Interj

Ahmet Muhamedbegovic: Nagyon vrom mr a rangadt

Ahmet Muhamedbegovic: Nagyon vrom mr a rangadt

Interj
| cs 9.12.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Ha a plyn kpesek lesznk megmutatni az erssgeinket, akkor j eslynk van a sikeres eredmnyre. Ahmet Muhamedbegovic nyilatkozott a Slovan elleni rangad eltt.

article_bannerarticle_banner

Ahmet Muhamedbegovic, a bosnyk gykerekkel rendelkez, 23 ves kzphtvd idn jliusban a Sankt Plten egyttestl igazolt a Csallkzbe. Eddig 11 mrkzsen lpett plyra a Fortuna Ligban, a legutbbi kilenc fordul mrkzseit kivtel nlkl vgigjtszotta. Az els naptl kezdve mindenki befogadott a klubnl, nagyon jl rzem itt magam. Az utols hrom tallkoznkat kapott gl nlkl nyertk meg, s remlhetleg tovbbra is ebben a szellemben fogunk teljesteni. A DAC ms stlusban futballozik, mint a korbbi klubcsapatom, ezrt valamivel tbb egyni edzsre volt szksgem. Radsul nem sokkal az els Konferencia Ligabeli mrkzst megelzen rkeztem, a teljes nyri felkszls abszolvlsa nlkl. A kezdetek teht nem voltak egyszerek, mindennek kell egy kis id. Nagyon boldog vagyok azonban amiatt, hogy az utbbi idben sikeresek vagyunk jelentette ki Ahmet, majd megosztotta az j vezetedz, Joao Janeiro ltal hozott vltoztatsokrl val vlemnyt is. Az irnytsa alatt abszolvlt mrkzseken nem volt olyan magas a labdabirtoklsi arnyunk. Azonban mindenki tudja, hogy a siker kulcsa a szerzett tallatok s az, hogy ne kapjunk glt. Ebben a tekintetben eddig sikeresek vagyunk. A legutbbi kt sszecsapson tbb glt is lhettnk volna, de a legfontosabb a hrom pont.

A Sankt Plten neveltje Dominik Kruliakkal alkotja a DAC bels vdprost. A plyn s azon kvl is jl megrtjk egymst, Krui egy nagyon szimpatikus ember. Nagyon j vele egytt futballozni s azt gondolom, jl kiegsztjk egymst.

A Dunaszerdahelyen tlttt els hnapokbl melyik pillanat volt a legemlkezetesebb Muhamedbegovic szmra? A szezon els nemzetkzi kupameccst mondanm a Partizan Belgrd ellen. Br nem lptem plyra ellenk s ki is estnk, egy nagy lmny volt szmomra, ugyanis els alkalommal lehettem rszese egy eurpai kupamrkzsnek. A legjobb tallkoz a Zsolna otthonban lejtszott volt. Korbban nem ismertem annyira a Fortuna Ligt s az ott szerepl csapatokat, de hallottam, hogy a srga-zldek Szlovkia egyik legjobb grdja, mi pedig egy remek csapatteljestmny utn 2:0-ra legyztk ket az otthonukban.

Ahmet Muhamedbegovic 64 alkalommal lpett plyra az osztrk lvonalban, gy ssze tudja hasonltani az ottani s a szlovkiai els ligt. Ausztriban a Salzburg kimagaslik, sorozatban nyerik a bajnoki cmeket. A tbbi grda csak a msodik-harmadik helyrt kzdhet. A Fortuna Ligban ngy olyan egyttes van, amely sszecsaphat az aranyremrt: a Slovan, a Zsolna, a Nagyszombat s mi. Vannak olyan grdk is, akik az egyik szezonban a 10. helyen vgeznek, a kvetkezben pedig fellpnek akr az 5. pozciba is. A szlovk lvonal sokkal kevsb kiszmthat, gy kiegyenltettebb is.

Vasrnap a mr emltett Slovan otthonban lpnk plyra. A kt csapat els sszecsapsn, amelyet a cserepadrl kvettem figyelemmel, mr a kezd spsztl reztem, hogy egy nagy rangadrl van sz. Vrom mr a mrkzst, amelyen termszetesen szeretnnk gyzedelmeskedni. A Slovan komoly minsget kpvisel, de ha tovbb akarnak jutni a Konferencia Liga csoportkrbl, akkor ma nyernik kell Koppenhgban. Azt gondolom azonban, hogy nem szabad ezzel foglalkoznunk, csak sajt magunkra kell sszpontostanunk. Ha a plyn kpesek lesznk megmutatni az erssgeinket, akkor j eslynk van a sikeres eredmnyre. Egy nagyon nehz meccsre szmtok, amelyen szerintem az els gl dnt jelentsg lesz.