Hír

Az első nyári erősítés: Tuboly Máté

Az első nyári erősítés: Tuboly Máté

A-CSAPAT
|
Hír
| ke 11.6.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

A magyar középpályás Győrből igazol hozzánk, kétéves szerződést kötve klubunkkal.

Megvan a DAC első igazolása a nyári felkészülés során. Az új idénytől a 19 éves magyar középpályás, Tuboly Máté sárga-kékben futballozik.

A Győr kötelékébe tartozó labdarúgó, aki a 2023/24-es szezont Debrecenben töltötte kölcsönjátékosként, 2026 nyaráig szóló szerződést kötött klubunkkal.

Tuboly Máté 2004. szeptember 15-én született Budapesten, de a magyar főváros egyik elővárosában, Solymáron nőtt fel. Pont itt, a Solymári SC-ben ismerkedett meg a sportág alapjaival. Egy évet eltöltött a GERRZO nevű ifjúsági csapatban, majd 2014 nyarán a Vasas akadémiájának a labdarúgója lett. 2020-tól a győri ETO-ban szerepelt, ahol már 2021 májusában, tehát tizenhat évesen bemutatkozott a második ligás A-csapatban. Az elkövetkező két idényben stabilan futballozott az NBII-ben. A legutóbbi évadban az élvonalbeli Debrecennél szerepelt kölcsönben, ahol 12 magyar legfelső osztályú összecsapáson lépett pályára. Magyarországot az U17-estől az U19-es kategóriáig képviselte válogatott szinten.

„A DAC keretében olyan srácok vannak, akikkel együtt futballoztam az ETO-ban, velük beszélgettem az itteni feltételekről és csak szuperlatívuszokat hallottam tőlük. Többen is szerettünk volna Győrből Dunaszerdahelyre kerülni, figyelemmel követtük a sárga-kékek eredményeit és mérkőzéseit. A DAC egy nagyon jelentős klub, amellyel mindig szimpatizáltam és nagyon hálás vagyok ezért a lehetőségért. A pályán igyekszem mindig otthagyni a szívem és a maximumot nyújtani a csapat érdekében – pontosan ezt próbálom majd nyújtani az új állomáshelyemen is. Már alig várom a nyári felkészülés kezdetét” – nyilatkozta a szerződése aláírását követően csapatunk öltözőjének új tagja.

„Tuboly Máté egy rendkívül ígéretes, a hatos és a nyolcas pozíciójában is bevethető középpályás, aki nagyon fiatal korától a felnőttek között szerepel. Annak ellenére, hogy még csak 19 éves, az új idény már a negyedik lesz számára a profi labdarúgásban. Az NBI-ben eltöltött legutóbbi szezonja során értékes tapasztalatokkal gazdagodott, most pedig lehetősége nyílik követni honfitársai, Vitális és Csinger útját, akik mindketten a kezdőcsapatunk stabil tagjai. Sok sikert kívánunk neki a DAC színeiben” – üdvözölte Tubolyt sárga-kékben a klub ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.