Hr

Az osztrk Ahmet Muhamedbegovic a legjabb erstsnk

Az osztrk Ahmet Muhamedbegovic a legjabb erstsnk

Hr
| ke 20.7.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A huszonkt ves kzps vd, aki a Sankt Plten egyttestl rkezik, ktves szerzdst rt al a DAC-cal.

article_bannerarticle_banner

Vdelmnk kvetkez erstse a 22 ves (szl. 1998. oktber 30-n) osztrk kzps vd, Ahmet Muhamedbegovic. Az egykori utnptls-vlogatott az SKN St. Plten csapattl rkezik Dunaszerdahelyre, ahol kt esztendre szl kontraktust kttt klubunkkal.

A bosnyk gykerekkel rendelkez osztrk futballista az SC Untersiebenbrunn neveltje, ahonnan mg ifjsgi korban a Sankt Pltenhez igazolt. Az szakkelet-ausztriai klubnl az U15-tl egszen a felntt csapatig minden korosztlyos grdnak a tagja volt. Az els csapatban 2016 decemberben, 18 vesen mutatkozott be. sszessgben 64 alkalommal lpett plyra az osztrk Bundesligban, tovbbi 22 rajtot gyjttt a msodik vonalban is.

Nagyon boldog vagyok, amirt egy ilyen nagy klub rszese lehetek. Szeretnk tovbbra is fejldni, amihez kivl lps a DAC-hoz val igazolsom. A mrkzseken igyekszem konstruktvan megoldani a szitucikat, a passzjtkom az egyik legfbb elnym. Szvesen szereznk bajnoki cmet az egyttessel, most azonban elsdlegesen a szezon els mrkzst kell sikerrel abszolvlnunk jelentette ki a 186 centimter magas kzps vd.

Ahmet egy tipikus tmadspt vd, aki kellen agresszv. Az osztrk Bundesligban abszolvlt tbb mint 60 mrkzsvel tapasztalatot is hoz a csapathoz. Sok sikert kvnunk neki mondta a szerzds-alrs utn a DAC sportigazgatja, Jan Van Daele.