Előzetes

A DAC 1904 - Slovan felkészülési mérkőzés előtt

A DAC 1904 - Slovan felkészülési mérkőzés előtt

A-CSAPAT
|
Előzetes
| ke 21.6.2022, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_bannerarticle_banner

Szerdán 17:30 órától jön a nyári felkészülés második találkozója, amelyen a pozsonyi Slovant fogadjuk az akadémiánkon.

Egy héttel a Csallóközbe való érkezése után következik Adrian Guľa második edzőmeccse csapatunk kispadján. A tavalyi szezon utolsó helyezettje, az FK Pohronie elleni 3:1-es (gólszerzők: Andzouana 2, Kružliak) sikert követően ezúttal a bajnokcsapattal csapunk össze. A pozsonyi Slovant is az akadémiánkon látjuk vendégül, de biztonsági okok miatt és a két klub megegyezése alapján zártkapus, nézők nélküli lesz az összecsapás.

A mérkőzést viszont hivatalos YouTube-csatornánkon és Facebook profilunkon is élőben követhetik.

A rekordszámú negyedik bajnoki címük megszerzése és egy rövid pihenő után június 6-án, hétfőn vágtak neki a nyári felkészülésnek az égszínkékek. Az első napokat Vladimír Weiss vezetőedző nélkül abszolválták, aki eredetileg távozni készült a Slovantól, végül azonban megegyezett a klubvezetéssel a folytatásról.

A pozsonyiak július 6-án abszolválják a Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörének az első felvonását, amelyen a grúz bajnok Dinamo Batumi gárdáját fogadják. Az új bajnoki idényre való felkészülés keretén belül tíznapos ausztriai összpontosításra utaztak, ahol az első meccsüket is lejátszották: szombaton a helyi élvonalbeli SV Ried ellen diadalmaskodtak 3:0-ra (gólszerzők: Zmrhal, Križan, Dražič).

Az ellenünk abszolvált összecsapás után még két edzőmeccs vár rájuk. Június 28-án, kedden a cseh bajnok Viktoria Plzeňcsapatával találkoznak, majd július 2-án, kedden az ottani újonc Zbrojovka Brno következik.

Legutóbb jó régen, még 2007 januárjában játszottunk felkészülési meccset a Slovan ellen. Az akkor még másodosztályú DAC és az élvonalbeli Slovan összecsapása 1:0-s vendégsikert hozott a dunaszerdahelyi műfüvön lejátszott találkozón (gólszerző: Poliaček). Érdekességként idézzük fel csapatunk akkori összeállítását: Kobr - Buka, Németh K., Olejník, Károlyi - Jurčo (70. Mazić), Drobný (25. Čertík), Lelkes, M. Horváth - Bognár (46. Bögi), Čeredejev (46. Csölle).

„Martin Rymarenko valószínűleg nem lesz bevethető állapotban holnap, a túlterhelt térdével vannak gondok. Kár érte, de bízom benne, hogy a következő meccsen már számíthatok a játékára. Örülünk Veszelinov, Njie és Nebyla visszatérésének, akik tegnaptól gyakorolnak velünk. Ma este Davis, Blackman, Ciganiks és Krstović is megérkezik, de ők holnap még nem lépnek pályára. Jó dolog azonban, hogy egyénileg edzhetnek és felkészülhetnek a szombatra. A győri Vitális Milán is a csapatnál van. Lehet, hogy holnap be is vetjük őt. A játékoskeret tehát fokozatosan bővül, lehetőségünk van egyre jobban megismerni egymást. A legutóbbi bajnok Slovan elleni összecsapásnak teljes edzésterheltség mellett vágunk neki, ami természetes, még ha tisztában is vagyunk az ellenfél kilétével. Egy érdekes felkészülési találkozó vár ránk, amelyen további nagyon értékes információkat gyűjthetünk be. Szeretnénk minden egyes meccset megnyerni, ugyanakkor látni akarjuk a játékosok küzdelmét a kezdőcsapatbeli helyekért” – ismertette a csapaton belüli helyzetet Adrian Guľa vezetőedző.

A DAC-Slovan felkészülési mérkőzés 2022. június 22-én, szerdán 17:30 órai kezdettel kerül megrendezésre a Kiss – Ferenc, Juhos játékvezetői hármas vezetésével.

A média figyelmébe: a találkozóra az újságírói igazolvány felmutatásával tudnak belépni a főbejárat sorompóján át.

article_banner
article_banner