Elzetes

A Padkc-DAC kupamrkzs eltt

A Padkc-DAC kupamrkzs eltt

Elzetes
| ke 13.8.2019, Krisztin Nagy

Szerdn 17:00-kor csapatunk a Szlovk Kupa j szezonjnak els mrkzst a IV. ligban szerepl FK Padkc otthonban jtssza.

article_bannerarticle_banner

A 2019/20-as szezonban a Slovnaft Cupba sszesen 230 klub jelentkezett. Az aktulis sszessgben az 51. idnye a hazai kupasorozatnak, s a hatodik (2014/15 ta), amikor mr a regionlis bajnoksgok csapatai is bekapcsoldhatnak.

A DAC 1987-ben megnyerte a Szlovk s a Csehszlovk Kupt. Az utbbi t vben a Slovnaft Cupban 26 mrkzst jtszottunk (4 otthon, 22 idegenben), egyszer jutottunk eldntbe, hromszor negyeddntbe, tavaly pedig a nyolcaddntben bcsztunk.

Az idei sorsols szerint a 2. fordulban az FK Padkc csapatval tallkozunk, mely a kzp-szlovkiai IV. ligban szerepel, a dli csoportban.

A kk-fehr klub 60 ves trtnetnek legsikeresebb idszakt li. Tavaly elszr jutottak be a kerleti bajnoksgba, ahol csupn egyetlen szezont jtszottak, s joncknt azonnal megnyertk csoportjukat. Az j szezontl teht mr a IV. ligban szerepelnek, ahol remek kezdst produkltak. Elbb a bajnoksg legnagyobb eslyesnek otthonban, Badnban sikerlt nyernik (2:1), htvgn pedig az elz szezon 3. helyezettje, a Medzibrod ellen sikerlt megfordtaniuk a mrkzst (4:1).

A Besztercebnya szomszdsgban tallhat, 900 lakos kzsg nagy futballnnepre kszl a holnapi sszecsapst Padkc trtnetnek legrangosabb prharcaknt emlegetik. A Slovnaft Cup 2. forduljba jutst hazai plyn harcoltk ki a szintn negyedik ligban szerepl Diviaky felett 2:1-es gyzelmet arattak (glok: Sedliak 2).

Andrej Dubovick vezetedz keretben tbb olyan jtkost is tallunk, akik magasabb osztlyokban szerzett tapasztalatokkal rendelkeznek. A 32 ves Jn Kostrik pldul a Zlyombrznl, a Besztercebnynl s Lengyelorszgban is megfordult, kupabeli gllvjk, Martin Sedliak aRzsahegy neveltje s jtszott Zlyombrzban is, akrcsak tehetsges jtkosuk, Luk Jagerk.

A Slovnaft Cup szablyai szerint egszen a negyeddntig egy gyztes tallkozra jtszanak. Dntetlen esetn nincs hosszabbts, egyenesen tizenegyesprbaj kvetkezik.

A Slovnaft Cup 2. forduljnak FK Padkc FC DAC 1904 tallkozja holnap 17:00-kor kezddik. A mrkzst A. Somolni vezeti majd, segdei pedig trbo s Jankovi lesznek.

Mint minden ttmeccsrl, holnap Padkcrl is lben jelentkeznk szveges kzvetts keretn bell. A tallkoz l videkzvettst pedig YouTube csatornnkon kvethetik figyelemmel.

A holnapi tallkoz tovbbjutja a 3. fordulban a Slovensk armoty-Fiakovo sszecsaps gyztesvel tallkozik, akik holnap ugyanabban az idben mrkznek meg egymssal. A 3. fordul hivatalos jtknapja 2019. szeptember 11. Amennyiben tovbbjutunk, ellenfelnk otthonban lpnk majd plyra.

SZURKOLI INFORMCIK

A hazai klub tjkoztatja szurkolinkat, hogy a stadion kapui egy rval a mrkzst eltt, vagyis 16:00-kor nylnak. A DAC szurkoli szmra egy elklntett szektor ll majd rendelkezsre a ftribntl balra, kln bejrattal. A stadion a falu elejn tallhat, parkols a vendgszektor bejrata mellett lesz majd lehetsges.

A belpjegy ra 5 eur, a 15 v alatti gyerekeknek ingyenes.