Mrkzs

BESZMOL: Szered - DAC 3:1 (0:0)

BESZMOL: Szered - DAC 3:1 (0:0)

Mrkzs
| va 4.8.2019, Kiss Balzs

Hrom nappal az Eurpa-ligbl val kiess utn a bajnoksg harmadik forduljban sem remekeltnk. A tavalyi szezon meglepetscsapattl ht perc alatt hrom glt is kaptunk, melyre csak eggyel tudtunk vlaszolni, s elszenvedtk els veresgnket az idei szezonban.

article_bannerarticle_banner

Az athni bcs utn nem sok pihen jutott a jtkosoknak. A csapat mr szombaton elutazott a mrkzs helysznre. Ramirez azonban nem tartott a tbbiekkel, mert Grgorszgban megsrlt a bokja, ami miatt a mardiak padjra kerlt. A szerediek egy veresggel,majd egy gyzelemmel kezdtk a szezont, s miavai albrletkben arra kszltek, hogy megakadlyozzk zsinrban a harmadik gyzelmnket. 

A mrkzs elg lmosan kezddtt, az els szp akcit csapatunk mutatta be. A 7. percen Kruliak keresztlabdjt Kotrna szeldtette meg a jobb sarokban, majd a gyors beads utn Vida Kristopher tzelt, lapos lvse azonban pontatlan volt. Akkor mg nem sejtettk, hogy tulajdonkppen ez volt az els flid legnagyobb lehetsge. Egyik csapat sem tudott igazn felprgni, mindkt grda jtkt a pontatlansg jellemezte. A legnagyobb izgalmat Cleber s Davis prharca jelentette a jobb oldalon. A gyors szlsvel prszor meggylt a baja panamai vdnknek, de trsai szerencsre mindig idben kisegtettk. Tmadsban elmaradtunk az elvrtaktl. Kruliak hossz keresztlabdkkal prblkozott indtani trsait, Ronan s Kalmr olykor tlcseleztk magukat a tizenhatos vonalnl, szlsink beadsaiba pedig rendre belert egyik-msik hazai vdjtkos lba. 

Igazn nagy glhelyzetet nem is jegyezhettnk fel ebben a jtkrszben. Ez pedig azt a 290 srga-kk szurkolt is trelmetlenn tette, akik elksrtk a csapatot. Szrtk is a Glt kne rgni! ukzt. A hazaiak csupn egyszer kezdtek buzdtsba. Jobb hjn ugyanis a jtkvezett szidtk. Rpt a brnak! hangzott el egy eps megjegyzs egy nyakban szeredi slat visel rtl, aki valsznleg ltsjavtsi tippet adott ezzel a beszlssal a sporinak.

Jtkost egyik edz sem cserlt a sznetben, s a flid elejn gy tnt, hogy taktikt sem: ugyanott folytatdott a jtk, ahol 45 perc utn abbamaradt. Taiwo gyenge fejest Kotrna mg gyengbb lvsi ksrlete kvette, de az ilyen szrnyaszegett prblkozsokrt mg a taps is hzelgnek tnt szurkolink rszrl. Nem csptnk, nem haraptunk, mintha nem is bajnokit jtszottunk volna, hanem srmeccset egy Kis Grof fellps eltt. Az 58. percben nem vletlenl hangzott fel az breszt! breszt! skandlsa drukkereinktl. 

Egy tetszets akci utn viszont felcsillant a remny, htha meglesz a vezet tallat. Oravec merszkedett elre kzpen, Kotrnhoz tovbbtott, pedig Vida Kristophert hozta jtkba, aki egy tkzs utn elesett, de a br sznszkedsnek tlte Vida mutatvnyt, s kiosztott neki egy srgt. A fejnket tekergettk, hogy lesz itt gl, aztn kisvrtatva megkaptuk a vlaszt is. A baj csak az volt, hogy a tallat abba a kapuba esett, amelyikben nem szerettk volna ltni, st ht perc alatt hromszor is rezdlt a hlnk. 

A 68. percben Jedlika teljesen feleslegesen elkaszlta pehart a tizenhatos sarkban, a megtlt tizenegyest pedig Ventra rtkestette 1:0. Ez volt a hazaiak els kaput eltall prblkozsa. gy ltszik, ennek hatsra azonnal vrszemet kaptak s negyed rval a vge eltt nveltk az elnyket. Egy szglet utn Huko fejelt Jedlika kapujba 2:0. Mg fel sem ocsdtunk, s mris kaptuk a harmadikat. A sztcsszott vdelem asszisztlsa mellett Pankarian rgott kapura, amit Jedlika mg hrtani tudott, de a kipattant pehar mr knnyedn a kapuba vgta 3:0. Innen felllni maga lett volna a csoda, s ha ez nem is jtt ssze, a szptsre azrt mg futotta. Vida Kristopher eresztett meg egy lvst, melybe belert egy hazai kz. A szablytalansgot a br befjta, a megtlt tizenegyest pedig Kalmr bevgta 3:1. Hrom meccs alatt ez volt kapitnyunk negyedik glja a bajnoksgban, s ezzel vezeti a gllvlistt. Kis rm is rm vigasztaldjunk ezzel a mai meccs utn.

