Hr

Balogh Norbert a DAC jtkosa!

Balogh Norbert a DAC jtkosa!

A-CSAPAT
|
Hr
| h 14.2.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A srga-kkek jabb erstse, a 25 ves, vlogatottbeli tapasztalatokkal is rendelkez tmad a budapesti Honvd egyttestl rkezik Dunaszerdahelyre.

Balogh Norbert a mai naptl a DAC futballistja. Klubunk vezetsge megllapodott a Budapest Honvddal a ktszeres magyar vlogatott szezonvgi klcsnjtkban, emellett a DAC tigazolsi opcit is szerzett a jtkosra.

A 25 ves csatr (szl. 1996. februr 21-n) Hajdbszrmnybl szrmazik, ahol a plyafutsa is indult. Az ifjsgi veit a szomszdos Debrecenben tlttte, ahol tizennyolc esztendsen bemutatkozhatott a magyar lvonalban, s 2016 janurjban innen igazolta le tbb mint 2 milli eurrt az olasz Palermo. A j felpts, 196 cm magas tmad a ciprusi APOEL Nicosia csapatnl s az angol Hull Citynl is megfordult. 2020 sze ta a Honvd Budapest futballistja volt.

A magyar NBI-ben 72-szer (ezeken 15 glt szerzett), az olasz Serie A-ban 20-szor lpett plyra, a ciprusi lvonal 2018/19-es idnyben 11 mrkzsen szerzett kt gljval jrult hozz a csapata bajnoki cmhez. Jtszott az Eurpa-ligban is, ahol 7 tallkozn kt gl szerepel a neve mellett.

Balogh tagja volt az sszes magyar korosztlyos vlogatottnak az U18-tl egszen az U21-es kategriig. 2017-ben a felntt nemzeti csapatban is bemutatkozhatott: az Oroszorszg s Andorra elleni tallkozkon kapott szerepet.

Az elmlt vek sorn klfldn s otthon is sokat hallottam a DAC-rl s boldog vagyok, hogy a klub rszesv vlhattam. Mr alig vrom a pillanatot, amikor plyra lphetek srga-kkben, s remlhetleg sok szp kzs momentumot lhetnk t a szurkolinkkal. Kalmr Zsolt s Hahn Jnos sok szpet meslt a klubrl, a csapatrl s fleg a szurkolkrl. Nagyon boldog vagyok s bzom benne, hogy fleg glokkal s glpasszokkal segthetem az j csapatom jelentette ki a szerzdsnek mai alrst kveten Balogh Norbert, aki a 11-es szm mezt vlasztotta.

Janurban lehetsgnk nylt Norbi megszerzsre, de akkor nagyon sszetett volt a helyzet. Az tigazolsi idszak lejrta eltt azonban sikerlt lezrnunk a trgyalsokat. Egyelre a szezon vgig klcsnbe rkezett, s majd megltjuk, hosszabbtunk-e vele. Bzunk benne, hogy egy olyan krnyezetet teremtnk itt neki, ahol jl rzi magt, s megmutatja a benne rejl tehetsget dvzlte Baloghot a klubunkban a DAC sportigazgatja, Jan Van Daele