, aki holnap még nem számolhat a válogatottak, Kalmár, Krstović, Ramadan, Andzouana és Veselovskýjátékával, míg Gavrić, Csinger és Čermák sérülésből lábadozik. Kaša kapott néhány plusz nap pihenőt, hogy elintézhesse a költözéssel kapcsolatos dolgokat. Ő Szolgai Mátéhoz hasonlóan hétfőn csatlakozik a gárdához.

„Nyilvánvaló a célkitűzésünk, szeretnénk a megfelelő módon kiegészíteni a csapatot a projektünkben résztvevő játékosokkal. A saját szurkolóink előtt kapnak lehetőséget, hogy megmutassák a tudásukat. Azt várom, hogy teljes intenzitással és szenvedéllyel fogunk futballozni és hogy minőséget mutatunk. Tudtuk, hogy az első héten még nem számíthatunk a válogatott labdarúgóinkra, viszont mindenképpen pályára akartunk lépni, hogy a játékosok a pihenőt követően, néhányan a sérülésük után, akárcsak az akadémia és a partnerklubok srácai ne csak az edzésfolyamatban mutathassák meg magukat, hanem egy mérkőzésen is. Azt már említettem, miért pont a Pohronie ellen szerettünk volna játszani. A 3-4-3-as felállásuk miatt, amely lehetőséget nyújt számunkra kipróbálni, mi ennek a játékrendszernek az ellenszere. A mérkőzés nemcsak az egyénekről szolgál majd sok információval, de a felállásokról és az egész csapatról is. Örülünk, hogy ismét a szurkolóink előtt futballozhatunk” – tette hozzá a DAC trénere.

A DAC-Pohronie felkészülési mérkőzés 2023. június 17-én, szombaton 11:00 órai kezdettel kerül megrendezésre a Kišš – Štofik, Pozor játékvezetői hármas vezetésével.

Szurkolói útmutató

A holnapi összecsapás a MOL Akadémia 1-es számú pályáján kerül megrendezésre. A belépés ingyenes.

Megkérjük a szurkolókat, hogy a Bécsi út mentén parkoljanak. Mivel a MOL Akadémia területén a mérkőzés időpontjában a Schindler cég is rendezvényt tart, megnövekedett mozgást várunk – kérjük, kövessék a szervezők utasításait!

Belépés a főbejárat sorompóján át lehetséges. Kapunyitás 45 perccel a mérkőzés kezdete előtt (10:15).

Az Akadémia egész területén tilos a dohányzás, az alkoholtartalmú italok és a tökmag fogyasztása.

A mérkőzést hivatalos YouTube-csatornánkon és Facebook profilunkon is élőben követhetik.

article_bannerarticle_banner