Hír

Auf wiedersehen, Fügen! Ma ér véget az ausztriai összpontosítás

Az OGC Nizza elleni mai főpróbával ér véget együttesünk kilencnapos edzőtáborozása a tiroli Alpokban.

Múlt hét pénteken, augusztus 24-én délután vágtak neki a sárga-kékek a Tirol tartományban található Fügenbe vezető majdnem 600 kilométeres útnak. A küldöttség átmeneti otthona a helyi Gartenhotel Crystal volt. Az összpontosítás nyolc éjszaka és kilenc nap után ma befejeződik, a Nizza elleni találkozót követően a csapat elindul haza.

Az itteni edzések az SVG Stumm-Stumerberg pályáján folytak, amely a tiroli Alpok csodálatos környezetében terül el, nyolc kilométerre a szállodától. Egyébként Stummban nagyon büszkék a leghíresebb szülöttükre, aki nem más, mint a háromszoros világbajnok műlesikló, Stefan Eberharter.

Az elmúlt kilenc nap a nehéz szezonra való kemény felkészülés jegyében telt és néhány érdekes megállapítást is hozott. Megtudhattuk például, hogy Bernd Storck vezetőedzőnek még mindig ott lapul a lábában a tudás. Amikor az edzések során bekapcsolódott a gyakorlatokba, a passzainak és a beadásainak szemük volt és hajszálpontosak megtalálták a címzettet. Schäfer András is megmutatta az egyik, eddig ismeretlen arcát, akire csütörtökön rábíztuk a GoPro kamerát és ebből egy igazán érdekes videó kerekedett.

Az időjárás is a kegyeibe fogadott minket, hiszen az egész ausztriai tartózkodásunk során a nyár a legszebbik arcát mutatta, amelyet csak kétszer szakított meg az eső, de az ég egyszer sem a gyakorlások közben szakadt le. Az edzések nagy melegben folytak, ami annyira nem tetszett a játékosoknak, de bízzunk benne, hogy ez alaposan felkészítette őket a szezoneleji körülményekre.

Az Olympique Marseille elleni győztes mérkőzésünket is nagy melegben rendezték, és a játékosokra az OGC Nizza elleni mai főpróbán is hasonló körülmények várnak.

A francia Ligue1 ötödik helyezettje és az Európa-liga szereplője elleni összecsapás a két klub megegyezése alapján a Salzburg mellett található, hétezer lakosú Grödigben kerül megrendezésre. A két csapat a helyi SV stadionjában találkozik, amely 2013 és 2016 között az osztrák élvonalban szerepelt, ám azóta a harmadik ligába süllyedt vissza. A valamivel több, mint 4000 férőhelyes Untersberg-Arena egyúttal az RB Salzburg tartalékcsapatának, a második ligás FC Lieferingnek az otthona is.

A Nizza-DAC összecsapást a YouTube-on is élőben követhetik.

Kapcsolódó hírek

Hír

Boldog szülinapot, Sebo!

2 nappal ezelőtt
Hír