Interj

Balogh Norbert: Nagyszer mrkzst jtszottunk

Balogh Norbert: Nagyszer mrkzst jtszottunk

A-CSAPAT
|
Interj
| h 25.4.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A szurkolk csodlatos hangulatot teremtettek, s szerencsre ezt a plyn viszonozni tudtuk. Balogh Norbi gllal s glpasszal jrult hozz a pozsonyi bajnokcsapat tegnapi legyzshez.

Nagyon boldog vagyok, amirt ilyen gyzelmet arattunk odahaza. gy reztem, hogy mr az idegenbeli meccs is alakulhatott volna hasonlkpp. Egy nagyon j els flidt abszolvltunk Pozsonyban, de ennek ellenre is htrnyba kerltnk, majd a msodik jtkrsz legelejn szerzett jabb Slovan-tallat mly sebet ejtett rajtunk. Viszont sikerlt visszaadnunk a klcsnt, s elrtk a clunkat. Nagyszer mrkzst jtszott a csapat, mindenki szzszzalkosan teljestett. Emellett a szurkolk is csodlatos hangulatot teremtettek, s szerencsre ezt a plyn mutatott teljestmnynkkel viszonozhattuk is. Mr a stadionba vezet ton is reztk a szurkolk tmogatst, ami egy tovbbi lkst adott neknk, s a plyn is komoly ert merthettnk a szurkolsbl. Gyztnk, s ezen az ton kell tovbb haladni rtkelte Balogh Norbert a tegnapi DAC-Slovan (2:0) rangadt, amelyen csapatunk ktvllra fektette a friss bajnokot.

Magyar tmadnk oroszlnrszt vllalt a sikerbl, glt s glpasszt is jegyzett a vasrnap esti derbin. Mivel az els DAC-glomat nem a B-kzp eltt szereztem, most mg nagyobb boldogsg volt bennem, hogy elttk lehettem eredmnyes. Szerettem volna betallni abba a kapuba, s ez ssze is jtt. Nagyon boldog voltam, amikor lttam az rmittas arcokat. A gl eltt Thibaud (Verlinden) szpen cselezte ki a vdjt, s egy remek beadst kaptam tle. Krstovi kivlan rkezett a rvid sarokra, n pedig a hosszt tmadtam, s szerencsre be is ment a fejesem. A vezets megszerzse komoly lketet adott a csapatnak, s akkor hitte el mindenki vgrvnyesen, hogy otthon tarthat a hrom pont. A msodik glunk eltt pedig megvolt a szemkontaktus kztem s Krstovi kztt. Tudtam, hogy is nagyon jl fedezi a labdt, s Moumou kapta a passzt, aki aztn elm tlalt az res terletbe, n meg beadtam. Ez egy gyors, mondhatni kisplys tmads volt, egy fontos tallattal a vgn, aminek ksznheten meg tudtunk nyugodni.

A Honvdtl klcsnbe vett jtkos a 38. percben is fszerepl volt, amikor a jtkvezet a VAR segtsgvel tlte meg esst a pozsonyi tizenhatosban. A felvtelen ltszik Bozsikov keze Norbi vlln… A bntetgyans szitucinl felugrottam fejelni, de azt reztem, hogy lehztak. Fura helyzet volt, hiszen a jtkvezet visszanzte az esetet, majd nem tlt bntett, a jtk pedig folytatdott, s majdnem kaptunk egy villmgyors glt. Amint elhagyta a VAR-kijelzt, rgtn engedlyezte is a jtkot. Ez mg egy felllt vdelmet is meglepett volna. Szerintem nem szletett korrekt dnts, de szerencsre nem volt jelentsge. Rgtunk kt glt, gyztnk, gy mindenki boldogan mehetett haza. Az letben is gy van, hogy egy pofon utn rgtn lbra kell llni, s gy lltam hozz a meg nem adott bntethz. A kvetkez helyzetemet glra akartam vltani, s szerencsre sikerrel is jrtam hangslyoztaBalogh, aki a 78. percben, nagy tapsvihar mellett hagyta el a plyt. Levonulsakor a szurkolk a nevt skandltk. Mr vasrnap reggel reztem, hogy ez egy szp nap lesz. Volt bennem egy pozitv sugallat, s megmutattuk, hogy ott kellene llnunk a dobog elejn. Sajnos nem gy alakult, de menni kell elre, merteni a Slovan elleni sikerbl s mr a soron kvetkez tallkozra sszpontostani. A taps jlesett, de ezeket a dolgokat tudni kell kezelni. Mondhatom, hogy 26 vesen megedzett az let, sok mindenen tmentem mr. Igyekszem csak a pozitv dolgokkal foglalkozni. A plyn s azon kvl is rzem a srga-kk csald tmogatst.