Előzetes

A Trencsén - DAC 1904 mérkőzés előtt: Idén utoljára idegenben

A Trencsén - DAC 1904 mérkőzés előtt: Idén utoljára idegenben

A-CSAPAT
|
Előzetes
| pé 11.11.2022, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

Vendégcsapatként az esztendő utolsó összecsapását Csák Máté vára alatt abszolváljuk a tabella hetedik helyén álló gárda ellen. A Trencsén-DAC találkozó szombaton 15:00 órakor kezdődik.

Krstović nélkül

Kilenc nap múlva kezdetét veszi a 2022-es katari világbajnokság, így a hétvégén már a Fortuna Liga utolsó őszi fordulója zajlik. Hat csapat számára véget ér az esztendő, további hat azonban még pótolt meccseken lép pályára. Ez a DAC-ot is érinti, november 24-én, csütörtökön ugyanis a 11. fordulóból elhalasztott összecsapáson a Rózsahegyet fogadjuk.

Holnap tehát jön a naptári év utolsó idegenbeli meccse, amelyet a trencséni AS műfüves pályáján abszolválunk. Ellenfelünk a Nagyszombattal együtt az egyedüli csapat, amely képes volt legyőzni minket a jelenlegi szezon során. Múlt héten a Spartaknak már visszavágtunk az augusztusi vereségért, holnap pedig lehetőség nyílik ugyanerre a Vágmenti együttes ellen is. „Nem is kell erről beszélnünk, mert tudjuk, mi vár ránk. Óriási a motivációnk, szeretnénk sikerrel venni az összecsapást és mindent bele akarunk adni. Ezért nem kell a visszavágásról beszélni, ugyanis a lehető legjobb teljesítményt szeretnénk nyújtani” – nyilatkozott ezzel összefüggésben Adrian Guľa vezetőedző és a meccset megelőző elvárásairól megjegyezte: „Tudjuk, hogy a Trencsén otthon erős, hosszabb ideje igyekszik domináns futballt produkálni. Ezért fontos lesz, hogy az olyan alapdolgok, mint az egységesség vagy a maximális intenzitáson való munkakedv mellé hozzátegyünk valamilyen pluszt a taktikai elemek képében. A védekezésben egységesnek és összetartónak kell lennünk, gyorsan reagálni a labdavesztések után és természetesen a labdaszerzést követően gyorsan kell támadnunk és jól kihasználnunk az üres területeket. Ezek a stratégiai dolgok benne vannak a fiúkban és bízom benne, hogy a megfelelő időben mutatva ezeket a szurkolóinkkal közösen mindent megteszünk a három pontért. A felkészülést ahhoz a tényhez igazítottuk, hogy műfüvön zajlik majd a meccs, három edzésegységet abszolváltunk ilyen borításon, hogy a srácok megszokják a labda pattogását és hogy egy kicsit közelebb kerüljünk azokhoz a körülményekhez, amelyek Trencsénben várnak minket. Remélhetőleg azonban holnap nem a pálya borításáról szól majd a meccs, hanem a hozzáállásunkról és a hatalmas akarásunkról, hogy sikeres eredményt érjünk el.”

A DAC trénere számára a Trencsén elleni összecsapások továbbra is különlegesek, hiszen majdnem négy évig irányította holnapi ellenfelünket. Ráadásul az AS jelenlegi vezetőedzője, Marián Zimen nemrég még az asszisztense volt. „Szerintem ez az érzés csak a meccs napján jön elő bennem. Mindeddig nem gondolkodtam azon, hogy régi kollégám, Majko az ellenfél vezetőedzője. Jelenleg a csapatunkra és a feladatainkra összpontosítunk. Az összecsapás napján bizonyosan kezet fogunk és váltunk pár szót, de a mérkőzésen mindketten keményen küzdünk majd. Bizonyosan mindketten győzni akarunk, de bízom benne, hogy ezúttal képesek leszünk a saját oldalunkra billenteni a mérleg nyelvét és győzünk” – reméli Adrian Guľa, aki 2009 novemberétől 2013 nyaráig irányította a trencséni gárdát.

