Hr

A brazil Mateus Brunetti a DAC jtkosa!

A brazil Mateus Brunetti a DAC jtkosa!

Hr
| cs 28.1.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A huszonegy ves balhtvd a Figueirense FC egyttestl rkezik.

article_bannerarticle_banner

A brazil Mateus Brunetti Valor a DAC jabb erstse a tli felkszlsi idszakban. A 21 esztends balhtvd (szl. 1999. november 18-n) a Figueirense FC-bl rkezik s 2022. jnius 30-ig szl szerzdst rt al klubunkkal.

Brunetti Sao Paolo vrosban szletett s az ottani FC neveltje. Egy vet eltlttt a helyi Portuguesa egyttesben is, a legutbbi kt szezont pedig a Figueirense Futebol Clube grdjnl tlttte, amelynek szneiben 17 tallkozn lpett plyra a brazil msodosztlyban, a Serie B-ben. Tovbbi hrom alkalommal szerepelt a Brazil Kupban is. A balhtvd pozcijn kvl kzps vdknt is bevethet.

Nagyon boldog vagyok, amirt alrhattam szerzdsemet a DAC-cal. Ez az els klfldi szerepvllalsom, s nagyon izgatott vagyok. A klubbal val megegyezsben szerepet jtszott az a tny, hogy a csapat vrl vre szerepel a nemzetkzi kupaporondon s a bajnoksgban is a legmagasabb clokat tz ki maga el. Bzom benne, hogy kpes leszek gyorsan beilleszkedni s segteni a grdnak a cljai elrshez jelentette ki a 184 centimter magas futballista a szerzdsalrs utn.

Brunetti esetben fontos tny, hogy balhtvdknt futballozik. Pont erre a posztra kerestnk hasonl tpus futballistt. szeretett volna a klubunkhoz igazolni, ami szintn fontos. Fiatal mg, sokat kell tanulnia belertve az angol nyelvet, de a jvre tekintve egy rdekes jtkosrl beszlnk. Bzom benne, hogy mihamarabb ksz lesz plyra lpni, mert Eric Davis srlse miatt szksgnk van egy bal lbas labdargra azon a poszton. Nagyon rlk, amirt sikerlt leigazolnunk t kommentlta Brunetti rkezst Bernd Storck vezetedz.

Mateus Brunetti a 16-os szm mezt vlasztotta. Sok sikert srga-kkben, Mateus!