Hír

A DAC érvényesítette az opcióját, Miroslav Káčer 2026 nyaráig nálunk folytatja

A DAC érvényesítette az opcióját, Miroslav Káčer 2026 nyaráig nálunk folytatja

A-CSAPAT
|
Hír
| pé 31.3.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner

Klubunk vezetősége érvényesítette az opcióját, kivásárolta Miroslav Káčert a plzeni szerződéséből, majd 2026 júniusáig szóló új kontraktust kötött a játékossal.

Klubunk vezetősége az elmúlt néhány óra leforgása alatt Samuel Petráš után Miroslav Káčer további szolgálatait is bebiztosította. A DAC ugyanis élt a futballista átigazolásának opciós jogával és kivásárolta a 27 éves középpályást a Plzeň csapatánál érvényben levő szerződéséből. A megegyezést a két fél egy új, 2026. június 30-ig szóló kontraktus aláírásával pecsételte meg.

A zsolnai labdarúgás neveltje így végleg a DAC játékosa lett. Tavaly nyáron a cseh bajnokcsapattól érkezett a Csallóközbe egyéves vendégjátékra, és hamarosan a gárda erőssége lett. Eddig a Fortuna Ligában 20 mérkőzésen 1 gól a mérlege sárga-kékben, az Európa Konferencia Ligában további hat összecsapáson viselte a DAC mezét.

„A vezetőedzővel és a klubvezetőkkel már hosszabb ideje, lényegében a téli felkészülés kezdete óta beszélgettünk erről a lehetőségről. Kicsit eltartott, de a megegyezés végső formája egy nap alatt megszületett. Örülök, hogy itt folytathatom és előre léphetek a pályafutásomban. A klub által biztosított feltételek, a szurkolók és a remélhetőleg a jövőbeni sikerek győztek meg. Alakul az arculatunk, ahogyan futballozni szeretnénk és ez az eredményességen is megmutatkozik, ezért nem volt okom más lehetőség mérlegelésére. Ez a lépés nyilvánvaló volt a részemről” – nyilatkozta a szerződés-aláírást követően Miroslav Káčer.

„Miro az érkezése első napjától azonosult a klubunk értékeivel. A lelkesedése és az energiája példaértékű, amelyek az egész klubra átragadnak. Ebben a tekintetben sem kellett sokat gondolkodnunk a Viktoria Plzeň csapatával júniusban megkötött opció érvényesítéséről, amikor kölcsönbe érkezett hozzánk. Úgy érezzük, hogy Miro fontos láncszeme a klub jövőbeli sikereinek” állapította meg a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

article_bannerarticle_banner