Csapatunkból holnap hiányozni fog a legjobb góllövőnk, Nikola Krstović, aki egyúttal a bajnokság legproduktívabb futballistája és az InStat index szerint a szezon eddigi részének legmagasabbra értékelt játékosa is. 17 forduló elteltével 235-ös átlagindex áll a neve mellett, őt Lovat (Slovan), Regáli (Rózsahegy) és a nagyszombati Savvidis, Daniel duó követi – egyaránt 230 ponttal. Együttesünkből Káčer és Pinto áll hozzájuk a legközelebb, akik 220-as mutatóval a megosztott 14. pozíciót foglalják el. „Sajnos nem számolhatunk Krstović szereplésével, de remélhetőleg csapatjátékkal helyettesíthetjük őt és nemcsak stabilok leszünk a védekezésben, hanem a támadásban is produktívak. A többiek egészségesek és felkészültek, mindössze Brahim Moumou hiányzik betegség miatt.”

Ahogy az ismert, a csapat az idei utolsó két idegenbeli összecsapáson hozzájárul a szurkolók utazásához és a belépők árához. Ez két hete Besztercebányán is így történt és holnap is így lesz. Már szerdán teltház volt a vendégszektorban, ami 316 helyet jelent, így tegnap a trencséni klub egy újabb szektort nyitott meg a szurkolóink számára, ahova az érdeklődők a helyszínen vehetik át a belépőiket – ingyen és bármiféle előzetes regisztráció nélkül. „Érezzük a szurkolók támogatását, ami nagyban segít nekünk és remélhetőleg ez holnap is így lesz. Szeretnénk jó teljesítménnyel örömet okozni – nemcsak saját magunknak, hanem a drukkereinknek is, akik nagy számban készülnek Trencsénbe. Ilyen információink vannak és nagyon örülünk ennek a ténynek. Remélhetőleg tényleg sikerül nekik örömet okozni a lelkesedésünkkel, összetartásunkkal, csapatjátékunkkal, futómennyiségünkkel és az eredménnyel is” – kívánta a sárga-kékek vezetőedzője.

A kupában menetelő csapat a bajnokságban felsőházért küzd

A jelenlegi szezonnak a DAC egykori trénere, Peter Hyballa vezetésével vágott neki a Trencsén, aki azonban már két forduló után távozott. A német mestert addigi asszisztense, Marián Zimen váltotta. 17 forduló után a tabella 7. helyén áll az AS, két ponttal lemaradva a hatodik Zsolna mögött. A legutóbbi három fordulóban sorrendben vereséget szenvedett Nagymihályban, majd jött a Rózsahegy elleni döntetlen, legutóbb pedig a Liptószentmiklós elleni idegenbeli meccsen szintén megosztoztak a pontokon.

A hazai mérkőzések táblázatán negyedikek a trencséniek. A műfüves pályájukról csak a Besztercebánya és a Nagyszombat (egyaránt 0:2) volt képes győzelemmel távozni, a már említett Rózsahegyen kívül még a Zsolna szerzett pontot Csák Máté vára alatt. A legnagyobb arányú és bizonyosan legértékesebb sikert október 9-én aratta a Trencsén, amikor is 4:0-ra ütötték ki a Slovant.

Az együttes legeredményesebb játékosai a védő Kelvin Pires és a középpályás Filip Bainović három-három találattal. Bainović egyúttal csapata legproduktívabb futballistája – három gólpassz is szerepel a neve mellett.

A Trencsén a Fortuna Liga legtöbbet kapura lövő gárdája (16,7 meccsenkénti átlag), a DAC a lista harmadik helyén áll (15,2). A kaput eltaláló lövések terén azonban mi vagyunk a listavezetők (7,0 meccsenként), holnapi ellenfelünk 5,1-es átlaggal ötödik ebben a tekintetben.

Az AS szerdán sikerrel vette a Slovnaft Cup Miava elleni hazai összecsapását, és a sima 5:0-s győzelmük (gólszerzők: Emeka, Ibrahim, Soares, Witan, Ďuriška) után könnyedén jutottak be a tavaszi negyeddöntőbe. Zimen vezetőedző védencei eddig szuverén módon menetelnek a hazai kupasorozatban, négy mérkőzést követően 27:0-s impozáns gólkülönbséggel állnak.

