Interj

Ahmet Muhamedbegovic: A legtbbet a meccsekbl tanultunk

Ahmet Muhamedbegovic: A legtbbet a meccsekbl tanultunk

Interj
| szo 5.2.2022, Krisztin Nagy

Ha nem kapunk glt, akkor nagy az eslye annak, hogy megnyerjk a meccseket. A bosnyk szrmazs osztrk vdjtkos az sz vgn lejtszotta mind az t bajnokit Joao Janeiro vezetse alatt, s ezeket bekapott gl nlkl hoztunk le.

article_bannerarticle_banner

Csapatunk janur 6-n kezdte meg a tli felkszlst, amelybl 11 napot Trkorszgban abszolvlt. A kldttsg szerdn rkezett haza. Tbb ve jrok Belekbe ebben az idszakban. Minden megtallhat ott, amire csak szksgnk van: sok j minsg edzplya, finom konyha, wellness-rszleg, j felszereltsg szobk, kikapcsoldsi lehetsgek.A gyakorlsok szinte ugyanolyanok voltak, mint eltte otthon. Az els kt napba kemnyebb edzsadagokat kaptunk, de mivel t nap alatt hrom mrkzst is jtszottunk, gy nem nagyon volt lehetsg a kemny gyakorlsokra. Inkbb a rehabilitcira figyeltnk oda, de a legtbbet a meccsekbl tanultunk. Fontos volt, hogy az edztborban naprl napra javult a csapaton belli hangulat. Vgig egytt voltunk s minsgi edzseket abszolvltunk, br az idjrs nem mindig fogadott a kegyeibe minket mondja Ahmet Muhamedbegovic arra utalva, hogy Belekben 29 v utn havazott.Az sszpontosts cscspontjnak pedig a kvetkezt nevezte meg: Amikor a stb ltal elksztett kvzfeladatokat kellett megoldanunk. Rgen reztem magam ilyen jl, s a tbbieken is ezt lttam. De ltalnossgban is elmondhat, hogy ez a tizenegy nap jl sszekovcsolta a grdt. Sok jat megtudtam a csapattrsaimrl, de nem szeretnm ezeket megosztani (nevet). gy rzem, mindenkihez kzelebb kerltem egy kicsit, s ez remek dolog.

Trkorszgban minsgi ellenfelekkel tallkoztunk. A 23 ves vd a hrom sszecsapsbl a msodikon s a harmadikon kapott lehetsget, mindkettt vgig jtszotta. Muhamedbegovic eltte egy-egy flidt abszolvlt a Petralka s a Ferencvros ellen is. A szerb Topolya elleni meccset a kispadrl kvettem figyelemmel. Ellenfelnk a bajnoksguk kzpmeznyben ll, de kemny dinak bizonyult. A msodik tallkozn egy orosz grda ellen lptnk plyra. Sosem futballoztam mg oroszok ellen, rdekes volt egy msik bajnoksgbeli csapattal tallkozni, megismerhettem a mentalitsukat. gy gondolom, nem vallottunk szgyent, s a szerb bajnoksg harmadik helyezettje, a ukariki elleni sszecsapst kveten mg az ellenfl edzje is megdicsrt minket. Bszke vagyok a csapatra. Meglepdtem azon, amit a grdtl a plyn lttam. Remek volt a kommunikci, a mentalitsunk, egymsrt kzdttnk. gy vlem, n is fejldtem ezeken a tallkozkon.

Joao Janeiro novemberi rkezse ta t bajnoki tallkozn nem kaptunk glt. Ha sszehasonltjuk az akkori jtkstlust s a mostani edzsmdszereket, milyen klnbsget lt a bosnyk szrmazs osztrk futballista? A vdekezsben nem trtnt nagyobb vltozs, hiszen az mr akkor is jl mkdtt. A tmadsokat sokat gyakoroljuk, hiszen tbb glt kell szereznnk. Remlhetleg tavasszal sikerl fellpnnk a dobogra. Elssorban a hrom alapszakaszbeli meccsen kell jl teljestennk, s majd megltjuk, hol llunk. Szeretnnk elrni a cljainkat.

Az emltett t kapott gl nlkli bajnoki meccsen Muhamedbegovic vgig plyn volt, a vdelem egyik alapembere volt. Mit vr magtl az elttnk ll flszezonra? Igyekezni fogok folytatni az eddig mutatott teljestmnyem. Ha nem kapunk glt, akkor nagy az eslye annak, hogy megnyerjk a meccseket. Ahogy mondtam, sokat dolgoztunk a tmadsptseinken s a befejezseken rulta el a tavaly nyron a St. Pltenbl igazolt kzphtvd, aki eddig 13 bajnokin lpett plyra a Fortuna Ligban.