Elzetes

A DAC-Partizan mrkzs eltt: szurkoli segtsggel meglepni a favoritot

A DAC-Partizan mrkzs eltt: szurkoli segtsggel meglepni a favoritot

A-CSAPAT
|
Elzetes
| cs 29.7.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern
article_bannerarticle_banner

A belgrdi katlanban elszenvedett egyglos veresgnk utn a tovbbjut kilte csak a MOL Arnban dl el. Az Eurpa Konferencia Liga 2. elselejtezjnek DAC-Partizan visszavgja cstrtkn 20:45 rakor kezddik.

Klubunk trtntnek az egyik legelkelbb vendge ltogat ma a MOL Arnba. Az Eurpa Konferencia Liga 2. selejtezkrnek visszavgjn a szerb risklub, a FK Partizan Belgrd lesz a DAC ellenfele.

A prharc els, mlt cstrtki felvonsn tbb mint tzezer fanatikus szerb szurkol eltt 0:1-es veresget szenvedett a DAC a belgrdi katlanban. A hazaiak gyzelmrl az egykoron az FC Liverpoolban is megfordul Lazar Markovi a 19. percben szerzetttallata dnttt, a fantasztikusan vd Martin Jedlika nem engedlyezett tbb glt a hazaiaknak. Ez az gretes eredmny azt jelenti, hogy csak ma este dl el, melyik csapat jut be az elselejtez 3. forduljba.

Alexander Stanojevi vdencei nemcsak a DAC ellen mutattk meg a tudsukat, hanem az els kt bajnoki fordulban is. A szezon nyitmeccsn jvidken arattak 4:0-s gyzelmet a Proletar felett, mlt vasrnap pedig ugyanabba a vrosba utaztak, s ismt elhoztk a hrom pontot a sokkal ismertebb Vojvodina ellen is. A 2:0-s sikerket a ktglos izraeli Bibras Natcho szlltotta. gy teht a Partizan kapott gl nlkl ll a szezon els hrom ttmrkzst kveten.

A mlt hthez kpest kt vltozs is trtnt a belgrdi egyttes jtkoskeretben. A klublegenda s a szurkolk kedvence, a ma a 38. letvt betlt Vladimir Stojkovi Szad-Arbiba igazolt. vdte a Partizan kapujt a prharc els felvonsn. A 29 esztends tmad, Bojan Mati is j csapathoz igazolt, aki azonban idn mg nem kapott lehetsget. Mati az zbg Pakhtakor Taskent grdjnl folytatja. Srlse miatt nem tartott a trsakkal a jobbhtvd Aleksandar Miljkovi, mg az egykori DAC-os Marko ivkovi eltilts miatt maradt otthon. 

Az eddigi mrleg az eurpai kupkban (Bajnokok Ligja, Eurpa-liga, illetve annak eldei KEK/UEFA-kupa):
DAC: 22 7-3-12, 34:44-es glarny
Partizan: 273 107-51-105, 405:372-es glarny

A Partizan tegnap utazott Szlovkiba, ellenfelnk Somorjn szllt meg. Este mindkt csapat a MOL Arnban abszolvlta a hivatalos meccseltti edzst, amelyet megelzen a mdik krdseire vlaszoltak. Klubunk 16:45-kor abszolvlta a sajttjkoztatt, amelyen Nmeth Antal vezetedz s Schfer Andrs kzpplys kpviseltk az egyttest.

A Partizan nagyon minsgi csapat, m ennek ellenre szeretnnk meglepetst okozni s tovbbjutni. Az ellenflnek gyenge pontjai is vannak, amelyeket remlhetleg odahaza a szurkolk hathats segtsgvel sikerl is kihasznlnunk. Az els meccsen mi is elkvettnk olyan hibkat, amelyek nem jellemzk rnk s ha a visszavgn sikerlne ezeket elkerlni, a tmadjtkban is veszlyesebbek lesznk nyilatkozta a DAC vezetedzje.

A 22 ves Schfer Andrs szmra a mai az tdik tallkozja lesz az eurpai kupasorozatokban. A 2020-as Eb-n bemutatott remek teljestmnye utn azt vrjk tle, hogy lesz a grda egyik vezre. Tbb tapasztalt jtkos hinyban magam is rzem, hogy magasabbak a velem szembeni elvrsok. Ehhez minden bizonnyal hozzjrult a legutbbi idszakban mutatott teljestmnyem. Egyetrtek a vezetedzvel abban, hogy egy nagyon ers ellenfl vr rnk. Az els sszecsapson, fleg annak msodik flidejben megmutattuk, hogy nhny jtkelemben kpesek vagyunk az szintjkn teljesteni, st, fell is mlni ket. Az egyttesben pozitv hangulat uralkodik, szeretnnk meglepetst okozni s tovbbjutni. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ismt szurkolk eltt futballozhatunk. Az tmogatsuk a nagy fegyvernk s bzom benne, hogy kzs ervel bcsztatjuk a Partizant jelentette ki a magyar vlogatott kzpplys.

Nmeth Antal szakvezet ezttal sem szmthat a srlt Kalmr Zsolt s Cesar Blackman jtkra, mellettk a vlogatottbl visszatr Eric Davis sem bevethet mg kisebb izomproblmk miatt. A DAC a tovbbiakban nem szmol tbbet Creighton Braun szolglataival; a klub kzs megegyezs alapjn szerzdst bontott az amerikai vdvel. A keret tbbi tagja jtkra ksz.

Svjci jtkvezetk

Az UEFA svjci jtkvezetket nevezett a tallkozra. A 42 ves Alain Bieri fjja a spot, akinek ez lesz a 17. mrkzse az eurpai kupasorozatokban. A vonalakon honfitrsai, Marco Zrcher s Guillaume Maire segtik a munkjt, mg a negyedik jtkvezet Sven Wolfensberger lesz. Az UEFA ellenri pozcijt a lengyel Kazimierz Oleszek tlti be, mg a jtkvezetk megfigyelje a ciprusi Christos Nicolaides lesz.

Az Eurpa Konferencia Liga DAC 1904 - FK Partizan Belgrd 2. elselejtez prharcnak visszavg mrkzse ma 20:45 rakor kezddik. A tallkozt az RTVS msodik csatornja lben kzvetti.

Mivel az UEFA az idei szezontl eltrlte az idegenben szerzett gl fontossgrl szl szablyt, brmilyen egyglos gyzelmnk (1:0, 2:1, 3:2 stb.) esetn hosszabbts, majd esetlegesen tizenegyesprbaj kvetkezik. Ha szeretnnk 90 perc alatt eldnteni a tovbbjuts sorst, akkor legalbb ktglos gyzelmet kell aratnunk. A dntetlen vagy a Partizan esetleges sikere a szerbek tovbbjutst jelenten.

A prharc tovbbjutja a PFC Szocsi Kela FK pros egyikvel tallkozik a 3. elselejtezben. Az els felvons utn az orosz csapat ll jobban a hazai 3:0-s sikerket kveten.