Elzetes

A Pstyn-DAC kupamrkzs eltt

A Pstyn-DAC kupamrkzs eltt

Elzetes
| ke 29.9.2020, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Szerdn 15:00 rtl az V. ligs PFK Pstyn otthonban kezdi meg szereplst a DAC a hazai kupasorozat 2020/21-es kirsban.

article_bannerarticle_banner

A 2020/21-es szezonban az 52. hazai kupasorozat zajlik. Ez sorozatban a hetedik olyan vad, amelybe a regionlis bajnoksgokban szerepl egyttesek is bekapcsoldnak. sszesen 229 klub nevezett a kupasorozatba, az I. s a II. liga csapatai a 2. krben csatlakoztak a meznyhz.

A koraszi sr program miatt a DAC csak holnap kezdi meg szereplse a szlovk kupban a Slovnaft Cup 2. forduljban a PFK Pstyn otthonban lp plyra, amely a Nyugat-szlovkiai Labdarg-szvetsg V. ligjnak nyugati csoportjban jtszik.

Holnapi ellenfelnk ht mrkzs utn a nyolccsapatos tblzat msodik helyn ll, ngy ponttal lemaradva s egy tallkozval kevesebbet jtszva a listavezet Felskorompa (Horn Krup) mgtt. Legutbbi sszecsapsukat pont az els helyezett otthonban abszolvltk, ahol 1:1-es dntetlent rtek el.

A 28 ezer lakos vros labdargsa fnyesebb idket is tlt mr, hiszen a srga-kkek a msodik vonalban is kiprblhattk magukat, ahol kt alkalommal tallkoztak a DAC-cal: az 1998/99-es szezonban a frdvrosban 2:2-es dntetlen szletett, mg odahaza 4:1-re gyztk le ket.

A hazai kupasorozatban legutbb 1999 szeptemberben csapott ssze a kt grda, amikor is az els fordul keretn bell Miroslav Nemec tallatval 1:0-s sikert arattunk idegenben.

A Slovnaft Cup 2. forduljnak PFK Pstyn DAC 1904 mrkzst 2020. szeptember 30-n, szerdn 15:00 rai kezdettel rendezik. A tallkozt a Dohl Vorel, Jnok jtkvezeti hrmas irnytja.

A Slovnaft Cup versenykirsa alapjn a negyeddntig egyetlen mrkzsen dl el a tovbbjut kilte. Dntetlen esetn nincs hosszabbts, rgtn tizenegyesprbaj kvetkezik.

Mint minden ttmeccsrl, holnap Pstynbl is lben jelentkeznk szveges kzvetts keretn bell. A tallkoz l videkzvettst pedig YouTube csatornnkon kvethetik figyelemmel.

A holnapi prharc tovbbjutja az FC Vgpatta (Pata, IV. liga) otthonban lp plyra a 3. fordulban. A 4. kr sorsolst oktber 1-jn, cstrtkn 11:00 rakor tartjk.

SZURKOLI INFORMCIK

A hazai klub tjkoztatja szurkolinkat, hogy a stadion kapui egy rval a tallkoz eltt, teht 14:00-kor nylnak. A DAC szurkoli szmra a vendgszektor lesz elklntve, amelyben a jelenlegi megszortsokra val tekintettel 100 frhely lesz elrhet. A parkols a stadion krnykn lehetsges.

A belpjegy ra: a vendgszektorba szl jegyek egysgra 3 eur, amelyeket egyenesen a stadionba val belpskor rustanak majd.