Hír

Bajnok lett a DAC U13-as csapata!

Bajnok lett a DAC U13-as csapata!

A-CSAPAT
|
Hír
| szo 27.5.2023, DAC 1904
article_banner
article_banner
article_banner

Újabb fantasztikus eredménnyel büszkélkedhet a dunaszerdahelyi labdarúgás! A DAC U13-as utánpótláscsapata megnyerte az idei bajnokságot! Ravasz Tibor védencei az utolsó mérkőzésükön is diadalmaskodtak a pozsonyi Inter ellen, így a lefújás után nyakukba került az aranyérem.

Fantasztikus évet produkáltak az U13-as korcsoportba tartozó sárga-kékek. A szezont Aranyosmarót ellen kezdték még tavaly augusztus végén, és utána következett egy 17 meccsből álló veretlenségi sorozat 15 győzelemmel és 2 döntetlennel, aminek köszönhetően végig az első helyért küzdöttek a fiúk.

A csapat szombaton vívta idénybeli utolsó meccsét, melyen a pozsonyi Inter volt az ellenfél. A srácok azzal a tudattal léptek pályára a hazai környezetben megrendezett találkozón, hogy győzelem esetén garantált az első helyük, és kezdődhet a bajnoki arany megünneplése. A fővárosi együttes ellen rendkívül elszántan játszottak a fiúk, s ennek egy 2:0-ás hazai siker formájában meg is lett az eredménye: megnyerték a bajnokságot! A végső sípszó elhangzása után a játékosok az edzői stábbal együtt ölelkezve, ugrálva, énekelve ünnepelték a bajnoki címet!

Az aranyérmeket a DAC klub tulajdonosa, Világi Oszkár, a DAC sportigazgatója Jan Van Daele, és a DAC Akadémia igazgatója, Németh Krisztián adta át a győztes csapatnak.

„Kemény munka áll mögöttünk, hiszen a bajnoki mérkőzések mellett több hazai rendezésű, illetve nemzetközi utánpótlástornán is szerepeltünk az elmúlt szezonban. Ezek a játékosok azonban bebizonyították, hogy képesek a fejlődésre és a legmagasabb célok elérésére. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a nyakunkba akaszthatjuk az aranyérmet, és rendkívül büszke is vagyok a csapatra, amely megérdemelten végzett az élen” – értékelte a diadalt Ravasz Tibor, az U13-as csapat edzője, a DAC akadémia ifjúsági fejlesztési igazgatója.

A szombat délelőtt megrendezett mérkőzésre és az azt követő emlékezetes pillanatok megünneplésére ezúttal a B-közép is kilátogatott a MOL Akadémiára, buzdításuk pedig végig hatalmas lendületet és erőt adott a csapatnak. A sárga-kék füstbombáknak és a zúgó szurkolói rigmusoknak köszönhetően az U13-asok is úgy érezték magukat, mint az A-csapat tagjai a MOL Arénában zajló meccsek alkalmával.

A vezetőség nevében is köszönjük mindenkinek, aki kilátogatott a mai nap is akadémiánkra és buzdították a csapatot!