Hr

A DAC rvnyestette az opcijt, Miroslav Ker 2026 nyarig nlunk folytatja

A DAC rvnyestette az opcijt, Miroslav Ker 2026 nyarig nlunk folytatja

Hr
| p 31.3.2023, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Klubunk vezetsge rvnyestette az opcijt, kivsrolta Miroslav Kert a plzeni szerzdsbl, majd 2026 jniusig szl j kontraktust kttt a jtkossal.

article_bannerarticle_banner

Klubunk vezetsge az elmlt nhny ra leforgsa alatt Samuel Petr utn Miroslav Ker tovbbi szolglatait is bebiztostotta. A DAC ugyanis lt a futballista tigazolsnak opcis jogval s kivsrolta a 27 ves kzpplyst a Plze csapatnl rvnyben lev szerzdsbl. A megegyezst a kt fl egy j, 2026. jnius 30-ig szl kontraktus alrsval pecstelte meg.

A zsolnai labdargs neveltje gy vgleg a DAC jtkosa lett. Tavaly nyron a cseh bajnokcsapattl rkezett a Csallkzbe egyves vendgjtkra, s hamarosan a grda erssge lett. Eddig a Fortuna Ligban 20 mrkzsen 1 gl a mrlege srga-kkben, az Eurpa Konferencia Ligban tovbbi hat sszecsapson viselte a DAC mezt.

A vezetedzvel s a klubvezetkkel mr hosszabb ideje, lnyegben a tli felkszls kezdete ta beszlgettnk errl a lehetsgrl. Kicsit eltartott, de a megegyezs vgs formja egy nap alatt megszletett. rlk, hogy itt folytathatom s elre lphetek a plyafutsomban. A klub ltal biztostott felttelek, a szurkolk s a remlhetleg a jvbeni sikerek gyztek meg. Alakul az arculatunk, ahogyan futballozni szeretnnk s ez az eredmnyessgen is megmutatkozik, ezrt nem volt okom ms lehetsg mrlegelsre. Ez a lps nyilvnval volt a rszemrl nyilatkozta a szerzds-alrst kveten Miroslav Ker.

Miro az rkezse els napjtl azonosult a klubunk rtkeivel. A lelkesedse s az energija pldartk, amelyek az egsz klubra tragadnak. Ebben a tekintetben sem kellett sokat gondolkodnunk a Viktoria Plze csapatval jniusban megkttt opci rvnyestsrl, amikor klcsnbe rkezett hozznk. gy rezzk, hogy Miro fontos lncszeme a klub jvbeli sikereinek llaptotta meg a DAC sportigazgatja, Jan Van Daele.