Interjú

Abdulrahman Taiwo: Még egyszer megmutatni az igazi arcunkat

Abdulrahman Taiwo: Még egyszer megmutatni az igazi arcunkat

A-CSAPAT
|
Interjú
| csü 20.5.2021, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

A nigériai támadó a Nagyszombat elleni mindegyik idegenbeli fellépésén gólt szerzett, a hazai találatra azonban még vár a Spartak ellen. „Nem az számít, ki lövő a gólokat, csak a győzelem.”

A Nagyszombat stadionjában lejátszott négy találkozón ötször találtál a kapuba. Sikerült odahaza is bevenned a Spartak kapuját?
„Nem, ezért legfőbb ideje lenne végre gólt szerezni ellenük odahaza is és győzelemmel zárni a szezont. Szeretnénk három ponttal megköszönni a szurkolók egész szezonban mutatott támogatását.”

Mely Nagyszombat elleni találatodra emlékszel a legszívesebben?
„A legutóbbira. Térddel szereztem, ami azelőtt még soha nem jött össze. Azzal lett 2:2 a meccs állása. Győzni akartunk, végül azonban az utolsó pillanatokban balszerencsés gólt kaptunk. Csereként kerültem pályára és boldog voltam, amiért sikerült betalálnom. Ez azonban már a múlt, jelenleg csak a szombati összecsapásra összpontosítunk, amelyet sikerrel akarunk venni. A Nagyszombat elleni legutóbbi meccsen elszenvedett vereség motivációként szolgálhat számunkra. Nem az számít, ki lövi a gólokat, csak a győzelem.”

A Nagyszombat a tavasz legsikeresebb csapata. Mit kell tennünk, hogy otthon tartsuk a pontokat?
„Nem vagyok edző, tehát inkább megvárom a stáb utasításait (nevet), azonban mi is jó formában vagyunk. A mi játékstílusunk különbözik azoktól a csapatokétól, amelyekkel a legutóbbi fordulókban találkozott a Spartak, ezért bízom benne, hogy komoly kihívás elé állítjuk őket. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy nem feltett kezekkel utaznak a MOL Arénába és bizonyosan megküzdenek a pontokért.”

Hosszabb idő után szombaton ismét jelen lehetnek a szurkolók a MOL Arénában, bár csak korlátozott számban…
„Boldog vagyok, hogy legalább néhányszáz ember kint lehet a lelátókon. Ez egy további motivációt jelent, hiszen számunkra a szurkolók a tizenkettedik játékos. Szeretnék betalálni és közösen ünnepelni velük. Miattuk is győzni akarunk, megköszönve így a járvány alatt kapott támogatást.”

Közeledik a tavaszi idény vége. Hogyan értékelnéd a szezont a csapat és a saját szempontodból?
„Kiváló volt az idénykezdet. Bár ősszel nem voltam a csapat tagja, mindegyik találkozót figyelemmel követtem. Ezt néhány kisiklás követte, de sikerült talpra állnunk, amiért nagyon büszke vagyok az együttesre. Megmutattuk az igazi arcunkat. Megnyertük a meccseket, szépen futballoztunk és kivívtuk a tiszteletet. Személy szerint elmondhatom, hogy mindegyik játékos pályafutásában vannak olyan időszakok, amely során meg kell küzdenie a kezdőcsapatba való kerülésért. Főleg fejben vagyok más ember és futballista, mind egy-két éve. Aki nem megy végig ezen az úton, az nem képes értékelni a folyamatos játéklehetőséget. Ennek köszönhetően jobb játékos válhat belőlem. Érzem, hogy a megfelelő helyen vagyok, olyan emberek között, akiket jól ismerek.”

A Nagyszombat elleni összecsapást követően kezdetét veszi számotokra a rövid nyári szünet. Milyen terveid vannak nyárra?
„Szeretném meglátogatni az édesanyám. A család immár lassan tíz éve nem jött össze, mert az egyik lánytestvérem különböző országokban dolgozott. Jó lesz picit megfeledkezni a futballról és a mostani szezonról, viszont a tanulságokat le kell vonni. Szeretnék frissen és győzelemre éhesen visszatérni Dunaszerdahelyre.”

article_bannerarticle_banner