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:
2021.05.15., Trencsén-DAC 1:1, gólszerzők: Corryn – Beskorovainyi, 0 néző
2021.08.22., DAC-Trencsén 1:1, gólszerzők: Beskorovainyi – Kadák, 4542 néző
2021.11.27., Trencsén-DAC 0:1, gólszerző: Balić, 0 néző
2022.05.27., DAC-Trencsén 2:1, gólszerzők: Kružliak, Krstović – Azango, 5257 néző
2022.08.27., DAC-Trencsén 1:2, gólszerzők: Ramadan – Bainović 2, 4507 néző

Történelem

Az AS Trencsén 1992-ben alakult és már öt évvel később fel is jutott az élvonalba. A 2008/09-es, 2009/10-es és a 2010/11-es idény kivételével megszakítás nélkül tagja a honi élvonalnak. 2015 és 2016 tavaszán duplázást ünnepelhettek Csák Máté vára alatt, mivel a bajnoki cím mellett a kupát is elhódították.

Holnap 36. alkalommal találkozik a két csapat, az eddigi gólátlag vonzóan magas, 2,91. Idegenben ez lesz a 18. összecsapásuk, és míg az első 9 alkalommal pontot sem szereztünk, 2017 tavaszától 4-3-1-es az AS elleni idegenbeli mérlegünk (azt az egy vereséget is Zsolnán szenvedtük el, ahol akkor a stadionjuk felújítása miatt a hazai mérkőzéseiket játszották a trencséniek).

Holnapi ellenfelünk otthonában legutóbb tavaly novemberben szerepeltünk: akkor Balić a 3. percben szerzett gólja elég volt a három pont megszerzéséhez.

Az idei naptári évben már két alkalommal is találkoztunk, mindkétszer a MOL Arénában. Az Európa Konferencia Ligába való bejutásért zajló play-off májusi döntőjét Krstović gólja döntötte el a lefújás előtt öt perccel. Augusztusban Ramadan az első félidőben szerzett vezető találatára a szünet után Bainović válaszolt kétszer, így az AS az eddigi egyetlen olyan csapat a szezonban, amely pontot, pontokat szerzett a stadionunkban.

A DAC élvonalbeli gólszerzői a Trencsén ellen:
5 - Vida K.
3 - Szarka, Pačinda, Kalmár, Divković
2 - Čorić, Szabó, Bayo, Ramirez, Beskorovainyi
1 - Greguška, Balla, Huber, Kwin, Brašeň, Saláta, Živković, Ľupták, Davis, Huk, Herc, Vida M., Nicolaescu, Balić, Kružliak, Krstović, Ramadan
(vastaggal szedve a jelenlegi játékoskeret tagjai)

Hol követhetjük a mérkőzést?

A holnapi találkozót élőben a következő csatornán követheti figyelemmel:
- https://voyo.markiza.sk/ internetes televízió

Honlapunkon pedig élő szöveges tudósítással jelentkezünk.

A szurkolói útmutatót és a belépőjegyekről szóló információkat itt olvashatják.

Táblázat - Fortuna Liga 2022/23:
Teljes:
2. DAC 16 9-5-2 28:15, 32 pont
7. Trenčín 17 5-5-7 16:21, 20 pont
Hazai pálya:
1. DAC 8 7-0-1 18:6, 21 pont
4. Trenčín 8 4-2-2 12:7, 14 pont
Idegenben:
5. DAC 8 2-5-1 10:9, 11 pont
9. Trenčín 9 1-3-5 4:14, 6 pont

Élvonalbeli mérleg:
DAC: 28. idény, 860 mérkőzés: 312-214-334, gólarány 1064:1194
Trenčín: 23. idény, 734 mérkőzés: 294-161-279, gólarány 1075:1010

Egymás elleni mérleg (a mi szemszögünkből):
Teljes: 35 13-6-16, gólarány 44:58
Az ellenfél otthonában: 17 4-3-10, 18:35

A Fortuna Liga 18. fordulójának műsora:
Péntek, 2022. november 11., 17:30 ó: Trnava-Skalica
Szombat, 2022. november 12., 15:00 ó: Podbrezová-Liptovský Mikuláš, Trenčín-DAC, Zlaté Moravce-Banská Bystrica, Michalovce-Žilina
Vasárnap, 2022. november 13., 17:30 ó: Slovan-Ružomberok

A Trencsén-DAC bajnoki mérkőzés holnap 15:00-kor kezdődik, játékvezetők Gemzický - Jánošík, Čajka.

Mint minden tétmeccsről, holnap Trencsénből is élőben jelentkezünk szöveges közvetítés keretén belül. Kövesse a mérkőzést percről percre honlapunkon!

article_bannerarticle_banner