Valljuk be, elgg kibrndt teljestmnyt nyjtott a csapatunk. Az els flidben ki a szemt, ki a szemvegt trlgette, hogy valban elsosztly mrkzst lt-e, mert sok lvezhet pillanatot nem lehetett felfedezni ebben a jtkrszben. A msodik csupn annyiban klnbztt az elstl, hogy esett ngy gl, m szmunkra nem a legszerencssebb leosztsban. A srcok ezttal nem tudtak megbirkzni az angol hetek miatt rjuk nehezed terhelssel. Most viszont egy teljes hetnk lesz a felkszlsre. A jv htvgn ismt idegenben lpnk plyra: trencsni ellenfelnk a Zsolna stadionjban lt majd vendgl bennnket. A mrkzst szombaton, 19:00-tl rendezik.

Edzi rtkels:

Peter Hyballa (DAC): Gratullok az ellenflnek. Ez a 90 perc volt a leggyengbb a klubnl eltlttt idm alatt. Nem voltam elgedett a tmadsokkal, az els flidben a szleken nem sikerlt megvalstanunk, amit elterveztnk. Kt-hrom kisebb lehetsgnk akadt, de a flidei 0:0 teljesen rendben volt. A msodik jtkrsz sem volt sokkal jobb. Kotrna bal oldalra lltsa azonban bejtt. Az elz mrkzseken sikerlt fordtanunk, most nem. Jedlika nagyot hibzott, majd rgztett helyzetbl kaptuk a msodik glt. Nem tudtuk a sajt jtkunkat jtszani, nem voltunk frissek. Mindenki cselezni akart, sok volt az egynieskeds. El kell fogadnunk az eredmnyt. Hrom napja mg Athnban jtszottunk, de profi jtkosaink vannak, akik elg szp pnzt keresnek. Nem mi vagyunk a bajnoksg eslyesei. Sok jtkosunk tvozott, a fiataljainkat pedig fel kell ksztennk. A kt-hrom kapott gl meccsenknt sok. Holnaptl folytatjuk a munkt, kszlnk a Trencsn elleni bajnokira. Dolgozni, dolgozni, dolgozni ez a feladatunk. A vdekezssel fogjuk kezdeni.

Slave Vojneski (Szered): Senki nem gondolta volna a meccs eltt, hogy nyernk 3:1-re. A 0:0-val is elgedettek lettek volna sokan. A mi szlogennk azonban az, hogy jobbak s jobbak akarunk lenni. Jobban akarunk jtszani holnap, mint ma. Az els jtkrszben volt egy knyszer csernk, s taktikai problmink addtak a kzpplyn, de forduls utn azt csinltk a fik, amit megbeszltnk az ltzben. Megrdemelt a gyzelem, a srcok oroszlnknt kzdttek a plyn. Meccs eltt mondtam nekik, hogy bzom bennk. Volt egy hetnk kielemezni az ellenfelnk jtkt, a klnbsget pedig az jelentette, hogy jobban akartuk a sikert, mint a DAC.

KF SZERED - FC DAC 1904 3:1 (0:0)
Fortuna Liga, 3. fordul, Spartak Miava Stadion, 2019.08.04., 19:00
Jtkvezetk: Preinsk - Somolni, Pozor
Nzszm: 658
Gllvk: 69. Ventra (11m), 74. Huko, 76. pehar, ill. 84. Kalmr (11m)
Srga lap: 42. Huko, 63. Cleber, 83. Jurekin, ill. 38. Davis, 61. Vida Kristopher, 81. Blackman, 90. vec
DAC: Jedlika - Kotrna, Oravec, Kruliak, Davis (51. Blackman) - Vida Mt - Ronan (74. vec), Kalmr - Vida Kristopher, Taiwo (59. melk), Divkovi 
Szered: Iliev - Sus, Djiby Ba, Michalk, Huko - Lukik, Ventra, Cleber (63. Jurekin), Matheus (30. Pankarian), Ivn - pehar (88. Adekuoroye)

A mrkzs statisztikja:
Labdatarts: 45% - 55%
Lvsek: kapura: 4:4, mell: 3:1
Szabadrgs: 12:7
Szglet: 4:4
Les: 3:1