Hr

Az els nyri ersts: Martin Vantruba

Az els nyri ersts: Martin Vantruba

Hr
| szo 3.7.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A huszonhrom ves kapus a prgai Slavitl igazol hozznk.

article_bannerarticle_banner

Megvan klubunk els erstse a nyri felkszlsi idszakban. A srga-kkek a 196 centimter magas hlrt, Martin Vantrubt igazoltk le, aki a Slavia Prgbl rkezik Dunaszerdahelyre. Az egykori szlovk utnptls-vlogatott, huszonhrom esztends (szl. 1998. februr 7-n) kapus kt vre ktelezte el magt klubunkhoz.

Martin Vantruba a nagyszombati Lokomotva neveltje, ahonnan tizenhat ves korban a Spartakhoz igazolt, majd fokozatosan a felnttcsapat elsszm hlrv kzdtte fel magt. A 2017/18-as szezonban komoly szerepe volt a nagyszombatiak bajnoki cmben, hiszen 25 mrkzs kzl 11-en glt sem kapott. Ezt kveten a prgai Slaviba igazolt, ahonnan fokozatosan Zlyombrzn, Garamszentkereszten, Pbramban, legutbb pedig a dn Nordsjaelland egyttesnl szerepelt klcsnben. A szlovk Fortuna Ligban eddig 49 mrkzsen vdett.

Elssorban nagyon boldog vagyok, hogy ltrejtt az tigazols. A kapusedz Martin Rakval mr hosszabb ideje kapcsolatban voltunk, de ez idig nem sikerlt nylbe tnnk a transzfert, a klubok kztti trgyalsok is elgg komplikltak voltak. Szlovkiban a legjobb felttelekkel rendelkez klubhoz rkezem, nagyon kellemesen meglepett az Akadmia, a stadion s maga krnyezet sznvonala. Plyafutsom elmlt idszaka nem tartozott a legsikeresebbek kz, gy szemlyes clom, hogy visszakerljek a nagy foci vilgba. Tisztban vagyok vele, hogy Dunaszerdahelyen naponta minsgi munkt vgezhetek. Szeretnk folyamatosan javulni jelentette ki csapatunk legjabb tagja.

Martin Vantruba a szlovk utnptls-vlogatottakban is szerepelt, folyamatosan tagja volt a 16-tl egszen a 21 ven alatti nemzeti csapatoknak.

Mivel Szraz Bejni gy dnttt, hogy Nagymihlyra tvozik klcsnbe, kellett keresnnk egy helyettest, hogy ngy kapusunk legyen, mivel a bajnoksgon kvl a kupval, a Somorjval s az ificsapattal is szmolnunk kell, hiszen a fiatal Horvth Attila is velnk edz. Olyan kapust kerestnk, aki kiegszten a csoportunkat. Fleg szlovkiai hlrk voltak jtkban s vgl Martin Vantruba mellett dntttnk, aki nagyon j teljestmnyt nyjtott a Nagyszombat bajnoki cmmel vgzd szezonjban. Azt kveten a prgai Slaviba igazolt, az utbbi idben pedig Dniban vdett. Figyelemmel ksrtk a plyafutst, fleg annak utols vt. Kapcsolatban voltunk a dniai klubjval, akrcsak az ottani kapusedzjvel, ernlti edzjvel, st a vezetedzjvel is. Rengeteg informcit gyjtttnk rla. Martin az ottani B-csapatban jtszott, teht megvolt a meccsterhelse. Csapata, a Nordsjælland a DAC-hoz hasonl stlusban prbl futballozni, bevonva a kapust a tmadsptsbe. Ezzel egytt Martin minden felttelnek s paramternek megfelelt, amelyeket a kapusvlasztskor tmasztottunk. Bzom benne, hogy jl vlasztottunk. Egy, mg mindig nagyon fiatal, mindssze 23 ves kapusrl van sz, aki nagyon ambicizus. A tudsa mellett nagyon tetszik a szemlyisge is, szeretett volna a DAC-hoz igazolni. A kezdetektl lttam rajta, hogy kihvsknt tekint erre a lehetsgre. Br minsgi kapusokkal rendelkeznk, nem flt Dunaszerdahelyre igazolni s megkzdeni a helyrt. Ez is nagy szerepet jtszott abban, hogy vgl Vantruba leigazolsa mellett dntttnk mondta j vdencrl Martin Raka, a DAC kapusedzje.

Martin Vantruba a 72-es szm mezt kapta klubunkban. Isten hozott, Martin s sok sikert!