Elzetes

A Komrom-DAC kupamrkzs eltt

A Komrom-DAC kupamrkzs eltt

A-CSAPAT
|
Elzetes
| ke 21.9.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern
article_bannerarticle_banner

Szerdn 15:30 rai kezdettel a DAC msodik alkalommal lp plyra a Slovnaft Cup 2021/22-es kirsban. Egy presztzsmeccsen a msodik vonalban szerepl Komrom vr rnk.

A hazai kupasorozat 53. idnyt a IV. ligs TJ jlt otthonban aratott 6:0-s gyzelemmel kezdtk meg Nmeth Antal vezetedz vdencei (glszerzk: Brunetti, Nicolaescu, Blackman, Andzouana, Sharani s Rymarenko).

A kvetkez akadly lnyegesebben nehezebbnek grkezik, ugyanis a sorsols alapjn a II. liga jelenlegi harmadik helyezettjvel, a KFC Komrom egyttesvel tallkozunk gy, hogy ellenfelnk lesz a plyavlaszt. Egy csallkzi rangad vr teht rnk, amelyen a pillanatnyilag legjobban szerepl kt Dl-szlovkiai egyttes csap ssze.

A Komrom a msodosztly legkellemesebb meglepetsei kz tartozik, hiszen kilenc fordult kveten mindssze egy ponttal lemaradva kveti az els kt helyen llkat. Radvnyi Mikls vezetedz grdja legutbb Zlyombrzn aratott 3:2-es sikert, egy httel azt megelzen odahaza a feljuts egyik tovbbi eslyest, a Szakolct is legyztk. A lilk csapatkapitnya s vezre a DAC-nl nevelkedett Domonkos Kristf, de csapatunk egykori futballisti, Martin imko vagy Szcs Lszl is holnapi ellenfelnk kulcsemberei.

A Zlyombrz-Komrom (2:3) mrkzst az edzi stbunk egy rsze is lben tekintette meg. A Komrom egy remekl szervezett s kzdelmes egyttes, ers csapatszellemmel. Igyekezni fogunk a sajt fegyvereinkkel sikeresnek lenni. A klub clja a kupagyzelem, eszerint nz majd ki a holnapi fellltsunk is. Nagyon komolyan vesszk ezt az sszecsapst, ugyangy kszlnk, mint egy lvonalbeli ellenflre. Ha vltoztatunk is esetleg a Rzsahegy elleni kezdcsapaton, azt csak taktikai vagy egszsggyi okokbl tesszk rulta el a DAC mestere, Nmeth Antal.

A Komrom is a 2. fordulban kapcsoldott be a kupakzdelmekbe, amely keretn bell a 8:0-s gyzelmkkel sikerrel abszolvltk az ekeli jrsi rangadt (glszerzk: Gyrgyi 2, Bayemi 2, Rumansk, Abrahm, Domonkos s Tth).

A kt csapat ttmrkzsen legutbb 1981 jliusban tallkozott, amikor is a Szlovk Kupa 1. forduljban 5:1-es gyzelmet aratott a DAC idegenben. Pont a Komrom ellen jtszottuk utols mrkzsnket a divziban, 1980. jniusban a 4000 nz az akkori 5:3-as sikernk utn a Szlovk Nemzeti Bajnoksgba (az akkori msodosztly) val feljutsunkat nnepelhette.

A Slovnaft Cup 3. forduljnak KFC Komrom DAC 1904 sszecsapsa 2021. szeptember 22-n, szerdn 15:30 rai kezdettel kerl megrendezsre, jtkvezetk Ki Straka, Zemko.

A Slovnaft Cup versenykirsa alapjn egszen a negyeddnts szakaszig egy mrkzsen dl el a tovbbjuts. 90 perc utni dntetlen esetn nincs hosszabbts, egyenesen bntetprbaj kvetkezik.

Mint minden ttmeccsrl, holnap Komrombl is lben jelentkeznk szveges kzvetts keretn bell. A tallkozt l videkzvettsben is megtekinthetik a https://huste.joj.sk oldalon. Ne hagyjk ki!

A holnapi prharc tovbbjutja a sorsols utn tudja meg az ellenfele kiltt; a 4. fordul hivatalos jtknapja 2021. oktber 27-e.