Hr

Adrian Gua a DAC vezetedzje

Adrian Gua a DAC vezetedzje

Hr
| sze 15.6.2022, Krisztin Nagy

A negyvenhat ves trner ktves szerzdst kttt klubunkkal, amely tovbbi egyves opcit is tartalmaz.

A 46 esztends Adrian Gua (szl. 1975 jnius 29-n Nyitranovkban) lett a DAC vezetedzje, aki 2022. jnius 15-n, szerdn veszi t a csapat irnytst. Klubunkkal ktves szerzdst kttt, tovbbi egyves opcival.

Adrian Gua az aktv plyafutsa sorn szerepelt szlvrosa, Nyitranovk, majd a Privigye, Opava, Jablonec, Puh, ikov s a pozsonyi Inter egytteseiben.

2009 novembertl 2013 nyarig az AS Trencsn vezetedzje volt, 2011 tavaszn vele jutottak fel az lvonalba a trencsniek. A Csk Mt vra alatt szkel klub kznsgvonz futballt produklva 2013 tavaszn bronzrmet szerzett.

Ezt kveten Gua Zsolnra tvozott, ahol a kvetkez t vt tlttte. Tbb mai vlogatott futballista is az keze alatt formldott, majd fokozatosan jttek a nagyobb sikerek is. 2015 tavaszn a msodik helyre futottak be a zsolnaiak, a 2016/17-es szezon utn pedig bajnoki cmet nnepelhettek az eddigi utolsjukat. A sosonokkal kt sikeres Eurpa-ligs szereplst is tlt: 2013 szn a harmadik elselejtezig jutottak, 2015-ben pedig egszen a play-offig kzdttk magukat.

Az MK ln elrt bajnoki cmet kveten tbben is rdekldtek a szolglatai irnt, belertve a prgai Spartt vagy tbb lengyel klubot, m tovbbi egy vet mg a Dube lba alatti klubnl tlttt el. 2018 nyarn azonban nem tudott ellenllni a SZLSZ csbtsnak, s lett a 21 ven alatti szlovk vlogatott szvetsgi kapitnya. Msfl vet tlttt ebben a szerepkrben, s mivel a csapat a MOL Arnban abszolvlta az otthoni mrkzseit, hrom tallkozn stadionunk hazai kispadjt is kiprblhatta.

Ugyanennyi idt, msfl vet tlttt el a Viktoria Plze ln az els klfldi szerepvllalsa sorn. A csapattal a bajnoksgban s a kupban is ezstrmet szerzett, 54 mrkzsen kivl, 2.00-s ponttlagot rt el. A koronavrussal sjtott 2020-as esztend szn a Viktorka kzel jrt az Eurpa-liga csoportkrbe val bejutshoz, de kiesett az egymeccses play-offban, ahol egy izraeli ellenfl otthonban kellett plyra lpnik.

Legutbb a Wisla Krakk szakmai munkjt irnytotta, ahol tavaly jliustl idn februrig dolgozott vezetedzknt. Tvozsakor az egyttes a tabella 12. helyn llt, 1.25-s ponttlagot elrve. sszehasonltskppen, Gua utdja, Jerzy Brzeczek 0.71-es tlagot jegyzett s a csapat kiesett a msodosztlyba.

Adrian Gua Nyitranovkban l, felesgvel, Mirkval kt gyermekk van: Tereza (18) s Christian (10).

A vezetedzvel egyidejleg rkeznek segti is: Pavol Hrniarik kapusedz, Martin Kojnok ernlti edz s Ladislav Kubalk videelemz. Az eredeti stbbl Gbri Csaba a csapatnl marad, mg Martin Raka az akadmin folytatja munkjt. Az edzi stbban az emltetteken kvl egy j msodedz is dolgozni fog, akinek az rkezst hamarosan bejelentjk.

Egy olyan gyztes mentalits edzt kerestnk, aki szerzett mr bajnoki cmet s komolyabb tapasztaltot a nemzetkzi porondon. A Zsolna, Plze s a 21 ven alatti szlovk vlogatott kispadjn Gua teljestette ezeket a kritriumokat. Az rkezstl a DAC-ra jellemz jtkstlus, teht a dominns, energival s szenvedllyel teli tmadfutball, a style of the house (hz stlusnak) visszahozst remljk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a klubunkban ksznthetjk Adriant s stbjt s sok sikert kvnunk nekik a csapatunk ln nyilatkozta a DAC sportigazgatja, Jan Van Daele.

Nagyon kellemesek az rzseim, rlk a DAC-cal val kzs munknak, amely egy ers, minsgi s elismert klub. Maximlisan elktelezett vagyok megtenni mindent annak rdekben, hogy a klub, a jtkosok s a szurkolk is boldogok legyenek, bszkn jjjenek ki a stadionba s azzal az rzssel tvozzanak, hogy a csapat teljes erbedobssal dolgozik, minsgi jtkot mutat, fejldik s sikeres. Egyetrtnk a klub komoly ambciival s azzal, hogy nemcsak kivl eredmnyeket akarunk elrni, hanem az egyneket s az egsz csapatot is fejleszteni szeretnnk. Bzom benne, hogy a hozzjrulsommal a DAC tovbbra is nagyon sikeres s elismert klub marad jelentette ki a szerzdse alrst kveten Adrian Gua, aki a DAC 29. vezetedzje lett az lvonalban.

dvzljk mester, sok sikert!