Interjú

Abdulrahman Taiwo: Boldog vagyok, hogy itt futballozhatok

Abdulrahman Taiwo: Boldog vagyok, hogy itt futballozhatok

A-CSAPAT
|
Interjú
| hé 3.5.2021, Krisztián Nagy

A nigériai támadó másodszor volt eredményes tavasszal, összességében pedig már nyolc sárga-kék találatnál jár. Ehhez mindössze 26 találkozóra volt szüksége.

Gratulálunk a győzelemhez és a gólodhoz is. Hogyan láttad a Zsolna elleni összecsapást?
„Jó mérkőzést játszottunk. Az ellenfél az egyetlen helyzetét gólra váltotta, mi pedig sok lehetőséget dolgoztunk ki. Mindegyikünk jó és harcias teljesítményt nyújtott, keményen megdolgoztunk a megérdemelt három pontért. A sikerünkkel üzenetet küldtünk a minket üldöző csapatoknak, hogy felejtsék el az ezüstérmet. Az utolsó három fordulóban a lehető legtöbb pontot akarjuk megszerezni, hogy ne kelljen izgulnunk a második hely megtartása végett.”

Szombaton kétszer is betaláltál, de a 12. percben szerzett gólodat végül a VAR érvénytelenítette. Mire gondoltál abban a pillanatban?
„Talán más játékvezető megadta volna a gólt és nem lett volna büntető. Kezezést látott nálam, de vállal vittem el a labdát. Mindenesetre örültem annak, hogy sikerült megszereznünk a vezetést, hiszen a csapat sikere az elsődleges, nem a személyes ambícióim.”

A 68. percben jött el a te pillanatod, amikor is eldöntötted a három pont sorsát. Mit mondasz arról a szituációról?
„Nagyon boldog vagyok, amiért góllal segíthettem győzelemhez az együttest. A három pont csapatmunka eredménye, amely nélkül egyetlen játékos sem lehet sikeres. Örülök a győzelemnek és a találatomnak is.”

Tavasszal első alkalommal szerepeltél a kezdőcsapatban…
„Keményen dolgoztam és vártam a lehetőségre, amely végül el is jött. Köszönöm az edzőnek és bízom benne, hogy megháláltam a bizalmát és hogy elégedett volt a teljesítményemmel. Erőnlétileg nem voltam olyan szinten, mint a többiek, akik folyamatosan 90 perceket futballoznak, de igyekeztem összpontosítani a teljesítményemre és kihasználni minden adódó lehetőséget.”

Kinek ajánlod a gólodat?
„A szurkolóknak, akik nagyon fontosak számunkra és akik végre visszatérhettek a stadionba – igaz, csak alacsony létszámban. Bízom benne, hogy hamarosan sokkal többen is kijöhetnek. Egyúttal szeretnék köszönetet mondani Istennek is a szombati lehetőségét. Játszani akartam és betalálni, ami sikerült is. Boldog vagyok, amiért Dunaszerdahelyen futballozhatok és minden egyes lehetőségnek nagyon örülök.”    

article_bannerarticle_banner