Hír

Az éllovas pályáján búcsúzunk a futballévtől

Véget ér a futballév, csapatunk a 2014-es esztendő utolsó mérkőzését vasárnap este a listavezető otthonában vívja.

Az őszi szezont Zsolnán zárjuk, a tabella első helyezettjének otthonában. Ebben a naptári évben ez lesz 33. mérkőzésünk, az eddigi mérleg 10-13-9 és a gólarányunk 41:39. Idegenben 16 mérkőzésből csak egyet sikerült megnyerni, mindjárt az első fellépésünkön, március 8-án Nagyszombatban (2:1). Nem ellenkeznénk, ha hasonló eredménnyel zárnánk az évet.

Radványi edző holnap kénytelen nélkülözni a sérült Turňát és Strakát, Szabó pedig öt sárga lap miatti eltiltását tölti. Várható összeállítás: Pernecký - Štepanovský, Kwin, Saláta, Šnirc - Ujlaky, Krišto, Horváth, Brašeň - Černák, Szarka.

Keretünk tagjai közül Pavol Jurčo még élénken emlékszik a zsolnai ténykedésére, hisz nyáron épp az MŠK csapatától érkezett hozzánk. Ráadásul a csapatok mindkét idei egymás elleni mérkőzésén kapuba talált: tavasszal - még zsolnai mezben - Penksának köszönt be, augusztusban már sárga-kék mezben szerzett gólt. Jól ismeri tehát ellenfelünk előnyeit: A hazaiak a tipikus, sokpasszos játékukat fogják játszani, magas letámadással. Legtöbb esetben a meccsek elejétől agresszívek, letámadnak, igyekeznek labdákat szeretni, hogy mihamarabb gólt lőhessenek. Át kell vészelnünk a kezdeti nyomásukat, bebiztosított védelemmel kell játszanunk és a kínálkozó ellentámadásokat ki kell használni. A zsolnai környezetre kellemes emlékei vannak: Szép időszakot töltöttem ott, sok barátom maradt és nagyon várom a zsolnai mérkőzést. Szép a környezet, a pálya minősége is megfelelő, így jó mérkőzést játszhatunk, és szép lehet a búcsú.

Kedden ugyan a Zsolna kiesett a Szlovák kupából, miután hazai pályán tizenegyespárbajban alulmaradt a Nagyszombattal szemben. A bajnokságban azonban remekül szerepel, tizennyolc forduló után 37 ponttal a Fortuna liga élén áll, jobb gólkülönbségnek köszönhetően a trencséniek előtt. Guža edző csapata eddig csak egyszer kapott ki az idényben, a 6. fordulóban az újonc Zólyombrézó otthonában szenvedtek 1:0-s vereséget. A kilenc őszi hazai mérkőzésükön mindössze négy gólt kaptak, hétszer nyertek és csak kétszer vesztettek pontokat, két döntetlen után (Szenice 1:1 és Zólyombrézó 0:0).

Zsolna a hagyományos első ligás ellenfeleink közé tartozik, rendszeresen találkozunk velük a federális ligába való feljutásunk óta. Először 1985. szeptember 7-én mérkőzött a két csapat, Majoros György találata nem csak az első gólunkat jelentette az I. ligában, hanem az első győzelmünket is a legfelső osztályban. Mint a holnapi, a két csapat szezonbeli első találkozója is televíziós mérkőzés volt, melyen 2:2-es döntetlen született (gólszerzők: 28. Jurčo, 51. Krišto - 8. Čmelík, 49. Mihalík).                

Mérleg (a mi szemszögünkből): 34  11-11-12, gólarány 32:44

Az ellenfél otthonában: 16  2-6-8, 10:27

A Fortuna liga 19. fordulójának műsora:

Péntek, november 28., 18.30: Senica-Trnava

Szombat, november 29., 13.00: Košice-Ružomberok, 16.00: Zlaté Moravce-Podbrezová, Myjava-Trenčín

Vasárnap, november 30., 14.30: Banská Bystrica-Slovan, 19.00: Žilina-DAC

A Zsolna-DAC bajnoki mérkőzés holnap 19.00-kor kezdődik, játékvezetők Prešinský - Tomčík, Poláček.

Mint minden őszi bajnoki mérkőzésről, holnap Zsolnáról is élőben jelentkezünk szöveges közvetítés keretén belül. Kövesse a mérkőzést percről percre honlapunkon!

Kapcsolódó hírek

Hír