Interj

Andrejs Ciganiks: Minden egyes plyn tlttt percet lvezek

Andrejs Ciganiks: Minden egyes plyn tlttt percet lvezek

Interj
| h 30.5.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Az elmlt hetekben remekl sszetartott a csapat, s a szurkolk is kivlt nyjtottak, tmogattak bennnket. Csodlatosak voltak. Andrejs Ciganiks pntek este megnnepelte az eurpai kupaszerepls kiharcolst, majd autba lt, s elindult a lett vlogatott sszetartsra.

article_bannerarticle_banner

Elszr is hadd gratulljunk az eurpai kupaszerepls kivvshoz. Hogyan lttad a Trencsn elleni mrkzst?
Remek munkt vgeztnk. Az edzkrt, a klubrt, a szurkolkrt s sajt magunkrt harcoltunk. Sorozatban tdik alkalommal kvalifikltuk magunkat Eurpba, s ez nagyon fontos volt a DAC szmra. Bszke vagyok a csapatra. Taln nem ez volt a srga-kk mezben nyjtott legjobb teljestmnyem, de kedden s pnteken is igyekeztem szz szzalkot nyjtani. Most ki kell lveznk az rmteli pillanatokat.

Milyen volt a meccs bellrl?
Az els flidben egynl tbb glt is szerezhettnk volna, viszont a lehetsgek kihasznlsnak problmja az egsz szezonban vgigksrt minket. Sok helyzetet alaktunk ki, de sajnos nem tudjuk azokat rtkesteni. A msodik jtkrszben a Trencsn kiegyenltett, de akkor sem adtam fel a remnyt s bztam benne, hogy tovbbra is a maximumot nyjtjuk annak rdekben, hogy mg a hosszabbts eltt dlre vigyk a dolgot. Az elmlt hetekben remekl sszetartott a csapat, s a szurkolk is kivlt nyjtottak, tmogattak bennnket. Csodlatosak voltak.

Mennyire vagy elgedett az idnnyel?
A sportigazgatnk, Jan Van Daele a pnteki dnt utn bejtt az ltzbe, ahol elmondta, hogy a DAC szmra a negyedik hely nem lehet cl, de vgl kiharcoltuk az eurpai kupaszerepls jogt egy kaotikus, hullmvlgyekkel tarktott szezonban, s ez a legfontosabb a klub szmra. A kvetkez vadra alaposan fel kell kszlnnk, hogy versenykpesek legynk.

Minden j, ha a vge j?
gy nnepeltnk, mintha megnyertk volna a bajnoksgot. Kedden s pnteken is kemnyen dolgoztunk a plyn. Kicsit furcsa volt, hogy a bajnoksg nyolcadik helyezettje is megmrettetheti magt az Eurprt zajl kzdelemben, de sikerrel vettk a keddi akadlyt. Pnteken pedig egy komoly jtkert kpvisel Trencsnt gyztnk le. Nagyban motivlt minket az ellenfl csapatkapitnynak s edzjnek a nyilatkozata is, akik 99 szzalkban meg voltak gyzdve arrl, hogy k harcoljk ki az eurpai kupaszerepls jogt. Ezt semmikpp sem akartuk engedni, mert mi vagyunk a DAC.

A csapat nagyobb rsze elkezdi a nyri sznett, te azonban csatlakozol a nemzeti csapatodhoz. Mik a terveid az elkvetkez hetekre, lesz idd pihenni valamennyit?
Mg pntek este elindultam autval Rigba, ma csatlakozom a vlogatotthoz. Jnius 3-n, 6-n 10-n s 14-n is plyra lpnk. Kemny lesz, de a sikerrel megvvott selejtez bels motivcit, magabiztossgot s inspircit is ad. Jniusban Andorrval, Liechtensteinnel s Moldovval is sszecsapunk, gy tallkozhatom egykori csapattrsammal, Ion Nicolaescuval. Nhny zenetet mr vltottunk is arrl, hogy egyms ellen mrkznk. Felkszlten vrom a meccseket.

Lesz nyri szabadsgod?
Jnius 14-n lejtsszuk az utols tallkoznkat Liechtensteinben, majd a bartnmmel Prizsba utazunk pihenni. Hat nap pihenm lesz ez utn az rlt szezon utn, de teljesen rendben van ez. A kvetkez idny nagyon fontos, s ugyanazt a hangulatot akarom viszontltni, mint amilyen pnteken volt. Kemny lesz az elttnk ll szezon, ezrt szeretnk alaposan felkszlni r. Minden egyes plyn tlttt percet lvezek.