Hr

Balogh Norbert a DAC jtkosa marad

Balogh Norbert a DAC jtkosa marad

Hr
| cs 26.5.2022, Krisztin Nagy

A klub rvnyestette a magyar tmadra vonatkoz opcijt, aki 2025-ig marad Dunaszerdahelyen.

article_bannerarticle_banner

A huszonhat ves tmad, Balogh Norbert a budapesti Honvd ltal klcsnadott labdarg vgleg a DAC jtkosa lett. A ktszeres magyar vlogatott futballista idn februrban rkezett a Csallkzbe. A klubok akkor a jelenlegi szezon vgig szl klcsnszerzdsben llapodtak meg, s a DAC egyttal opcit szerzett a jtkos leigazolsra is.

Az opci rvnyestse mellett dntttnk, gy Norbi 2025. jnius 30-ig marad nlunk. Balogh nagyon jl rzi magt a klubunkban s a vrosunkban, tetszik neki a hsges szurkolink ltal teremtett hangulat. Szeretett volna nlunk maradni, s meggyzdsnk, hogy egy olyan jtkosrl van sz, aki sokat segthet a csapatnak rulta el a DAC sportigazgatja, Jan Van Daele.

Balogh Norbert Sndor (szl. 1996. februr 21-n) Hajdbszrmnybl szrmazik, ahol a plyafutsa is indult. Ifjsgi korban a szomszdos Debrecen akadmijn pallrozdott, ahol tizennyolc vesen bemutatkozhatott a felnttek kztt. 2016 janurjban tbb mint 2 milli eurrt az olasz Palermo csapathoz igazolt. Tbbek kztt megfordult Cipruson (APOEL Nikzia), Angliban (Hull City), a Dunaszerdahelyre val rkezse eltt pedig a budapesti Honvdban szerepelt. Az U18-U21-es korosztlyos kategrik mindegyikben kpviselte Magyarorszgot. Balogh 2017-ban a felnttvlogatottban is plyra lphetett kt alkalommal. A tavasz folyamn 11 mrkzst abszolvlt a Fortuna Ligban, ezeken 2 glt szerzett s adott egy glpasszt is.

Az elz hnapokban reztem a klub s a szakami stb bizalmt, gy bizakodtam, hogy a klcsnjtk lejrta utn is a DAC-ban maradok. Bevallom, csak a holnapi zrmeccs utnra vrtam a vezets dntst, kellemesen meglepett, hogy mr eltte lezajlottak a trgyalsok. Nagyon boldog vagyok, hogy ebben remek krnyezetben folytathatom, ahol mindenki a DAC-nak szurkol. Egyttal vrom az jabb kihvsokat mondta Balogh Norbert, majd hozzfzte: Mr rkezsemkor egy nagyszer, otthoni kzssg s krnyezet vrt. Mindezt persze a szurkolknak is ksznhetem, de gy rzem, ki kell emelnem, hogy Joao Janeironak is hlval tartozok. Az j szerzdssel most mr vgleg itthon vagyok Dunaszerdahelyen, aminek nagyon rlk.