Interjú

Ahmet Muhamedbegovic: Nagyon várom már a rangadót

Ahmet Muhamedbegovic: Nagyon várom már a rangadót

A-CSAPAT
|
Interjú
| csü 9.12.2021, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
'
article_banner
'

„Ha a pályán képesek leszünk megmutatni az erősségeinket, akkor jó esélyünk van a sikeres eredményre.” Ahmet Muhamedbegovic nyilatkozott a Slovan elleni rangadó előtt.

Ahmet Muhamedbegovic, a bosnyák gyökerekkel rendelkező, 23 éves középhátvéd idén júliusban a Sankt Pölten együttesétől igazolt a Csallóközbe. Eddig 11 mérkőzésen lépett pályára a Fortuna Ligában, a legutóbbi kilenc forduló mérkőzéseit kivétel nélkül végigjátszotta. „Az első naptól kezdve mindenki befogadott a klubnál, nagyon jól érzem itt magam. Az utolsó három találkozónkat kapott gól nélkül nyertük meg, és remélhetőleg továbbra is ebben a szellemben fogunk teljesíteni. A DAC más stílusban futballozik, mint a korábbi klubcsapatom, ezért valamivel több egyéni edzésre volt szükségem. Ráadásul nem sokkal az első Konferencia Ligabeli mérkőzést megelőzően érkeztem, a teljes nyári felkészülés abszolválása nélkül. A kezdetek tehát nem voltak egyszerűek, mindennek kell egy kis idő. Nagyon boldog vagyok azonban amiatt, hogy az utóbbi időben sikeresek vagyunk” – jelentette ki Ahmet, majd megosztotta az új vezetőedző, Joao Janeiro által hozott változtatásokról való véleményét is. „Az irányítása alatt abszolvált mérkőzéseken nem volt olyan magas a labdabirtoklási arányunk. Azonban mindenki tudja, hogy a siker kulcsa a szerzett találatok és az, hogy ne kapjunk gólt. Ebben a tekintetben eddig sikeresek vagyunk. A legutóbbi két összecsapáson több gólt is lőhettünk volna, de a legfontosabb a három pont.”

A Sankt Pölten neveltje Dominik Kružliakkal alkotja a DAC belső védőpárosát. „A pályán és azon kívül is jól megértjük egymást, Kruži egy nagyon szimpatikus ember. Nagyon jó vele együtt futballozni és azt gondolom, jól kiegészítjük egymást.”

A Dunaszerdahelyen töltött első hónapokból melyik pillanat volt a legemlékezetesebb Muhamedbegovic számára? „A szezon első nemzetközi kupameccsét mondanám a Partizan Belgrád ellen. Bár nem léptem pályára ellenük és ki is estünk, egy nagy élmény volt számomra, ugyanis első alkalommal lehettem részese egy európai kupamérkőzésnek. A legjobb találkozó a Zsolna otthonában lejátszott volt. Korábban nem ismertem annyira a Fortuna Ligát és az ott szereplő csapatokat, de hallottam, hogy a sárga-zöldek Szlovákia egyik legjobb gárdája, mi pedig egy remek csapatteljesítmény után 2:0-ra legyőztük őket az otthonukban.”

Ahmet Muhamedbegovic 64 alkalommal lépett pályára az osztrák élvonalban, így össze tudja hasonlítani az ottani és a szlovákiai első ligát. „Ausztriában a Salzburg kimagaslik, sorozatban nyerik a bajnoki címeket. A többi gárda csak a második-harmadik helyért küzdhet. A Fortuna Ligában négy olyan együttes van, amely összecsaphat az aranyéremért: a Slovan, a Zsolna, a Nagyszombat és mi. Vannak olyan gárdák is, akik az egyik szezonban a 10. helyen végeznek, a következőben pedig fellépnek akár az 5. pozícióba is. A szlovák élvonal sokkal kevésbé kiszámítható, így kiegyenlítettebb is.”

Vasárnap a már említett Slovan otthonában lépünk pályára. „A két csapat első összecsapásán, amelyet a cserepadról követtem figyelemmel, már a kezdő sípszótól éreztem, hogy egy nagy rangadóról van szó. Várom már a mérkőzést, amelyen természetesen szeretnénk győzedelmeskedni. A Slovan komoly minőséget képvisel, de ha tovább akarnak jutni a Konferencia Liga csoportköréből, akkor ma nyerniük kell Koppenhágában. Azt gondolom azonban, hogy nem szabad ezzel foglalkoznunk, csak saját magunkra kell összpontosítanunk. Ha a pályán képesek leszünk megmutatni az erősségeinket, akkor jó esélyünk van a sikeres eredményre. Egy nagyon nehéz meccsre számítok, amelyen szerintem az első gól döntő jelentőségű lesz.”

article_bannerarticle_banner