Hr

Alex Pinto a DAC els tli erstse

Alex Pinto a DAC els tli erstse

Hr
| h 17.1.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A huszonhrom ves portugl vd kt s flves szerzdst rt al.

article_bannerarticle_banner

Csapatunk els tli szerzemnye a 23 esztend portugl jobbhtvd, Carlos Alexandre Alex Reis Pinto (szl. 1998. jlius 8-n). A Guimaraes vrosban szletett jtkos az sz vgig az SC Farense futballistja volt.

Alex Pinto a Vitria Guimaraes neveltje, a 2016/17-es idnyben tizennyolc vesen, az anyaegyeslete szneiben mutatkozott be a portugl lvonalban. Ezt kveten a Benfica Lisszabonhoz szerzdtt, az risklub B csapatban futballozott. Kt idnyt tlttt klcsnjtkosknt az els ligs Gil Vicente grdjnl, 2020 nyarn pedig a Farense csapathoz tvozott. sszessgben 29 alkalommal lpett plyra a Liga Portugal-ban, a msodosztlyban tovbbi 66 sszecsaps ll a neve mellett.

Az egykori portugl U19-es s U20-as korosztlyos vlogatott jobbhtvdknt futballozik. j erstsnk j testfelpts, 187 centimter magas s 81 kilogramm. Kt s flves szerzdst kztt klubunkkal, amely 2024. jnius 30-ig rvnyes.

Lehetsgem nylt megtekinteni a klub infrastruktrjt, amely olyan fantasztikus stadionnal s akadmival rendelkezik, hogy sok portugl csapat is megirigyelhetn. Jobbhtvd vagyok, igyekszem kihasznlni a gyorsasgom azon a poszton. Szeretek rszt venni a tmadsokban, de szerintem a vdekezs is jl megy. Tisztban vagyok vele, hogy a DAC el akarja hdtani a bajnoki cmet, s igyekszem segteni a csapatot e cl elrsben jelentette ki rviddel a szerzds-alrst kveten a DAC trtnelmnek els portugl jtkosa, aki a 78-as szm mezben futballozik majd Dunaszerdahelyen.

Alex egy komoly lehetsget jelentett szmunkra, mivel szabadgynkknt rkezett. Egy fiatal, portugl lvonalbeli tapasztalatokkal rendelkez jtkosrl van sz, aki sznvonalas akadmikon nevelkedett. gy reztk, hogy a csapatra rfr az ersts a vdelemben. Ezrt dntttnk a leigazolsa mellett, s bzunk abban, hogy az atletikus kpessgei a grda javra vlnak majd. Grgorszgbl s az olasz msodosztlybl is voltak ajnlatai. Boldogok vagyunk, amirt a mi projektnk mellett tette le a vokst. Sok sikert kvnunk neki jelentette ki Jan Van Daele, a DAC sportigazgatja.