Hr

Az Eurpa Konferencia Ligrt zajl play-off eldntjben a Trencsnt fogadjuk

Az Eurpa Konferencia Ligrt zajl play-off eldntjben a Trencsnt fogadjuk

Hr
| szo 14.5.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Mjus 24-n, kedden 19:30 rtl eurpai kupaszereplsrt vvott prharcot lthat a MOL Arna kznsge.

article_bannerarticle_banner

A Fortuna Liga jelenlegi lebonyoltsi rendjnek bevezetse ta a DAC elszr vesz rszt az Eurpa Konferencia Ligban val szereplsrt zajl play-off kzdelmeiben. Ez amiatt kerl megrendezsre, hogy az a Nagyszombat lett a Slovnaft Cup gyztese, amely legrosszabb esetben is a tabella 3. helyn vgez.

Szlovkinak ugyanis egy helye van a Bajnokok Ligjban s hrom az Eurpa Konferencia Ligban. Az EKL-ben a bajnoki sorrend msodik s harmadik grdja indul, a harmadik hely a Slovnaft Cup gyztesnek van fenntartva. Ha azonban egy olyan csapat nyeri a hazai kupasorozatot, amely a bajnoksgban a dobogn vgez, a fennmarad helyrt a vgleges tblzat 4-7. helyezett csapata kzd meg. Ez a helyzet llt el az idei szezonban is.

A play-off sorn a 4. s a 7., illetve az 5. s a 6. egyttes tallkozik, majd a gyztesek a dntben mrkznek meg. A tovbbjuts mindig egy meccsen dl el s az a csapat lvezheti a hazai plya elnyt, amely a tblzatban jobb pozciban vgzett. A hivatalos jtknapok mjus 24-e, kedd (eldntk) s mjus 27-e, pntek (dnt).

A mr biztos negyedik hely gy nemcsak a play-off els sszecsapsn, hanem az esetleges tovbbjutsunk esetn a dntben is hazai plyt garantl szmunkra.

A Nagymihly Liptszentmikls elleni tegnapi hazai veresge utn a 7. hely immr biztosan a Trencsn lett, gy pont az AS lesz a DAC ellenfele a play-off eldntjben. A mrkzst mjus 24-n, kedden 19:30 rai kezdettel rendezik a MOL Arnban.

DAC-TRENCSN: JEGYINF

A DAC-Trencsn sszecsapsra szl belpket elsknt azok a szurkolk vsrolhatjk meg, akik kiltogatnak a Rzsahegy elleni holnapi tallkozra. Az rtkests kzvetlenl a Rzsahegy elleni meccset kveten veszi kezdett a pnztraknl s a DAC store-ban is.

Az online rtkests mjus 16-n, htfn 12:00 rai kezdettel indul, s a belpk ugyanattl a naptl a DAC store-ban is elrhetk lesznek. A stadion jegypnztrai mjus 23-n s 24-n, htfn s kedden nyitnak jra. A rszletes menetrendet, a nyitvatartsi rkat is belertve, holnaputn kzljk.

Figyelem! Klubunk vezetsge gy dnttt, hogy meghosszabbtja a szezonbrletek rvnyessgt az Eurpa Konferencia Ligba val bejutsrt megrendezett play-off eldntjre s az esetleges dntjre is. Ezek tulajdonosai teht hagyomnyos krlmnyek kztt, a sajt helykrl is ingyenesen tekinthetik meg csapatunk remlhetleg ktmeccses harct az eurpai kupaszerepls kivvsrt.

Az UEFA Eurpa Konferencia Liga play-offjnak menetrendje:

Eldnt: 2022. mjus 24-e, kedd
1-es szm mrkzs: a FL 5. helyezettje a FL 6. helyezettje 17:00 ra (a VOYO lben kzvetti)
2-es szm mrkzs: DAC 1904 Trencsn 19:30 ra (a VOYO lben kzvetti)

dnt: 2022. mjus 27-e, pntek
az 1-es eldnt gyztese a 2-es eldnt gyztese 20:00 ra (a Nova Sport lben kzvetti)